Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Elvi līgas pirmā un vienlaikus pēdējā spēle tiks aizvadīta Ulbrokā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Elvi līgas pirmā un vienlaikus pēdējā spēle tiks aizvadīta Ulbrokā
Epizode no abu komandu pirmā apļa spēles, foto: A.Vēze, FK NND

Šodien ar maču Ulbrokas sporta kompleksā atsāksies Elvi florbola virslīgas čempionāts sievietēm, kurā bijis trīs nedēļu pārtraukums saistībā ar pasaules čempionātu sievietēm. Šodien praktiski neitrālā laukumā “NND/RJTC” spēkosies ar FK “Ķekava”.

“NND/RJTC” – “FK Ķekava” (pulksten 13:30 Ulbrokā)

Tā nu sanācis, ka atbilstoši kalendāram, šodien tiks izspēlēta vienīgā spēle Elvi florbola virslīgā sievietēm. Turklāt NND/RJTC savu nominālo mājas spēli aizvadīs Ulbrokas Sporta kompleksā, nevis savā ierastajā mājas hallē Rimi Olimpiskajā centrā. Rīdzinieces Elvi līgā pašlaik ar deviņiem punktiem četrās spēlēs ieņem otro vietu, par diviem punktiem atpaliekot no ierastajām čempionēm “Rubenes”, kurām gan par vienu nospēlētu maču vairāk. Tādējādi šovakar galvaspilsētas komandai ir iespēja atgūt līderpozīcijas turnīra tabulā. Latvijas-Igaunijas apvienotajā florbola līgā pozīcijas ir stabilākas, kur komanda ar 27 punktiem desmit mačos ir līderes, par septiņiem punktiem apsteidzot “Rubeni”, kurai gan ir divas spēles rezervē. Komandas rezultatīvākā spēlētāja ar 33 (23+10) punktiem ir no pasaules čempionāta Singapūrā mājās atgriezusies Marta Reke. Tikmēr Elīna Dīce ar 31 (14+17) punktu un Anna Mūrniece ar 24 (17+7) punktiem ir pārējās divas līderes.

Pirms pārtraukuma FK “Ķekava” mainīgām sekmēm aizvadīja mājas spēles ar abām igauņu komandām, panākumus dalot uz pusēm. Elvi līgas tabulā tas neko neietekmēja, kur komanda ar trim zaudējumiem trijās spēlēs ieņem pēdējo ceturto pozīciju. Tikmēr Latvijas-Igaunijas līgā komanda deviņās spēlēs tikusi pie deviņiem punktiem, kas turnīra tabulā ļauj ierindoties trešajā pozīcijā. Komandas rezultatīvākā spēlētāja ar 13 (8+5) punktiem ir Ulrika Skakovska, kurai seko divas Latvijas izlases dalībnieces iepriekšējā pasaules čempionātā – Kristiāna Elizabete Krūmiņa ar 11 (6+5) punktiem un Annija Dārta Dankfelde, kura iekrājusi 8 (6+2) punktus.

Šajā sezonā komandas vienīgo savstarpējo maču aizvadīja oktobra ievadā, kad pēc diviem periodiem “NND/RJTC” atradās minimālā vadībā ar 2:1, bet trešajā periodā divus vārtus guva Reke, tādējādi nodrošinot uzvaru ar 4:1. Viešņām vienīgie vārti Skakovskas rēķinā.

Šodien spēles sākums Ulbrokas sporta kompleksā pulksten 13:30 un maču apkalpos tiesnešu duets Jānis Purvēns un Dmitrijs Ivanišaks.