Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

“Lekringam” un “Līgatnei” jāuzvar, lai turpinātu cīņu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Lekringam” un “Līgatnei” jāuzvar, lai turpinātu cīņu
Ieva Bušmane
Foto: Floorball.lv

Elvi sieviešu florbola virslīgā šodien pēcpusdienā tiks aizvadītas otrās ceturtdaļfinālu spēles. Pietiekami līdzvērtīgās pirmajās spēlēs pie uzvarām izdevās tikt laukuma saimniecēm “Rubene-1” un FK “Ķekava”. Ja šīs komandas uzvar arī šodien, tās kvalificējas pusfinālam.

“Lekrings” - “FK Ķekava” pulksten 13:00 Cēsīs

Cēsu komanda lieliski iesāka pirmo ceturtdaļfināla spēli, līdz pat 28. minūtei neļaujot bumbiņai atrast ceļu uz Jolantas Bačkures sargātajiem vārtiem, kamēr pašām izdevās tikt pie diviem precīziem metieniem. Tad komanda tika pie piecu minūšu soda, kas salauza spēles gaitu, mājiniecēm gūstot divus vārtus. Līdz trešā perioda sākumam par favorītēm uzskatāmās Ķekavas spēlētājas pārsvaru bija palielinājušas līdz 4:2, taču cēsnieces tika atpakaļ spēlē. Atrisinājums nāca vien pēdējās četrās minūtēs, kad laukuma saimnieces guva vēl divus vārtus, tiekot pie 6:3 panākuma. Ar diviem vārtu guvumiem savu punktu sēriju ik mačā līdz deviņām spēlēm pagarinājusi Paula Metāla, bet par labāko spēlētāju tika atzīta Ieva Bušmane, kura atgriezās laukumā pirmo reizi kopš 11. oktobra spēles, taču tas viņai netraucēja tikt pie diviem vārtu guvumiem un vienas piespēles. Ieva šosezon spēlējusi vien četrās cīņās, kurās atzīmējusies ar 14 (12+2) rezultativitātes punktiem! Cēsniecēm par labāko tika atzīta tieši Klaviniusa, bet rezultatīvākā ar 3 (2+1) punktiem bija komandas uzbrukuma līdere Katrīna Dārta Kārkliņa.

“Līgatne” - “Rubene-1” pulksten 14:00 Augšlīgatnē

Pirms dienas Līgatnes komanda ātri nonāca iedzinējos ar divu vārtu deficītu, taču uz šo laukuma saimnieču izrāvienu spēja atbildēt ar saviem diviem vārtiem ar pāris minūšu intervālu, rezultātam kļūstot 2:2 jau pirmā perioda izskaņā. Nākamajos divos periodos Kocēnu florbolistes konstati spēja gūt tos pašus divus vārtus, kamēr viešņas tā arī vairs nespēja tikt galā ar Esteres Elbretes pārspēšanu. Tā rezultātā “Rubene-1” tika pie 6:2 panākuma, kas viņām ļāvis nonākt viena panākuma attālumā no iekļūšanas turnīra pusfinālā. Interesanti, ka piecus no sešiem vārtu guvumiem Kocēnu komandā guva pieredzējušās florbolistes, lai gan šī vienība tomēr veidota kā jauno meiteņu talantu kalve, lai perspektīvākās tiktu uz galveno komandu. Pirmo reizi šosezon bez punktu guvumiem palika rezultatīvākā šīs sezonas čempionāta debitante Madlēna Rozīte, kā rezultātā vienīgi Elīna Sirmā, kura tika pie uzvaras vārtu guvuma turpina savu sēriju ar punktu guvumiem pilnīgi visās spēlēs. Uzvarētājām rezultatīvākā ar vārtu guvumu un divām piespēlēm bija spēlējošā trenere Linda Līce, bet par labāko spēlētāju tika nosaukta bijusī Latvijas izlases spēle’tāja Lība Daija Mikova, kurai divi vārtu guvumi. Viņai šī bija vien trešā spēle šosezon. Viešņām trīs spēlētājas tika pie rezultativitātes punktiem, labākās balvu iegūstot Ievai Dimantei, kura guva pirmos vārtus spēlē.

Ceturtdaļfinālu sērijas norisinās līdz kādas komandas divām uzvarām. Ja šodien pie panākumiem tiek viešņas, tās nodrošina ceļazīmi uz pusfinālu, kur savas sāncenses gaida abas labākās regulārās sezonas komandas “Rubene” un “Ķekavas Bulldogs/NND”. Savukārt, ja laukuma saimnieces uzvar un līdzsvaro rezultātu sērijā, tad otrdien paredzēta izšķirošā cīņa “Rubene-1” un “Līgatne” komandu duelī, bet ceturtdienas vakarā ieplānota izšķirošā spēle starp FK “Ķekava” un “Lekrings”.

Elvi sieviešu florbola līga

Pusfinālu sērijas

FK “Ķekava” (#3) - “Lekrings” (#6)

Spēles #DatumsVietaRezultātsSērijā
1.15.05.Ķekava6:31:0
2.16.05.Cēsis
3*.20.05.Ķekava

“Rubene-1” (#4) - “Līgatne” (#5)

Spēles #DatumsVietaRezultātsSērijā
1.15.05.Kocēni6:21:0
2.16.05.Augšlīgatne
3*.18.05.Kocēni