Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

papildināts "Ķekavas Bulldogs" piekāpjas čempionēm, "Ķekava" pieveic vicečempiones

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ķekavas Bulldogs" piekāpjas čempionēm, "Ķekava" pieveic vicečempiones
"RSU/Runway"
Foto: Renārs Buivids, floorball.lv

Šodien notika divas Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēles: "Ķekavas Bulldogs" florbolistes savā laukumā ar 3:11 piekāpās patreizējai čempionei RSU, bet FK "Ķekava" Kocēnos ar 7:4 pārspēja vicečempioni "Rubeni".

Trijās iepriekšējās "Ķekavas Bulldogs" un RSU tikšanās reizēs šajā čempionātā rīdzinieces uzvarēja ar 9:2, 13:0 un 12:2. Šīsdienas spēle, kas notika Ķekavas sporta namā, nebija izņēmums – ja pēc pirmā perioda RSU bija vadībā tikai ar 2:0, tad pēc otrā jau ar 6:1, bet visā mačā uzvarēja vairāk nekā pārliecinoši – 11:3. Uzvarētāju rindās ļoti rezultatīva bija aizsardze Evelīna Garbare, kurai 6 (2+4) punkti, trīs vārtus guva Signe Ose, 3 (2+1) punkti Līgai Garklāvai, bet par labāko tika atzīta vārtsardze Monta Čēma, kura atvairīja 20 no 23 pretinieču metieniem. Ķekaviešu sastāvā rezultatīvākā ar 3 (1+2) punktiem bija Līga Vancāne, bet par labāko atzīta vārtsardze Agnese Rekēviča, kura tika galā ar 42 pretinieču metieniem.

RSU galvenais treneris Andris Pīlups pēc uzvaras pastāstīja: "Kādu brīdi bijām bez spēļu prakses Latvijas čempionātā un tas noteikti bija atstājis iespaidu uz komandas sniegumu. Spēles laikā nācās lūgt spēlētājas nesarežģīt, nepārkombinēt, bet vienkāršākā veidā realizēt pašu radītās vārtu gūšanas iespējas. Neskatoties uz it kā pārliecinošo rezultātu, viss potenciāls izmantots tā arī netika. Stabili vārtos darbojās Monta Čēma, bet Luīze Biļinska šīsdienas spēlē nepiedalījās, jo atrodas ārzemēs konferencē. Šī bija mūsu pēdējā spēle 2012.gadā. Prieks, ka izcīnījām uzvaru un ceram tāpat turpināt arī nākamajā gadā. RSU komandas vārdā novēlu panākumus un entuziasmu visiem florbolistiem Jaunajā gadā!"

"Ķekavas Bulldogs" – RSU 3:11 (0:2, 1:4, 2:5)

Metienu attiecība:
23:53 (7:20, 4:16, 12:17)
Rezultatīvākās:
"Ķekavas Bulldogs" – Līga Vancāne 3 (1+2), Kristīna Degina 1 (1+0), Aija Vancāne 1 (1+0), Zanda Ozoliņa 1 (0+1).
RSU – Evelīna Garbare 6 (2+4), Signe Ose 3 (3+0), Līga Garklāva 3 (2+1), Gunita Kārkliņa 2 (2+0), Agnese Saulīte 2 (1+1), Santa Torstere 2 (1+1), Aija Kuncīte 1 (0+1).

Kocēnu sporta namā notikušās spēles, kas elektropadeves traucējumu dēļ ilga vairāk nekā trīs stundas, sākums neveiksmīgs padevās ķekavietēm, kuras 9.minūtē netīšām raidīja bumbiņu savos vārtos – 0:1. Tomēr jau līdz pirmajam pārtraukuma FK "Ķekava" spēja ne vien panākt izlīdzinājumu, bet pat izvirzīties vadībā ar 2:1. otrajā trešdaļā viešņas turpināja kaldināt savu panākumu, gūstot vēl divus vārtus – 4:1. Perioda vidū beidzot saņēmās arī mājinieces, kuras rezultāta starpību samazināja līdz minimumam – 3:4. Tomēr ķekaviete šovakar nebija apturamas – pēc otrās trešdaļas viņas atradās vadībā ar 6:4, bet visā spēlē uzvarēja ar 7:4. Uzvarētāju sastāvā par labāko spēlētāju tika atzīta Elīza Elizabete Bērziņa, kura tāpat kā Paula Brunovska guva divus vārtus. Rezultatīvāka par viņām bija Gundega Vancāne ar 3 (1+2) punktiem. Kocēnu "Rubenes" rindās par labāko tika atzīta Edīte Bankava, kuras kontā 3 (1+2) punkti.

"Rubenes" galvenais treneris Jānis Dainis uzteica ķekavietes par ļoti veiksmīgo spēli un atklāja, ka FK "Ķekava" uzvarēja tāpēc, ka šoreiz to gribēja vairāk, nekā kocēnietes. Jaunajām "Rubenes" spēlētājām pietrūkst prasmes realizēt savus vārtu gūšanas momentus – viņām bija pārsvars, viņas vairāk uzbruka, bet ķekavietes kā devās pretuzbrukumā, tā arī iemeta. Treneris atklāja, ka viņa komandas pamatsastāvu pamatīgi ietekmējis bērnu dzimšanas bums – šogad pasaulē nākuši jau četri mazuļi – Jolantai Tauriņai dvīnīši (meitiņa un dēliņš), pa dēliņam arī Ievai Veidei un Kristīnei Bankavai, bet gaidāma vēl vismaz triju mazuļu nākšana pasaulē.

"Rubene" – FK "Ķekava" 4:7 (1:2, 3:4, 0:1)

Metienu attiecība:
29:26 (3:11, 15:8, 11:7)
Rezultatīvākās:
"Rubene" – Edīte Bankava 3 (1+2), Madara Adamane 1 (1+0), Zane Darša 1 (1+0), Liene Adamane 1 (0+1).
FK "Ķekava" – Gundega Vancāne 3 (1+2), Paula Brunovska 2 (2+0), Elīza Elizabete Bērziņa 2 (2+0), Elīna Drēziņa 2 (1+1), Dina Štāle 2 (1+1), Ieva Berga 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv