Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

papildināts "Rubenei" un "RSU/Runway" vēl pa vienai uzvarai

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubenei" un "RSU/Runway" vēl pa vienai uzvarai
Edīte Bankava
Foto: Mārtiņš Šults

Šodien notika divas Latvijas Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas spēles. Kārtējo uzvaru izcīnīja "Rubene" (Kocēni), kas savā laukumā ar 11:1 sagrāva "Irlava/Tukums", un "RSU/Runway", kas viesos ar 9:1 sakāva FK "Ķekava/BFF".

Kocēnu sporta namā notikusī spēle pēc sava scenārija bija ļoti līdzīga vakardienas mačam, kad "Rubene" uzvarēja ar 15:1. Vienīgās atšķirības – mājinieces šodien guva mazāk vārtu, bet viešņas par pāris reizēm biežāk apdraudēja pretinieču vārtus. "Irlava/Tukums" atkal guva vienus goda vārtus, tieši tāpat kā vakar to otrajā periodā izdarīja Agneta Švāne. Par labāko spēlētāju irlavnieču komandā šoreiz tika atzīta vārtsardze Līga Lūre, bet "Rubenes" sastāvā tāds gods tika Lībai Daijai Mikovai. Rezultatīvākā šajā mačā bija Edīte Bankava, kurai 5 (2+3) punkti. Kopumā viņa ar 57 (38+19) punktiem rezultatīvāko spēlētāju sarakstā apsteidza "RSU/Runway" uzbrucēju Luīzi Biļinsku, kurai 53 (30+23) punkti.

"Irlava/Tukums" treneris Artis Zālmans pastāstīja, ka vakardienas mačā viņa audzēknes nav tikušas galā ar spēles uzdevumu, kas varētu būt saistīts ar to, ka nebija divas pilnas maiņas, kā arī nogurumu pēc tālā ceļa. Toties šodien irlavnieces darbojušās jau daudz labāk, neļaujot pretiniecēm radīt vārtu gūšanas situācijas. Protams, viņš kā treneris nevar būt apmierināts ar tādu rezultātu, bet pret spēles kvalitāti pretenziju nav. Kopumā "Irlava/Tukums" ir saņēmusi kārtējo kolosālo mācību stundu.

Ķekavas sporta namā ātri iejutās "RSU/Runway" florbolistes, kuras nepilnu astoņu minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 3:0. 13.minūtē "Ķekava/BFF" Gundegas Vancānes personā atbildēja ar vienu precīzu metienu – 1:3. Kā vēlāk izrādījās, tie bija mājinieču goda vārti. Pēc otrās trešdaļas "RSU/Runway" atradās vadībā ar 7:1, bet visā mačā uzvarēja ar 9:1. Par labāko Rīgas komandā tika atzīta Tatjana Varša, kura izcēlās ar četriem gūtiem vārtiem, tikpat rezultativitātes punktu arī viņas komandas biedrenei Līgai Garklāvai, bet rezultatīvākā ar pieciem punktiem bija Diāna Isjomina. Par labāko starp ķekavietēm tika atzīta vārtsardze Zane Veindenbauma.

"RSU/Runway" galvenais treneris Andris Pīlups atzina, ka aizvadīta laba spēle. Viņa audzēknes atzīstami nocīnījušās aizsardzībā, bet vienīgie vārti zaudēti pašu kļūdas dēļ – bumbiņa no aizvārtes iedota tieši uz lāpstiņas pretiniecei. "RSU/Runway" spēlētājām bijis ļoti daudz labu vārtu gūšanas izdevību, bet te treneris uzteica pretinieču komandas vārtsardzi, kura tiešām darbojusies ļoti veiksmīgi, izglābjot ķekavietes no ne viena vien vārtu zaudējuma.

Florbola čempionāta sieviešu Virslīga, 12.februāris

"Rubene" – "Irlava/Tukums" 11:1 (4:0, 5:1, 2:0)

Metienu attiecība:
59:7 (26:4, 17:2, 16:1)
Rezultatīvākās:
"Rubene" – Edīte Bankava 5 (2+3), Madara Adamane 3 (2+1), Liene Rajecka 2 (2+0), Evita Rudzīte 2 (2+0), Zane Darša 2 (2+0), Lība Daija Mikova 2 (1+1), Linda Līce 2 (0+2), Zanda Bērziņa 1 (0+1).
"Irlava/Tukums" – Agneta Švāne 1 (1+0).

"RSU/Runway" – FK "Ķekava/BFF" 4:8 (1:2, 1:2, 2:4)

Metienu attiecība:
38:29 (11:11, 12:8, 15:10)
Rezultatīvākās:
"RSU/Runway" – Diāna Isjomina 5 (1+4), Tatjana Varša 4 (4+0), Līga Garklāva 4 (2+2), Luīze Biļinska 3 (2+1), Aija Kuncīte 1 (0+1), Gunita Kārkliņa 1 (0+1).
FK "Ķekava/BFF" – Gundega Vancāne 1 (1+0).

Izmantotie resursi:
floorball.lv