Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Dāmām spēkošanās par otro pozīciju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmām spēkošanās par otro pozīciju
Anna Ankudinova
Foto: Floorball.lv

Līdzīgi kā sestdien, arī šodien tiks izspēlēti trīs mači Elvi florbola līgā sieviešu čempionātā. Vienā no spēlēm būs izteikta favorīte, taču divās no spēlēm iespējams sagaidīt spraigu spēkošanos par punktiem.

“Rubene” - “Irlava/Tukums” pulksten 10:00 Kocēnos

Joprojām teicami spēlējošās valsts čempiones vakar sabēra 21 bumbiņu autsaideru “NND/RJTC” komandas vārtos, bet šodien jau 10:00 dosies laukumā, lai sacenstos ar vēl vienu komandu, kurai joprojām “baranka” gūto punktu ailītē. Pret galvaspilsētas komandu pa septiņiem punktiem savāca Simona Grāpēna (11+15) un Samanta Bērziņa (8+11), bet čempionāta rezultatīvākā spēlētāja Laura Gaugere (17+21) savu kontu papildināja ar četrām rezultatīvām piespēlēm. Kocēnu komanda aizvadītajās astoņās spēlēs sakrājusi maksimāli iespējamos 24 punktus un jānotiek kaut kam ļoti neticamam, lai pret pusdienlaiku komandas konts netiktu papildināts ar vēl trim punktiem.

“Irlava/Tukums” jau vakar ieradās Kocēnos, lai censtos turēties pretim “Rubene-1” komandai. Čempionāta nerezultatīvākā komanda turpināja savā stilā, tiekot tikai pie viena precīza metiena un piedzīvojot zaudējumu ar 1:7. Vienīgos vārtus mačā guva Linda Jēgere (3+1), kura tādējādi kļuvusi par komandas šīs sezonas rezultatīvāko spēlētāju. Par labāko gan atzina līdzšinējo līderi Kristīni Andrējevu (1+3). Noteikti jāizceļ, ka Irlavas komanda vakar spēlēja deviņu spēlētāju sastāvā un diez vai rindas kļūs sevišķi kuplākas šajā mačā. Tādā gadījumā no smagas sagrāves izkļūt būs vēl krietni sarežģītāk...

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēle šosezon. Irlavā komandām paredzēs spēkoties 24. aprīlī.

“FK Ķekava’ - “Lekrings” pulksten 13:00 Ķekavā

Spēle, kurā varētu sagaidīt intrigu, lai gan FK “Ķekava” būs uzskatāmas par favorītēm. Laukuma saimnieces septiņās aizvadītajās spēlēs iekrājušas 15 punktus, kas dod ceturto vietu tabulā. Komandai šī būs otrā spēle divu dienu laikā, jo vakar “Ķekavas’ meitenes prata tikt pie smagiem trim punktiem Līgatnē, kur katrā no pirmajiem diviem periodiem tika ielaists pa vārtiem, bet pašām uzgavilēt izdevās vien trešajā periodā. Taču tajā tika gūti trīs bezatbildes vārti, kas deva saldu 3:2 panākumu. Ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Ilze Medne (3+0), tostarp arī uzvaru nesošajiem sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, realizējot skaitlisko vairākumu. Savukārt piespēle uzvaras vārtu guvumā Paulai Metālai (9+11), kura ir komandas pārliecinoši rezultatīvākā spēlētāja sezonas griezumā.

Cēsu komanda pēdējo maču aizvadīja pirms četrām dienām, kad viesos ar 1:7 piekāpās “Līgatnei”. Vienīgos vārtus tajā mačā cēsniecēm guva Dārta Malkava, kura pavisam nesen nosvinēja savu 13 dzimšanas dienu. Viņai tas bija pirmais vārtu guvums pieaugušo čempionātā, kas ļāva tikt pie mača vērtīgākās spēlētājas balvas. Tikmēr komandas rezultatīvākā spēlētāja ir Katrīna Dārta Kārkliņa, kura iekrājusi 9 (6+3) punktus. Cēsniecēm piecās aizvadītajās spēlēs izdevies iekrāt četrus punktus, kas dod sesto vietu.

Abām komandām šī būs pirmā savstarpējā spēkošanās, jo Cēsīs mačs ieplānots regulārās sezonas izskaņā 4. maijā.

“Rubene-1” - “Ķekavas Bulldogs/NND” pulksten 14:00 Kocēnos

Dienas centrālā spēle tomēr tiks izspēlēta Kocēnos, kur sacentīsies otrās un trešās vietas īpašnieces. Pašlaik trešajā vietā atrodas “Rubene-1”, kas astoņās spēlēs iekrājušas 17 punktus. Pēdējā mačā Kocēnu vienība savās mājās pārliecinoši ar 7:1 apspēlēja “Iralva/Avant”, kuras gan ieradās uz spēli ļoti ierobežotā sastāvā. Tajā mačā Elīna Sirmā (7+8) atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli, turpinot krāt punktus pilnīgi visās šīs sezonas spēlēs. Tikpat gara sērija ir arī Madlēnai Rozītei (14+11), kurai vakar viens vārtu guvums.

Atšķirībā no savām konkurentēm, “Ķekavas Bulldogs/NND” varēja atpūsties vairākas dienas pēc piedživotā 3:8 zaudējuma “Rubenei”. Toreiz gan izbraukumā vēl 15 minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet galotnē pieredzējušās “Rubenes” spēlētājas tomēr sakārtoja sev kārtējo uzvaru, kamēr Ķekavas komandai otrais zaudējums savstarpējās cīņās. Pašlaik vienība ar 21 punktu deviņās spēlēs ir gana komfortablā otrajā vietā, taču, šodien zaudējot, pārsvars pār “Rubene-1” būs tikai viens punktus, turklāt Kocēnu komandai ir spēle rezervē. Komandas rezultatīvākā spēlētāja Anna Ankudinova (15+8) pret “Rubeni” guva vārtus un izdarīja piespēli, tādējādi turpinot vākt punktus visās šīs sezonas spēlēs. Tāpat labs nogrieznis Līgai Vancānei (8+14), kura ar punktiem atzīmējusies sešos mačos.

Šī būs pirmā savstarpējā spēle abām komandām. Ķekavā vienības spēlēs regulārās sezonas izskaņā - 1. maijā.