Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Ķekavas Bulldogs/NND" tikai pēdējās 15 minūtēs tiek galā ar "Līgatni"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ķekavas Bulldogs/NND" tikai pēdējās 15 minūtēs tiek galā ar "Līgatni"
"Ķekavas Bulldogs/NND". Foto: PPB Media

Pirmā no divām šovakar paredzētajām ELVI florbola līgas sievietēm spēlēm notika Ķekavā, kur pašreizējā vicečempione "Ķekavas Bulldogs/NND" uzņēma no ļoti pieredzējušām florbolistēm veidoto komandu "Līgatne". Vēl 15 minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts (4:4), bet tad ķekavietes guva izšķirošo pārsvaru, svinot panākumu ar 7:5. Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma Dārta Derupa, kas izcēlās ar diviem vārtu guvumiem. Otra spēle notika Kocēnos, kur titulētā "Rubene", tiekoties ar "Rubene-1", tieši tāpat pārsvaru ieguva tikai pēdējo 15 minūšu laikā, gūstot piecus bezatbildes vārtus un triumfējot ar 8:3. Arī šajā mačā par labāko spēlētāju tika atzīta divu vārtu autore – Emīlija Salaciete.

"Ķekavas Bulldogs/NND" šovakar savā laukumā uzņēma "Līgatni", ko pirmā riņķa mačā pretinieču laukumā pārspēja tikai pēcspēles metienos – 3:2. Arī atbildes spēlē panākums ķekavietēm nenāca viegli, lai gan vadībā viešņas neizvirzījās ne reizi. Mača rezultātu jau 1. minūtē ar precīzu metienu atklāja Dārta Derupa – 1:0. 11. minūtes sākumā Santa Kazaine panāca jau 2:0, bet 12. minūtē ar golu atbildēja līgatniete Laura Lāce – 1:2. Vienu vārtu pārsvars laukuma saimniecēm bija gan pēc pirmā perioda (3:2), gan pēc otrās trešdaļas – 4:3. 46. minūtē Līgatnes komandas uzbrucēja Liene Adamane ar vārtu guvumu atjaunoja gan neizšķirtu rezultātu (4:4), gan pamatīgu intrigu. Tomēr intriga izplēnēja samērā drīz, jo mājinieces piecu minūšu laikā guva trīs vārtus pēc kārtas – 7:4. Galarezultātā "Ķekavas Bulldogs/NND" svinēja uzvaru ar 7:5.

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājām tika atzīta divu vārtu autore Dārta Derupa, bet pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja arī Anna Mūrniece un Kristiāna Grāvīte. Labākās spēlētājas tituls līgatniešu komandā tika Lienei Adamanei, kurai šajā mačā 2 (1+1) punkti, bet rezultatīvākā ar 3 (2+1) punktiem bija Agnese Broliša. Komandai "Ķekavas Buldogs/NND" pēc šīs uzvaras turnīra tabulā 17 punktu un kāpiens uz ceturto pozīciju. Komandai "Līgatne" joprojām 13 punktu un 6. vieta.

"Rubene" spēles pēdējā nogrieznī sabombardē komandu "Rubene-1"

Kocēnu derbijā nūjas krustoja viena kluba divas komandas - "Rubene" tikās ar "Rubene-1". Uzreiz jāpasaka, ka abas šīs vienības šosezon tikušās vēl nebija, bet turnīra tabulā lielākoties atradās blakus. Mača rezultātu atklāja Kocēnu florbola jaunā paaudze – 6. minūtē Marta Drille vadībā ar 1:0 izvirzīja komandu "Rubene-1". Jau pēc 13 sekundēm sekoja "Rubenes" atbilde – 11, ar vārtu guvumu izcēlās Ieva Ločmele. "Rubene-1" pēc Dinijas Pinkules raidījuma vēl spēja izvirzīties vadībā ar 2:1, bet pēc pirmā perioda rezultāts atkal bija neizšķirts (2:2), jo golu iemeta Emīlija Salaciete. Otrajā trešdaļā tika gūti tikai vieni vārti – 25. minūtē Laura Gaugere pirmo reizi vadībā izvirzīja "Rubeni" (3:2). 45. minūtē Madlēna Rozīte vēlreiz atjaunoja neizšķirtu (3:3), bet atlikušo 15 minūšu laikā Kocēnu "Rubene" guva piecus bezatbildes vārtus un varēja svinēt uzvaru ar 8:3.

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju rindās saņēma Emīlija Salaciete, kuras kontā divi goli. Divi vārtu guvumi arī Martai Lībai Zamecai, bet rezultatīvākās ar 3 (1+2) punktiem bija Ieva Ločmele un Simona Grāpēna, kā arī Egija Katrīne Briede, kas izcēlās ar trim uzbrukumu noslēdzošām piespēlēm. Par labāko spēlētāju komandā "Rubene-1" tika atzīta otro vārtu autore Dinija Pinkule, bet rezultatīvākā ar divām piespēlēm bija spēlējošā trenere Linda Līce. Pēc šīs uzvaras Kocēnu "Rubenei" turnīra tabulā ir 27 punkti un atgūts līderes gods, bet komandai "Rubene-1" 21 punkts un joprojām trešā pozīcija.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...