Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Sešas komandas iesaistās cīņā, saistošākais mačs Līgatnē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sešas komandas iesaistās cīņā, saistošākais mačs Līgatnē
"Līgatne"
Foto: gridasbumba.lv

Elvi sieviešu florbola līgā šodien paredzēts izspēlēt trīs spēles, no kurām spraigākais varētu būt duelis Līgatnē starp vietējo komandu un FK “Ķekava”.

NND/RJTC - “Rubene” pulksten 12:00 Rīgas OC

Dienas pirmajā cīņā gaidīt spraigu cīņu būs sarežģīti, jo čempionāta pastarītes uzņems pašreizējās turnīra tabulas līderes un jau ilggadējās valsts čempiones. Galvaspilsētas komanda paspējusi aizvadīt jau desmit no regulārajā sezonā ieplānotajām 14 spēlēm un šodien pēdējo reizi sezonā maču aizvadīs Olimpiskajā sporta centrā Rīgā. Pēdējā spēlē komanda viesos ar rezultātu 2:10 piekāpās FK “Ķekava”, tādējādi piedzīvojot jau desmito zaudējumu. Ar vienu vārtu guvumu šajā spēlē atzīmējās arī komandas rezultatīvākā spēlētāja Alise Lakija Širve (4+3).

Kocēnu komanda paspējusi aizvadīt septiņas spēles, uzvarot visos mačos, turnīra tabulā pašlaik dalot līderpozīcijas ar “Ķekavas Bulldogs/NND”, kurām divas spēles vairāk un divi zaudējumi savstarpējos mačos. Savu pēdējo uzvaru “Rubene” svinēja tieši pret savām principiālajām pretiniecēm (8:3), taču panākums nenāca viegli, jo 15 minūtes pirms pamatlaika beigām katra no komandām bija guvusi pa trim vārtiem. Ar trim punktiem mačā atzīmējās Jūlija Rozīte, bet par cīņas spraigumu liecināja, ka par labāko spēlētāju atzina vārtsardzi Sintiju Bāliņu, kura tika galā ar 24 sāncenšu metieniem. Tāpat pēdējā mačā bez punktiem palika čempionāta rezultatīvākā spēlētāja Laura Gaugere (17+17).

Šī būs otrā savstarpējā spēle komandām šajā sezonā. Kocēnos laukuma saimnieces svinēja sauso uzvaru ar rezultātu 14:0. Ilga Jēkabsone atvairīja visus metienus, bet par labāko atzina tieši Gaugeri, kurai trīs vārtu guvumi un piecas rezultatīvas piespēles. Viešņām tajā mačā labākās balva tika Agnesei Vanagai.

“Līgatne” - FK “Ķekava” pulksten 13:00 Līgatnes SC

Dienas centrālais mačs tiks izspēlēts Līgatnē. Laukuma saimnieces aizvadīs jau trešo spēli šīs nedēļas laikā, šoreiz sacenšoties ar nopietnāko pretinieku. Nedēļas pirmajā pusē savās mājās tika svinētas pārliecinošas uzvaras pār “Irlava/Tukums” (12:2) un “Lekrings” (7:1), kas ar 15 punktiem astoņās spēlēs ļāvis pakāpties uz trešo vietu tabulā. Pēdējā spēlē pret cēsniecēm lieliska bija Agnese Broliša (7+10), kurai trīs vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Viņa joprojām nenotiek no laukuma bez vismaz viena izcīnīta punkta spēlē. Par labāko pēdējā cīņā gan atzina Dinu Štāli (7+2), kurai viena rezultatīva piespēle.

Arī “Ķekava” pēdējā spēlē tika pie uzvaras, savās mājās ar 10:2 sagraujot “NND/RJTC”, taču pirms tam viesos tika zaudēts “Rubene-1” (2:6), kas “Ķekavu” no trešās vietas atstūma uz piekto ailīti tabulā. Viņām sešās spēlēs pašlaik 12 izcīnīti punkti. Pret čempionāta pastarītēm lieliska bija Paula Metāla (9+9), kurai četri vārtu guvumi un divas piespēles. Tikmēr gan Kristiāna Elizabete Krūmiņa (11+2), gan Katrīna Kate Fībiga (3+4) turpina savas lieliskās sērijas, pie punktiem tiekot jau pēdējos piecos mačos.

Šī būs abu komandu pirmā savstarpējā cīņa. Otrs mačs paredzēts 25. aprīlī Ķekavā.

“Rubene-1” - “Irlava/Tukums” pulksten 16:00 Kocēnos

Savu punktu krājumu papildināt noteikti alks “Rubene-1”, kurām jāturpina cīņa par vietu vadošo kvartetā. Pašlaik Kocēnu komanda ar 14 punktiem septiņās spēlēs atrodas tieši ceturtajā vietā, ar labām iespējām tikt pat vēl augstāk. Komanda uzvarējusi pēdējās divas spēles un sevišķi salda bija uzvara pirms nedēļas, kad savās mājās pēc diviem ātri zaudētiem vārtiem izdevās tikt pie 6:2 panākuma pret FK “Ķekava”. Ar trim punktiem cīņā atzīmējās Zeltīte Larinova (4+2), kurai vārtu guvums un divas piespēles. Savu punktu bagāžu turpināja papildināt Madlēna Rozīte (13+11) un Elīna Sirmā (5+7), kuras pie punktiem tikušas visās šīs sezonas cīņās. Par labāko gan tika atzīta ļoti jaunā vārtsardze Estere Elbrete, kura atvairīja 29 sāncenšu metienus. Elbrete bija palikusi vienīgā vārtsardze komandā, tādēļ pieteikumā ierakstīta arī komandas mediķe Jolanta Tauriņa-Ieveniece.

Pašlaik visnepārliecinošāko sniegumu čempionātā demonstrē “Irlava/Tukums”, kas zaudējis visās sešās spēlēs. Komanda tikai vienā mačā guvusi trīs vārtus, pārējos sekmes bijušas vājākas. Tādēļ nepārsteidz, ka komandas rezultatīvākā spēlētāja Kristīne Andrējeva guvusi tikai četrus punktus. Pēdējā spēlē irlavnieces viesos ar 2:12 zaudēja Līgatnes komandai. Vienu bumbiņu mājinieces ieraidīja savā cietoksnī, bet otrus vārtus guva Linda Reinholde (2+0), kura tādējādi izcēlusies otro spēli pēc kārtas.

Šī būs otrā apļa spēle. Pirmo cīņu komandas aizvadīja 4. oktobrī Irlavā, kad mājinieces pēc diviem periodiem atradās iedzinējos ar cienījamo 1:3, tomēr pēdējā trešdaļā salūza, maču zaudējot ar 2:8. Toreiz Andrējeva guva pusi no saviem šīs sezonas četriem punktiem, bet Kocēnu komandai arī tajā spēlē par labāko tika atzīta vārtsardze Elbrete, atvainot 26 sāncenšu metienus. Uzbrukumā darbiņu padarīja Rozīte, kurai četri vārtu guvumi un viena piespēle.