Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Rubene" nokārto pēdējo formalitāti sestā čempionu titula saņemšanai

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" nokārto pēdējo formalitāti sestā čempionu titula saņemšanai
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, notika ceturtā un, kā izrādījās, arī pēdējā Hipolīzings Florbola čempionāta sieviešu Virslīgas finālspēle starp "Valmiera/Vinda" un Kocēnu "Rubeni". Kā jau varēja prognozēt iepriekš, arī šajā mačā bez īpašām problēmām uzvarēja kocēnietes (9:5), kuras tādejādi kļuva par Latvijas čempionēm, pie tam – jau sesto gadu pēc kārtas.

Valmieras komandas vārtus šoreiz jau no paša spēles sākuma sargāja Ilga Jēkabsone. Jāsaka, ka viegli Ilgai neklājās, jo jau pirmajā periodā viņas vārtu četrstūrī lidoja 15 bumbiņas, piecas no kurām arī sasniedza mērķi. Vārtus "Rubenes" labā guva Evita Rudzīte (2), Linde Līce, Zeltīte Bankava un Zane Klabere. Tiesa, arī valmierietes šoreiz nebija tik bezpalīdzīgas, kā iepriekšējās spēlēs – pirmajās 20 minūtēs mērķi sasniedza divi no četriem viņu raidījumiem – 5:2, "Valmiera/Vinda" rindās divreiz izcēlās Luīze Biļinska.

Otrajā trešdaļā uz kocēniešu Edītes Bankavas, Madaras Adamanes un Zeltītes Bankavas precīzajiem metieniem mājinieces atbildēja ar Daces Āboliņas golu – 8:3. Visinteresantākie notikumi risinājās pēdējā periodā, kuru ar 2:1 uzvarēja "Valmiera/Vinda" – vispirms Luīze Biļinska un Līga Akmeņkalne samazināja rezultāta starpību (8:5), bet punktu spēlei tomēr pielika, nu jau jāsaka – jaunās čempiones. 58. minūtē Evita Rudzīte nofiksēja mača galarezultātu – 9:5.

Uzvarētāju treneris Jānis Dainis negribēja piekrist, ka šī būtu bijusi visgarlaicīgākā no visām finālsērijām, tomēr atzina, ka čempionu tituls šoreiz nācis visvieglāk. Tā iznācis tieši pateicoties "Valmiera/Vinda" florbolistēm, kuras jau pusfinālā izdarīja visu "melno" darbu, izslēdzot no cīņas par zelta medaļām "RSU Runway/Salming", bet pašas pret "Rubeni" vairs lāgā necīnījās. Arī šodien rezultāts būtu bijis graujošs, bet kocēnietēm savu pretinieču palicis gluži vai žēl, tāpēc neesot vairs spēle'ts tik nopietni, Tiesa, tad arī valmierietes saņēmušās un mača izskaņā kļuvušas ievērojami aktīvākas un rezultatīvākas.

Latvijas Hipolīzings florbola sieviešu Virslīga, 10. aprīlis:

"Rubene" - "Valmiera/Vinda" – 9:5 (5:2, 3:1, 1:2)
Metienu attiecība:
31:14 (15:4, 9:7, 7:3)
Rezultatīvākās:
"Rubene" – Evita Rudzīte 4 (3+1), Zeltīte Bankava 4 (2+2), Edīte Bankava 3 (1+2), Linda Līce 2 (1+1).
"Valmiera/Vinda" – Luīze Biļinska 3 (3+0), Inga Stulpāne 3 (0+3).

Izmantotie resursi:
floorball.lv