Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Dāmu turnīrā iesaistās arī igauņu vienības

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmu turnīrā iesaistās arī igauņu vienības
Evelīna Drozdova (#51) mačā pret "Rubeni", Foto: Agnese Vēze (FK NND)

Elvi sieviešu florbola līgā, kas jau ne pirmo sezonu apvienota ar Latvijas-Igaunijas līgu šodien laukumā dosies visas sešas komandas, cīņā iesaistoties arī abām igauņu vienībām.

“NND/RJTC” – FK “Ķekava” (pulksten 12:00 RIMI OC)

Jau pusdienlaikā laukumā dosies galvaspilsētas komanda, kas sezonas atklāšanas spēlē jau paspēja izdarīt pieteikumu, lai beidzot sezonas izskaņā no troņa gāztu nemainīgās čempiones “Rubeni”. Savās mājās titulētā komanda tika sagrauta ar 7:2, lielisku maču aizvadot Evelīnai Drozdovai (iepriekš Nikolajevai), kura virslīgas līmenī atgriezās pēc vienas sezonas pārtraukuma. Viņai šajā cīņā vārtu guvums un divas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Anna Mūrniece pievienoja divus rezultatīvus metienus.

Ne tik labs sezonas sākums FK “Ķekava”, kas ar ļoti ierobežotiem spēlētāju resursiem sezonas pirmajā mačā savās mājās ar 2:5 piekāpās Cēsu “Lekringam”, abus vārtus iemetot vien trešajā periodā, kad jau bija nonākušas iedzinējos ar vairāku vārtu deficītu. Ar vārtu guvumu izcēlās talantīgā Annija Dārta Dankfelde un Ieva Bušmane, kura atgriezusies laukumā pēc teju pilnas sezonas izlaišanas. Komandas pieteikumā kopumā ir 16 florbolistes, no kurām mājas spēlē pret cēsniecēm pieteikumā figurēja 12 uzvārdi.

“Lekrings” – Tartu EMU (pulksten 15:00 Cēsīs, Gaujas ielā)

Arī cēsnieces nevar lepoties ar garu soliņu, jo mačā pret FK “Ķekava” pieteikumā bija 12 no 13 turnīram kopumā pieteiktajām florbolistēm. Ārpus pieteikuma palika vien jaunā vārtsardze Egita Megija Traine. Kamēr vadošajām spēlētājām veselība neklibos, iespējams, tas nav problēmu raisošs apstāklis, taču ilgtermiņā ar tik mazu rotāciju augstvērtīgus rezultātus uzrādīt būs grūti. Mačā pret FK “Ķekava” divus vārtus guva Olīvija Jarohoviča, kamēr izlases uzbrucējai Luīzei Raseicevai vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Interesanti, ka Luīze virslīgā līdz šim iekrājusi 97 rezultativitātes punktus, bet viņas dvīņumāsai pašlaik ir par punktu vairāk. Varbūt abām šodien izdodas sasniegt zīmīgu jubileju?

Pašlaik grūti ko spriest par Tartu komandas varēšanu, kurām pieteikumā kopumā ir 19 spēlētājas, bet vēl nav ināms, cik daudzas dosies uz pirmo izbraukumu. Pērnās sezonas komandas rezultatīvākā spēlētāja Kati Kolsāra pildīs spēlējošās treneres funkcijas. Tajā pašā laikā pieteikumā vairs nav Marlina Rīves (pērn 9+7) un Emma Ubalehta (pērn 9+3), kuras aizstātas ar gados jaunām florbolistēm.

“Rubene” – “Sparta Tallinn” (pulksten 19:00 Kocēnos)

Vēl dažas dienas pirms spēles bija bažas vai spēle varēs norisināties Kocēnos, ņemot vērā, ka Kocēnu sporta namā tiek mainīts grīdas segums. Vīriešu komanda savlaicīgi savu plānoto mājas spēli pārcēla uz Ulbroku, bet dāmas bija pierezervējušas spēles laiku Rimi OC Rīgā. Spēle gan varēs norisināties “Rubenes” kluba ierastajā mājvietā un laukuma saimniecēm jādomā kā reabilitēties par neveiksmi (2:7) sezonas ievadā. Pret NND klubu ar vārtu guvumu izcēlās Elīna Sirmā, kura jau pērn sevi pieteica kā vienu no komandas līderēm. Tāpat vienus vārtus guva arī Madlēna Rozīte, kura jau bija tikusi līdz sieviešu valstsvienībai, līdz viņu sāka mocīt savainojumi, kas lika izlaist gandrīz visu pagājušo sezonu. Savukārt pieteikumā sezonas ievadā nebija divas citas izlases florbolistes Paula Egle un Daniela Dafne Jāne.

Tallinas “Sparta” komanda arī devusies uz pirmo izbraukuma tūri, kad divās dienās aizvadīs divus mačus. Ierindā joprojām ir pieredzējušās Merli Suvari (pērn 7+11) un Kristi Rickerga (12+18), kuras visās sezonās, kad komanda spēlējusi apvienotajā čempionātā bijušas galvenās rezultāta taisītājas. Tāpat sastāvā palikušas Mana Lisa Lusti, Hanna Līsa Oispū un Kadi Keinaste, kas liek domāt, ka “Sparta” varētu būt nopietnāks spēks, salīdzinot ar komandu no Tartu pilsētas.