Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Dāmām klāt pirmspēdējā spēļu kārta

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Dāmām klāt pirmspēdējā spēļu kārta
"Ķekavas Bulldogs/NND"
Foto: PPB Media

Ja Elvi vīriešu florbola virslīgā klāt jau izslēgšanas spēles, tad dāmām šajā nedēļas nogalē paredzētas pēdējās spēles regulārajā sezonā. Šodien laukumā dosies visas astoņas komandas, savā starpā spēkojoties arī abām Ķekavas un abām Kocēnu komandām.

Dienas saistošākais mačs varētu norisināties Ķekavā, kad savā starpā sacentīsies abas Ķekavas vienības. Mača sākums pulksten 16:00. Līdz šim sezonā labāk veicies “Ķekavas Bulldogs/NND”, kas savākušas 32 punktus 17 spēlēs, atrodoties otrajā vietā. Tikai par punktu mazāk ir FK “Ķekava”, atrodoties ceturtajā vietā. Tiesa, FK “Ķekava” aizvadījusi par divām spēlēm vairāk, kas iespējas uzlabot pozīcijas nedaudz apgrūtina. Tieši šodien FK “Ķekava” jau noslēgs regulāro sezonu, kamēr “Bulldogs” vienībai vēl rīt izbraukuma mačs Kocēnos pret čempionēm “Rubeni”, bet noslēdzošā spēle pašlaik ieplānota nākamajā otrdienā mājās pret “Rubene-1”.

Principiāls duelis būs arī divu Kocēnu komandu spēkošanās, lai gan šeit ir viena izteikta favorīte, “Rubenei” nopelnot maksimāli iespējamo 51 punktu. Tikmēr fārmklubs ticis pie 32 punktiem 17 spēlēs, kas dod trešo vietu tabulā. Izcīnīts punktus pret savām “lielajām māsām” būtu zelta vērtē, tiesa, lai to iegūtu, jāpaveic teju nepaveicamais. Spēles sākums pulksten 19:00.

Dienas pirmajā pusē divi mači tiks aizvadīti arī otrajā kvartetā ar viesu komandu potenciālo favorītu statusu. Jau pulksten 11:00 Irlavā pie vietējās komandas un tabulas pastarītēm ciemosies Cēsu “Lekrings”. Cēsnieces pavisam nesen ļoti negaidīti zaudēja “NND/RJTC” komandai, tādējādi ievērojami apgrūtinot savas izredzes pacīnīties par vismaz piekto vietu tabulā. Pašlaik ar 26 punktiem komanda ieņem sesto pozīciju. Irlavas vienībai ir tieši par 26 punktiem mazāk un komanda atrodas pārliecinošā pēdējā vietā, bez iespējām kaut ko uzlabot. Galvenais mērķis – pacensties sezonā nopelnīt vismaz kādu punktu. Lai to paveiktu, atlikušas vēl divas spēles.

“NND/RJTC” uzvara pār “Lekringu” deva pozitīvas emocijas, taču pozīcijas uzlabot tas neļāva un arī atlikušajās divās spēlēs šo septīto vietu nomainīt vairs nav iespējams. Šodien komanda pulksten 12:00 savās mājās uzņems “Līgatni”, cenšoties parūpēties par vēl vienu pārsteigumu."Līgatnes" komandai nepieciešams nosargāt piekto vietu turnīra tabulā, lai iegūtu vismaz teorētiski parocīgākas pretinieces ceturtdaļfinālā. Pat iekrājot vairāk punktu par kādu no pirmā kvarteta vienībām, augstāk par piekto vietu pakāpties vairs nav iespējams.