Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

“Bulldogs” var nodrošināt otro vietu regulārajā sezonā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Bulldogs” var nodrošināt otro vietu regulārajā sezonā
Anna Ankudinova
Foto: Ķekavas Bulldogs

Teju katru dienu šonedēļ paredzēts aizvadīt spēles Elvi florbola līgā. Šodien divas spēles paredzētas dāmu konkurencē un “Ķekavas Bulldogs/NND” šodien var nodrošināt otro vietu regulārās sezonas noslēguma tabulā un automātisku vietu pusfinālā.

“NND/RJTC” - “Lekrings” pulksten 13:00 Cēsīs

Dienas pirmā spēle Ķekavā ir bez lielas intrigas no turnīra tabulas viedokļa. Ņemot vērā, ka “Irlava/Tukums” atsauca savu dalību no čempionāta, “NND/RJTC” ar sešiem punktiem par divām tehniskajām uzvarām ir nodrošinājušas sev septīto vietu bez iespējas pakāpties augstāk. Bet septītā vieta nozīmē sezonas beigas pēc regulārās sezonas, jo izslēgšanas cīņās iekļūst vien sešas labākās komandas. Līdz ar to galvaspilsētas komanda šodien aizvadīs pēdējo spēli sezonā, pēc tās čempionātu noslēdzot. Atskaitot divas tehniskās uzvaras, visās pārējās spēlēs piedzīvoti zaudējumi un šodien ir pēdējā iespēja tikt pie kāda panākuma. Savā pēdējā spēlē vienība mājās ar 0:21 kapitulēja valsts čempionēm “Rubenei”, bet vēl pirms tam ar 2:10 nācās atzīt FK “Ķekava” pārākumu. Pāreju perioda pēdējās dienās vairākas “NND/RJTC” spēlētājas pārcēlās uz citām komandām, pastarītes padarot vēl vājākas. Šosezon komandas rezultatīvākā spēlētāja ir Alise Laika Širve, kura iespējusi vien 7 (4+3) rezultativitātes punktus.

Tīri teorētiski Cēsu “Lekrings” vēl var cerēt pakāpties uz piekto pozīciju turnīra tabulā, taču to paveikt būs ļoti grūti. Vienībai atlikušas vēl trīs spēles, bet tabulā viņas par sešiem punktiem atpaliek no “Līgatnes”. Ņemot vērā, ka cēsnieces zaudēja abas savstarpējās spēles, lai apsteigtu konkurentes turnīra tabulā, viņām vajag izcīnīt vismaz par punktu vairāk. Bet tas nozīmē, ka trijās spēlēs kā minimums jāiegūst septiņi punkti. Pēdējā spēlē pret “Rubeni” tika piedzīvota sagrāve ar 1:20, vienīgos vārtus gūstot Katei Melderei (5+9), bet Betija Raseiceva (11+4) pirmo reizi šosezon tā arī nespēja tikt pie vismaz viena rezultativitātes punkta.

Abu komandu pirmajā šīs sezonas savstarpējā spēlē oktobra pašā ievadā cēsnieces savās mājās uzvarēja ar komfortablo 9:4, cīņas gaitā divas reizes iekrājot arī septiņu vārtu pārsvaru. Pa trim punktiem uzvarētājām guva Betija Raseiceva, Liliāna Jakovicka un Kate Meldere, bet rīdziniecēm Širve šajā spēlē iekrāja trīs no saviem septiņiem punktiem, kas savākti visas sezonas garumā. Par labāko gan atzina Anniju Gobiņu ar diviem vārtu guvumiem, bet viņa vairs nav komandas sastāvā.

“Ķekavas Bulldogs/NND” - “Rubene-1” pulksten 17:00 Ķekavā

Dienas centrālā spēle tiks izspēlēta vēlā pēcpusdienā, kad savā starpā sacentīsies tabulas otrās un trešās vietas īpašnieces. Pašlaik rangā augstāk ir Ķekavas vienība, kas 11 spēlēs iekrājušas 27 punktus, kamēr “Rubene-1” 12 spēlēs tikusi pie 22 punktiem. Skaidrs, ka gadījumā ja “Rubene-1” šajā spēlē netiek pie uzvaras, tad viņas vairs nevarēs tikt augstāk par trešo vietu un “Ķekavas Bulldogs/NND” tādējādi nodrošinās sev vietu čempionāta pusfinālā.

Pēc trīs nedēļu pārtraukuma “Ķekavas Bulldogs/NND” vakar atkal devās laukumā un nosacītajā izbraukuma spēlē ar rezultātu 7:3 apspēlēja FK “Ķekava”, tādējādi nostiprinoties otrajā vietā tabulā. Komandas līdere Anna Ankudinova (19+8) nodemonstrēja sniegumu, kāds no viņas tiek gaidīts, izceļoties ar trim precīziem metieniem. Tikmēr Anna Mūrniece (12+5), kura arī pēdējā laikā spējusi demonstrēt rezultatīvu sniegumu, tika pie diviem vārtu guvumiem un vienas rezultatīvas piespēles.

Kocēnu vienībai šī būs pirmspēdējā spēle un vienības kalendārs nav tas pats pateicīgākais, jo šodien jāspēlē ar otrās vietas īpašniecēm, bet pēdējā spēlē jātiekas ar neuzvaramo “Rubenes” galveno komandu. Tas liek apšaubīt vienības spēju nosargāt pašlaik esošo trešo pozīciju. Pēdējā spēlē “Rubene-1” neprata nosargāt iekrāto pārsvaru, taču pēcspēles metienu sērijā tomēr ar 6:5 tika svinēts panākums pār “Līgatni”. Par labāko spēlētāju atzina vārtsardzi Esteri Elbreti, kurai 34 atvairīti metieni, bet uzbrukumā kārtējā rezultatīvā spēle Elīnai Sirmai (12+12) un Madlēnai Rozītei (19+14), kurām attiecīgi trīs un divi punkti.

Pirmo savstarpējo spēli abas komandas aizvadīja pirms nepilna mēneša, kad Ķekavas komanda Kocēnos nerezultatīvā spēlē triumfēja ar rezultātu 4:1. Komandas vārtsardze Jana Filipsone vienīgos vārtus ielaida 11 sekundes pirms pamatlaika beigām. Savukārt Mūrniece tika pie diviem rezutatīviem metieniem. Kocēnu komandai vienīgos vārtus noorganizēja abas ierastās punktu vācējas - Sirmā guva vārtus no Rozītes piespēles. Abām joprojām izdevies tikt pie punktiem visās šīs sezonas cīņās.