Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Jurkāne: "Neieskaitītais gols mūs salauza"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jurkāne: "Neieskaitītais gols mūs salauza"
Ieva Jurkāne
Foto: Floorball.lv

Elvi sieviešu florbola līgas finālā iekļuvušas "NND" spēlētājas, kas sestajā mačā ar 5:4 apspēlēja FK "Ķekava", sēriju uzvarot ar 4:2. Pēc mača zaudētāju spēlētāja Ieva Jurkāne atzina, ka viņas salauza neieskaitītais vārtu guvums, kamēr vārdamāsa Priede pretējās rindās uzsvēra, cik svarīgi bija uzvarēt tieši šajā spēlē.

Zaudējušas pirmās divas pusfināla sērijas cīņas, trijās nākamajās rīdzinieces spēja apspēlēt FK "Ķekava", kas sezonas lielāko daļu atradās čempionāta vadībā. Tas ļāva nonākt viena soļa attālumā no fināla. Sestajā spēlē izdevās uzvarēt ar 5:4 un lielu lomu uzvarā spēlēja "NND" līdere Ieva Priede, gūstot divus vārtus. Pēc mača Ieva portālam Sportacentrs.com atzina, ka spēles sākumā bija vērojama ļoti līdzīga cīņa, ar abpusēji bīstamiem momentiem. "Nonākšana iedzinējos ar divu vārtu deficītu lika mums sapurināties un sākām realizēt savus momentus. Pie rezultāta 5:2 nedaudz atslābām, zaudējām koncentrēšanos spēlei, kā rezultātā pretinieces pietuvojās līdz vienu vārtu deficītam. Mēs ticējām, ka varam noturēt pārsvaru un uzvarēt. Sajūtas, protams, ir ļoti labas, ļoti vēlējāmies pabeigt šo sēriju tieši šodien un mums tas izdevās. Prieks par komandas biedrenēm, kas visas sērijas garumā atdeva visus spēkus, cīnījās un ticēja panākumam. Tagad atliek sagatavoties finālam, kurā būs jācīnās vēl neatlaidīgāk."

Loģiski, ka gluži pretējs noskaņojums vērojams "Ķekavas" komandas nometnē, kuras visas sezonas garumā pamatoti bija pierādījušas, ka šosezon varētu beidzot gāzt no troņa "Rubenes" florbolistes, bet nu būs jācīnās vien par bronzu. Spēles rezultātu atklāja Ieva Jurkāne, kura bija viena no labākajām savā komandā, taču viņa pēc cīņas atzina, ka "mums jau visu sezonu ar NND gāja grūti, bija pat 1:0 uzvara, rezultāts, kāds florbolā nebija bijis ļoti sen. Sērijai bijām gatavas gan morāli, gan fiziski, pirmās divas spēles nocīnījāmies līdzīgi, taču izcīnījām uzvaras, kas ļāva nedaudz atslābt. Sērijas trešajā spēlē zaudējām pēc desmitā pēcspēles metiena, turklāt spēles gaitā vairākas reizes norībinājām vārtu stabiņus. Ceturtajā spēlē zaudējām likumsakarīgi, jo mēs nemākam spēlēt uz koka grīdas, savukārt piektā spēle bija mūsu labākā parādītā snieguma ziņā, jo nospēlējām gandrīz izclili, taču nebijām pelnījušas tiesnešu piešķirtos daudzos noraidījumus. Šodienas spēlei bijām gatavas, jo vairs jau nebija ko zaudēt. Spēle skaista ar interesantu cīņu, bet veiksme mums atkal uzgrieza muguru. Vārtu stabs un neieskaitītais vārtu guvums spēles beigās mūs salauza. Vārtu guvums bija jāskaita, paldies tiem, kas atzinās pēc spēles, bet tas vairs neko nevar glābt, jo zaudējām gan spēli, gan sēriju. Galvu nokārušas neesam, jo sports ir sports. Arī mazais fināls nebūs viegla pastaiga, jo pretinieces noteikti gatavojas šai spēlei. Cerams, ka pēdējā sezonas spēlē traumas mūs nepārsteigs kā šodien iesildoties, kad nācās dakterēt vienu no mūsu vadošajām spēlētājām."