Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Florbola čempionāta līderu uzvaras nepārliecina

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Florbola čempionāta līderu uzvaras nepārliecina
Tikai "RTU/Inspecta" pagājušajā nedēļā izcīnīja divas pārliecinošas uzvaras
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Pagājušajā nedēļā daudz notikumu bija Hipolīzings Florbola čempionātā, jo vīriešu un sieviešu virslīgās kopumā aizvadītas 15 spēles. Rezultāti interesanti, jo līderiem ne vienmēr izdevās uzvarēt tik pārliecinoši, kā gribētos, toties turnīra pastarīši tika pie negaidītām uzvarām.

Vīru virslīgas centrālajā mačā līderi - Cēsu "Lekrings", tikās ar Kocēnu "Rubeni" un uzvarēja tikai ar 5:4. Šis panākums cēsniekiem jau pirms termiņa nodrošināja 1. vietu regulārajā turnīrā. FK "Rīga" ar 9:4 sagrāva "Jõgeva SK Tähe" (Alvim Dālem četri vārti un viena rezultatīva piespēle), toties jau nākamajā dienā rīdzinieki ar 6:7 piekāpās "Ķekavai", turnīra tabulā atkāpjoties uz 3. vietu.

FK "Rīga" klupienu savā labā izmantoja otrs galvaspilsētas klubs – "RTU/Inspecta", kas ar 11:3 sagrāva FK "Bauska" un ar 9:3 – "Lielvārdi", nostiprinoties 2. vietā. Baušķeniekiem pašlaik klājas ļoti smagi, jo piedzīvota jau piektā neveiksme pēc kārtas – viņi ar 2:4 piekāpās arī vienai no turnīra tabulas lejasgala komandām – "Ulbrokai".

Daudz netrūka, lai ulbrokieši iegūtu punktus arī pret pēdējā laikā labi spēlējošo Irlavas komandu "Telms/Energokomplekss" – piedzīvots minimāls zaudējums ar 2:3. Irlavnieki pagājušonedēļ spēja salauzt arī Stalbes "Pārgaujas" pretestību, uzvarot ar 13:9. Šajā rezultatīvajā mačā uzvarētāju rindās izcēlās Pēteris Freimanis (2+5), kā arī zviedru leģionārs Niklas Nords, kura kontā pieci goli, starp zaudētājiem rezultatīvākais bija Ivo Balodis – sešas piespēles. Irlavnieki turnīra tabulā pakāpušies uz 6. vietu, saglabājot izredzes iekļūt labāko četriniekā.

Pašlaik 4. vietā atrodas Kocēnu "Rubene", kas viesos tikai ar 6:5 pārspēja Liepājas "Kuršus". Liepājniekiem uzvarēt nepalīdzēja pat Ginta Siliņa trīs gūtie vārti. Arī spēlē pret "Lielvārdi" Liepājas komanda zaudēja (5:9). Var teikt, ka uzvara tika izlaista no rokām, jo vēl 2. perioda sākumā "Kurši" bija vadībā ar 5:2. Uzvarētāju rindās laba spēle padevās Artim Savinam (3+2).

Negaidītu uzvaru, pie tam – jau trešo pēc kārtas, izcīnīja vēl vieni turnīra pastarīši - "Valmiera", kas ar 8:5 uzvarēja Stalbes "Pārgauju". Spēlē pret "Jõgeva SK Tähe" valmieriešiem gan tā vairs neveicās, piedzīvota sagrāve ar 3:8.

Sieviešu virslīgā notika trīs spēles un, lai arī pārsteigumu nebija, favorītes dabūja panervozēt. Pieckārtējās čempiones Kocēnu "Rubene" spēlē pret "Ķekavas" meitenēm mača vidū bija nonākušas zaudētājās ar 1:4. Kocēnietes tomēr saņēmās un nepieļāva savu pirmo zaudējumu sezonā – 7:5, uzvarētāju rindās pieci rezultativitātes punkti Zeltītei Bankavai, bet četri – viņas māsai Edītei Bankavai.

Arī turnīra pastarītes – "Liepājas Universitāte", braši pretojās "Valmiera/Vinda" florbolistēm, spēles vidū piekāpjoties tikai par vieniem vārtiem (4:5). Finālā virsroku tomēr ņēma lielāka meistarība un garāks rezervistu soliņš – valmierietes uzvarēja ar 9:5, seši rezultativitātes punkti (5+1) Ilzes Justamentes kontā.

Vissīvākā cīņa notika starp abām galvaspilsētas komandām – "RSU Runway/Salming" tikai pagarinājumā ar 7:6 spēja uzveikt "Rīgas lauvas/LSPA", uzvaras vārtus guva Gunita Kārkliņa, bet rezultatīvākā spēlētāja bija Tatjana Varša – 4 (3+1).

Sakarā ar to, ka šonedēļ starptautiskos turnīros piedalās abas Latvijas junioru florbola izlases, virslīgā spēļu būs mazāk – tikai trīs mači vīriešu komandām.

Informāciju sagatavoja: Latvijas Florbola savienība

     [+] [-]

, 2010-02-02 14:21, pirms 14 gadiem
nu te derētu novalkātais teiciens, ka tagad vāju komandu nav. Spēles uzvarētāju nosaka nianses un dažādi faktori. Kura komanda ilgtermiņā ir spējīga noturēt līmeni, bet kura izšaus pavasarī...bla bla bla