Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1452, Did:0, useCase: 3

Čempioni sāk ar nepārliecinošu uzvaru

Ritvars Raits
Ritvars Raits

13.jūnijā Arkādijas Sporta bāzē notika kārtējās "SPIN FM Vasaras Florbola līga 2012" spēles. Pagājušās sezonas čempione "Florbolam.lv" tikai ar 13:11 pārspēja turnīra debitanti - komandu "Ogres vilki".

Vakar vakarā cīņā iesaistījās pagājušās vasaras spēcīgākā komanda "Florbolam.lv", par kuru pretiniekiem kļuva šā turnīra debitanti "Ogres vilki". Ogrēnieši uz turnīru ieradās pacilātā noskaņojumā, jo dažas dienas iepriekš bija kļuvuši par Lielvārdes novada atklātā florbola čempionāta uzvarētājiem. Mačs gan viņiem sākās katastrofāli, jo 39.sekundē rezultāts bija jau 0:2. Taču viņus tas nesamulsināja un pēc minūtes abas komandas jau atradās līdzīgās pozīcijās – 2:2. Čempioni veica vēl vienu izrāvienu (5:2), taču puslaika izskaņā 42 sekunžu laikā "vilki" trīs reizes saplosīja Edgara Augstkalna mūri un pārtraukumā komandas devās pie neizšķirta 5:5 rezultāta. Pēc atpūtas ogrēniešiem vajadzēja tikai 21 sekundi, lai Elvijs Jankovskis pirmo reizi mačā vadībā izvirzītu savu komandu. Taču tad iestājās liels klusuma periods "Ogres vilku" izpildījumā un "Florbolam.lv" atbildēja ar sešiem vārtu guvumiem pēc kārtas – 11:6. Atlikušajā laikā "Ogres vilki" centās saglābt spēli, pietuvojās līdz 11:13, neizmantoja tīru izgājienu vienatnē pret vārtsargu un turnīru spiesti iesākt ar zaudējumu. Taču skaidrs, ka ar parādīto sniegumu viņi var būt apmierināti. Uzvarētājiem pa sešiem punktiem savāca Kristiāns Lisovskis un Toms Akmeņlauks, bet pretiniekiem līdzīgu statistiku iespēja Toms Rislings un Elvijs Jankovskis.

Pēc tam laukumā devās Tautas grupas komandas "Jelgavas novads" un "Baltic Miles", abas ir šā turnīra debitantes. Maču aktīvāk iesāka jelgavnieki, taču vārtus guva pretinieki, septītajā minūtē panākot 2:0 vadību. Drīz vien gan jelgavnieki spēja rezultātu līdzsvarot, taču tad atkal iekrita bedrē un pārtraukumā devās ar trīs vārtu deficītu – 2:5. Uzreiz pēc pārtraukuma "BalticMiles" guva arī sestos vārtus un, lai kā arī jelgavnieki centās, tuvāk par 6:8 viņi tā arī netika, jo "BalticMiles" komandas vārtos lielisku sniegumu demonstrēja Latvijas virslīgas čempionāta vārtsargs Edgars Gailītis. Punktu mačam pēdējās sekundēs pielika Intars Labsvārds, gūstot savus trešos vārtus cīņā un nodrošinot "BalticMiles" komandai uzvaru ar triju vārtu pārsvaru – 9:6. Uzvarētājiem pa trim punktiem ne tikai Labsvārdam, bet arī Oskaram Eglītim un Henrijam Uzraugam. Jelgavnieku sastāvā ar hat-trick pieteicās Edgars Janovičs.

Nākamās spēles jau šovakar, kad paredzēts izspēlēt četrus mačus. Vispirms turnīrā iesaistīsies "RSU", kas cīnīsies ar pērnās sezonas dalībniekiem "Domā?". Pēc tam "Sportland" mērosies spēkiem ar "Shtelle" – komandu, kas tika izveidota pēdējā brīdī no spēlētājiem, kuriem sākotnēji nebija komandas. Pēc tam jau savas otrās cīņas aizvadīs "abone.lv" un "Wait For It". Ja "abone.lv" turnīru iesāka ar uzvaru spraigā cīņā, tad "Wait For It" izgāza pirmo puslaiku pret "Babīte-2", turpinājumā nespējot atspēlēties. Dienu noslēgs "Džentlmeņu līga" un "Špinātpundurs Ponijs" komandu divcīņa.

Izmantotie resursi:
vfl2012.lv