Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1452, Did:0, useCase: 3

Autors: Florbola Apvienība

Forums: Rīgas Florbola līga - Summer Edition noslēdzas ar FK JeNo triumfu

Rīgas Florbola līgas: Summer Edition (RFL:SE) vasaras līga, kura norisinājās no 1. jūnija līdz 31. augustam, ir noslēgusies! Tajā par čempioniem kļuva FK JeNo, kas sīvā cīņā Rimi Olimpiskajā centrā pieveica Babītes SK komandu.

Kopumā RFL:SE turnīrā piedalijās 6 komandas: Babīte SK, FK JeNo (Svēte), FBC Riga, Olaine, Salibandīti (Ropaži) un Jūrmala. Komandas aizvadīja divu apļu turnīru, ar katru no pretiniecēm tiekoties pa vienai reizei mājās un viesos.

Noslēdzoties regulārajam turnīram, pirmo vietu tabulā ieņēma Babīte SK, kura tikai par vienu punktu apsteidza Jūrmalas komandu, abām automātiski nodrošinot vietu pusfinālā. Trešajā un ceturtajā vietā palika attiecīgi FK JeNo un Olaine. Vienāda punktu skaita dēļ tika skatīta iemesto un ielaisto vārtu starpība, galu galā augstāk ierindojoties Svētes komandai. Turnīra tabulas apakšgalā ierindojās FBC Riga un Salibandīti.

Kā pirmie tika aizvadīti ceturtdaļfināla mači. FK JeNo komanda savā laukumā uzņēma regulārās sezonas pēdējās vietas īpašniekus Salibandītus, kurā ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja mājinieki ar rezultātu 12:4. Ar pieciem rezultativitātes (2+3) atzīmējās Svētes kluba pārstāvis Stepans Ravluškevičs.

Otrā ceturtdaļfināla pārī tikās Olaine un FBC Riga, kurā, iegūstot pamatīgu pārsvaru 3. periodā (10 iemesti vārti!!!) uzvaru izcīnija Olaines komanda ar rezultātu 18:9. Rezultatīvākais mājiniekiem - Emīls Bērziņš (5+2).

Pirmo pusfināla spēli aizvadīja Babītes SK un Olaines komandas, kurā uzvaru ļoti interesantā un vienlīdzīgā spēlē izcīnīja mājinieki ar rezultātu 4:3. Jāatzīmē Olaines rezultatīvākā spēlētāja varoņdarbi - Ainārs Kalniņš atgrieza intrigu, 3.periodā gūstot hat-trick un atgriežot savu komandu spēlē pēc trīs vārtu deficīta (pēdējos no vārtiem gūstot mazākumā). Tas gan nepalīdzēja viesiem tikt līdz finālmačam - gala rezultāts 4:3, uzvaras vārtus gūstot Babītes aizsargam Artūram Jansonam, liekot uzgavilēt veseliem 50 atnākušajiem līdzjutējiem.

Otrais pusfināls tika aizvadīts tikai dienu pirms fināla. Šajā spēlē tikās regulārās sezonas otrās vietas īpašniece Jūrmala un ceturtdaļfināla slieksni pārvarējusī FK JeNo komanda. Viesi dominēja visas spēles garumā, gala rezultātam liekot par sevi manīt - 4:11. Hat-trick Svētes komandas uzbrucēja Stepana Ravluškeviča rēķinā.

Neierasti, taču šajā turnīrā finālspēle tika aizvadīta pirms bronzas cīņas. 45 cilvēku apmeklētā mačā tikās Babīte SK un FK JeNo. Spēles rezultātu atklāja nominālie mājinieki, turpinājumā izvirzoties vadībā ar 2:0, tomēr četri FK JeNo bezatbildes vārti 8 minūšu intervālā sagrieza rezultātu kājam gaisā - 2:4. Otrais periods noslēdzās ar 5:7 FK JeNo labā. 3.periodam atsākoties, Babītes komanda neatmeta cerības un izmisīgi centās atspēlēties. Pēc ātri zaudētiem vārtiem perioda sākumā mājinieki guva divus vārtus, rezultāta starpībai kļūstot minimālai - 7:8.
Spēles 50.minūtē Svētes komanda guva kārtējos vārtus, atgūstot divu vārtu pārsvaru. Babītes komanda, mēģinot atspēlēties, mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču izlieto vairs sasmelt neizdevās - FK JeNo uzbrucējs Oskars Buks trieca bumbiņu tukšos vārtos, spēlei noslēdzoties ar rezultātu 7:10 un liekot Svētes komandai un tās faniem gavilēt. FK JeNo komanda tika kronēta par RFL:SE 22 ČEMPIONIEM! Finālspēles varonis - jau iepriekšminētais Oskars Buks, kurš finālā iekrāja 6 (3+3) punktus. Jāatzīmē Babītes vārtsarga Edgara Ošiņa gribasspēks, kurš gandrīz visu maču spēlēja ar lauztu roku.

https://www.youtube.com/watch?v=FIN...
https://www.instagram.com/p/Ch5XCrg...

Bronzas mačs, kurā neiztika bez konfliktiem aizkulisēs, tika aizvadīts dienu pēc fināla, tiekotes mājiniekiem Jūrmalai un Olaines komandai. 3.vietu šajā cīņā ieguva Jūrmalas komanda, uzvarot maču ar rezultātu 9:4.

Tikmēr dienu iepriekš RIMI OC tika apbalvoti arī turnīra labākie spēlētāji:

Turnīra MVP: Oskars Buks (FK JeNo)
(13 spēlēs 13 vārti un 18 rezultatīvas piespēles).

Labākais uzbrucējs: Ainārs Kalniņš (Olaine)
(12 spēlēs 28 vārti un 18 rezultatīvas piespēles).

Labākais aizsargs: Reinis Kundziņš (FK JeNo)
(12 spēlēs 9 vārti un 15 rezultatīvas piespēles).

Labākais vārtsargs: Edgars Ošiņš (Babīte SK)
(8 spēlēs 195 atvairīti metieni, 83,69%)

Labākais jaunais spēlētājs: Pēteris Džeriņš (FBC Riga)
(12 spēlēs 15 vārti un 6 rezultatīvas piespēles)

RFL:SE galvenais organizators Rodrigo Andris Petkus: “Prieks par komandu entuziasmu! Protams, neiztika arī bez trūkumiem, tomēr MĒS mācamies, lai kļūtu lielāki un labāki. Tiekamies Rīgas Florbola Līgas pirmajā sezonā, kura sāksies septembra otrajā pusē. Ar nepacietību gaidam visus spēlētgribētājus!”

https://www.instagram.com/p/Cf3-O56...

Rīgas Florbola Līgas mērķis ir iesaistīt pēc iespējas vairāk florbolistu un entuziastu. Lai spēles padarītu interesantākas, komandas tiks sadalītas divīzijās, jau plānojām to darīt RFL:SE vasaras līgā, taču komandu skaits bija pa mazu, lai varētu aizvadīt pilnvērtīgu čempionātu. Tāpat mūsu mērķis ir palīdzēt veidoties jaunām florbola komandām entuziastu un iesācēju līmenī, lai visi kopā augtu lielāki un stiprāki. Mēs esam jauna dvesma florbola virtuvē, ar jaunām idejām un mūsdienīgu pieeju, kas padarīs florbolu interesantāku gan skatītājiem, gan dalībniekiem. Vairāk sekot mūsu turnīra gaitām iespējams Rīgas Florbola līgas sociālajos tīklos Facebook un Instagram (@rigasflorbolaliga).

https://www.facebook.com/rigasflorb...
https://www.instagram.com/rigasflor...


Foto: floorball.lv
1

Aizvadīts ''Pagalmu florbola'' turnīra pirmais posms

17. jūlijā norisinājās pirmais "Pagalmu florbola" posms, projekta "Nāc sportot" ietvaros. Turnīrs notiek trīs vecumu grupās U-12 (ne vecāki par 10 gadiem), U-14 un U-16, pēc florbola noteikumiem (3 pret 3, bez vārtsargiem). Dalība turnīrā ir bezmaksas un turnīros var piedalīties jebkurš Rīgas bērns, gan zēni, gan meitenes, izveidojot komandu no saviem draugiem, skolas biedriem vai kaimiņiem.
Valmieras vasaras florbola līgas 2022. gada čempione ''Baltie krītiņi''. Foto: floorball.lv

Noskaidrota Valmieras vasaras florbola līgas čempione

Šodien Jāņa Daliņa stadionā tika noskaidrota Valmieras vasaras florbola līgas čempione. Par tādu kļuva ''Baltie krītiņi'', kas finālā pieveica ''Komandantstundu''. Bronzas godalgas tikmēr izcīnīja TBM ''Floorball'', kas kāju priekšā pjedestālam pielika ''Bambaleo'' florbolistiem.
Mareks Stančiks (#19). Foto: kekavasbulldogs.lv

Ar vairāku virslīgas spēlētāju dalību veiksmīgi aizvadīts florbola turnīrs ''Slampe 22''

Slampē sestdien tika veiksmīgi aizvadīts florbola turnīrs ''Slampe 22''. Turnīrā, kurā dalību ņēma arī vairāki pirmās un otrās līgas spēlētāji, kā arī vīri pat no virslīgas, uzvaras laurus plūca ''Dūži''.