Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Zīvertam spēles MVP balva, kopumā diena neveiksmīga

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Zīvertam spēles MVP balva, kopumā diena neveiksmīga
Emīls Zīverts
Foto: Thomas Krogh

Latvijas florbola leģionāriem sestdiena nebija tā veiksmīgākā nedz individuāli, nedz komandām kopumā. Individuāli izcēlās Emīls Zīverts, saņemot labākā spēlētāja balvu Dānijā. Somijā ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli pierakstījās Klinta Mārtiņjēkaba un Jānis Ragovskis.

Kuzņecovs rezultatīvs, Zīverts labākais, komandai sāpīgs zaudējums

Dānijas virslīgas čempionātā vēl vienu neveiksmi piedzīvojis Emīla Zīverta un Kristera Marsela Kuzņecova pārstāvētais “Rungsted-Horsholm FK”, kas viesos ar rezultātu 5:6 (1:2, 2:1, 2:2, 0:1) piekāpās spēcīgajam “Copenhagen FC”. Sekmīga spēle aŗi latviešu florbolistiem, jo Kuzņecovs šajā mačā atzīmējās ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm, bet vārtsargs Zīverts tika atzīts par labāko savā komandā. Jāpiezīmē, ka papildlaikā uzvaras vārtus galvaspilsētas komanda guva jau pēc 16 nospēlētām sekundēm. Izcīnītais punkts ļauj latviešu pārstāvētajai vienībai ar četriem punktiem nostiprināties sestajā vietā septiņu komandu konkurencē.

Ragovskis rezultatīvs, Kovaļevskis nespēlē

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu neveiksmi piedzīvojis “Koovee” ar vairākiem latviešu florbolsitiem ierindā. Kārtējā mačā “Koovee” viesos ar rezultātu 4:9 (2:2, 2:3, 0:4) piekāpās “Tiikerit” vienībai, neveiksmīgi nospēlējot mača noslēdzošo periodu. Ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli zaudētāju rindās atzīmējās Jānis Ragovskis, kamēr Gustavs Griezītis šajā spēlē palika bez punktu guvumiem. Vēl viens Latvijas izlases dalībnieks Rolands Kovaļevskis šajā spēlē nedevās laukumā. Pēc šī zaudējuma “Koovee” arvien tālāk attālinās no play-off zonas, pašlaik ar desmit punktiem deviņās spēlēs atrodoties desmitajā vietā, no kārotā sešnieka atpaliekot par astoņiem punktiem. Tikmēr “Tiikerit’ šī bija pirmā uzvara sezonā, kas ļāva atstāt pēdējo vietu turnīra tabulā.

Mārtiņjēkaba rezultatīva, Zariņa nerealizē soda metienu

Mainīgām sekmēm nedēļas nogalē Somijas sieviešu 1.divīzijā cīnījies Aurēlijas Zariņas un Klintas Mārtiņjēkabas pārstāvētais “Nystars” klubs. Dienas pirmajā spēlē vienība ar rezultātu 5:4 (2:2, 2:1, 1:1) apspēlēja MIG vienību, cēsniecei Mārtiņjēkabai atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli. Savukārt dienas turpinājumā latviešu pārstāvētā komanda ar rezultātu 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) nācās piekāpties “AFC Campus” komandai, izšķirošos vārtus ielaižot vien četras sekundes pirms mača pamatlaika beigām. Šajā spēlē Mārtiņjēkabai viens precīzs metiens, bet Zariņa pirmā perioda pašās beigās pie 0:1 rezultātā neizdevās realizēt nozīmēto soda metienu. Līdz ar to turnīra tabulā būtiski savas pozīcijas komandai neizdevās uzlabot, ar pieciem punktiem sešās spēlēs ieņemot septīto vietu. Līdz trešajai vietai, kas saglabā izredzes pacelties līmeni augstāk, “Nystars” atpaliek par trim punktiem. Tuvākajā laikā deficītu sadeldēt nebūs iespējams, jo nākamie mači paredzēti vien novembra pašā izskaņā.

Dumpim smaga sagrāve U-22 čempionātā

Somijas U-22 florbola čempionātā pamatīgu zaudējumu piedzīvojis latvieša Markusa Dumpja pārstāvētais “Indians”, kas savās mājās ar rezultātu 1:10 (0:1, 1:4, 0:5) kapitulēja “EraViikingit” vienībai. Jāpiezīmē gan, ka viesu komandā tika iekļauti vairāki spēlētāji, kuri šajā sezonā pārstāv sava kluba rindas arī F-liiga turnīrā, tostarp Somijas U-19 izlases florbolists Joakims Lunds, kurš ne reizi vien sagādājis pamatīgas problēmas pārbaudes spēlēs arī Latvijas vīriešu valstsvienībai. Dumpis šajā spēlē ar punktiem neizcēlās, bet komanda ar 17 punktiem atkāpās uz piekto vietu turnīra tabulā. No līderiem gan joprojām ir tikai četru punktu deficīts. Tikmēr “EraViikingit’ punkti ir ļoti svarīgi, lai atstātu septīto vietu un iekļūtu labāko sešniekā, tādējādi izvairoties no pārspēlēm ar zemākas līgas komandām. Pašlaik līdz kārtojam sešniekam joprojām ir viens punkts.

Kalniņš turpina spēlēt no zvana līdz zvanam

Zviedrijas Juiorallsvenskan U-18 čempionātā “Nynashamns IBK” komandas vārtos visas spēles aizvadījis Liepājas “Kuršu” audzēknis Daniels Dāvis Kalniņš, taču ne viņš, ne komanda nevar lepoties ar spožiem panākumiem. Kārtējā mačā vienība savās mājās ar 3:8 piekāpās trešajā vietā esošajiem “Tyreso Trollbacken IBK” vienībai, piedzīvojot sesto zaudējumu tikpat spēlēs. Līdz ar to turnīra tabulā komanda atrodas pēdējā desmitajā pozīcijā, par diviem punktiem atpaliekot no tuvākajiem konkurentiem “Varmdo IF”.