Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Niedrem piespēle smagā sagrāvē, citiem leģionāriem ne tik pārliecinošs sniegums

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Niedrem piespēle smagā sagrāvē, citiem leģionāriem ne tik pārliecinošs sniegums
Toms Niedre, foto: Kent Henriksen

Ar rezultatīvu piespēli Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā atzīmējies Toms Niedre, kura komandai gan pamatīgs zaudējums. Vācijas Bundeslīgā uzvaru izcīnījis Roberts Blumbergs, bet Čehijas Ekstralīgas galvgalī izvirzījies Simonas Grāpēnas pārstāvētais klubs.

Niedre asistē goda vārtu guvumā

Pamatīgu sagrāvi Norvēģijas florbola virslīgā piedzīvojis Toma Niedres pārstāvētais “Gjellereasen”, kas izbraukuma mačā ar 1:12 (0:4; 0:4; 1:4) kapitulēja turnīra tabulas līdervienības “Slevik” pārākumu. Spēles pēdējos vārtus mača 55. Minūtē no latvieša piespēles guva Peters Haugs Robole, taču pirms tam turnīra tabulas līdervienība bija paspējusi atzīmēties ar vārtu guvumiem jau 12 reizes. Turnīra tabulā “Gjellerasen” ar 12 punktiem ieņem desmito vietu 12 komandu konkurenē, taču vienība ir tikai viena punkta attālumā no iekļūšanas izslēgšanas spēļu turnīrā. Tikmēr “Slevik” izcīnījuši 38 no 39 iespējamajiem punktiem, atrodoties pirmajā pozīcijā.

Grāpēnai vēl viena tukšā spēle

Čehijas florbola Ekstralīgā pēc pasaules florbola čempionāta otro maču aizvadījis Simonas Grāpēnas pārstāvētais “1.SC Tempish Vitkovice”, kas šoreiz izbraukumā ar rezultātu 7:2 (2:0; 2:1; 3:1) pieveica “FbŠ Bohemians”. Ja līdz pasaules čempionātam Grāpēna vidēji bija izcēlusies ar vismaz vienu rezultativitātes punktu, tad pēc sezonas atsākšanās Latvijas izlases uzbrukuma līderei pie rezultativitātes punktiem tikt vēl nav izdevies. Ņemot vērā, ka līdzšinējām līderēm “Chodov” šoreiz spēle nebija, “Vitkovice” turnīra tabulā ar 33 punktiem pakāpusies uz pirmo vietu, bet nākamo maču aizvadīs 6. janvārī, kad uzņems ceturtajā vietā esošo “Bulldogs Brno”.

Garbare un Rozīte pēc pasaules čempionāta atsāk ar zaudējumu

Šveices spēcīgākajā florbola līgā pirmo maču pēc pasaules sieviešu florbola čempionāta aizvadījis Evelīnas Garbares pārstāvētais “Red Ants Winterthur”, kas savās mājās ar rezultātu 1:4 (0:1; 1:0; 0:3) piekāpās “Aergera Giffers” vienībai. Ja uz viešņu pirmajiem vārtiem pirmajā periodā “skudras” spēja atbildēt ar savu vārtu guvumu otrā perioda pirmajā pusē, tad trešā perioda ievadā viešņas guva otros un, kā vēlāk izrādījās, uzvaru nesošos vārtus. Spēles izskaņā, kad mājinieces jau domāja kā glābt spēli, bumbiņa vēl divas reizes pabija viņu pašu cietoksnī. Garbare šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komanda turnīra tabulā ar 11 punktiem desmit spēlēs ieņem tik ļoti kāroto astoto vietu, par pieciem punktiem apsteidzot savas pēdējās pretinieces, tādējādi neizmantojot iespēju atrauties no konkurentēm tabulā.

Citā spēlē zaudējumu piedzīvojis arī Jūlijas Rozītes pārstāvētais “FB Riders DBR”, kas savās mājās ar rezultātu 3:9 (1:4; 1:4; 1:1) piekāpās “Unihockey Berner Oberland” vienībai. Visa spēle aizritēja ar izteiktu viešņu pārsvaru, nedodot latvietes pārstāvētajam klubam ne mazākās cerības uz pozitīvu iznākumu. Latvijas izlases uzbrucēja šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Turnīra tabulā ar pieciem izcīnītajiem punktiem “FB Riders DBR” ieņem noslēdzošo desmito vietu.

Blumbergam uzvara gada noslēdzošajā mačā

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā gada noslēdzošajā spēlē pie panākuma ticis Roberta Blumberga pārstāvētais “Unihockey Hedgehogs Dresden”, kas izbraukuma spēlē ar rezultātu 5:3 (2:1; 2:1; 1:1) apspēlēja ’TV Schriesheim” vienību, latviešu vārtsargam vārtos pavadot visu cīņu. Turnīra tabulā Drēzdenes komanda pēc 16 no 22 spēļu kārtām ar 25 punktiem ieņem sesto vietu, tikai par diviem punktiem atpaliekot no otrās vietas, bet vienlaikus esot tikai trīs punktus priekšā astotās vietas īpašniekiem. Svarīga būs jau pirmā spēle 2024. gadā, kad savās mājās jāuzņem trešajā vietā esošais “SSF Dragons Bonn”, kuru rindās pēdējās spēlēs pieteikumā parādījies vēl viens latviešu vārtsargs Kristaps Novikovs.