Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

“Falun” soli no pusfināla

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Falun” soli no pusfināla
Viktors Vetergrēns līksmo par komandas lielisko sniegumu, foto: Innebandymagazinet.se

Ļoti komfortabli Zviedrijas florbola Superlīgas pusfinālam tuvojas titulētais “IBF Falun”, kas savās mājās pārliecinoši ar 9:4 pieveica “Mullsjo”, nonākot vienas uzvaras attālumā no nākamās kārtas. Tikmēr vērtīgs panākums “FBC Kalmarsund”.

“IBF Falun” pirmajās divās spēlēs bija tikuši pie gana pārliecinošām uzvarām pār “Mullsjo”, vispirms konkurentus savās mājās sagraujot ar 11:2, bet pēc tam pārvedot 6:3 uzvaru no izbraukuma. Atgriežoties savās mājās, Falūnas komanda pēc gana līdzīgām divām trešdaļām (tikai 2:1 pēc pirmā perioda un 3:1 pēc 40 spēlētām minūtēm), mājinieki trešā perioda sākumā ļāva viesiem vispirms deficītu sadeldēt līdz minimumam, bet tad piecu minūšu lāikā, pateicoties saviem līderiem Emīlam Lundmarkam, Maltem Lundmarkam un Aleksandram Galantem Karlstromam, pārsvaru ātri pieaudzēja līdz 6:2. Lai gan atlikušajā laikā viesi tika pie diviem precīziem metieniem, pašu vārtos bumbiņa pabija vēl trīs reizes, tostarp Simons Sederstroms iemeta tukšos vārtos. Tādējādi “Falun” tika pie 9:4 uzvaras un sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām panāca 3:0 vadību. Teicama spēle Maltem Lundmarkam, kurš divreiz izcēlās pats, vēl trīs punktus nopelnot par rezultatīvām piespēlēm. Viesiem divi vārti Joelam Ingesonam. Sērijas ceturtā un, iespējams, noslēdzošā spēle, ieplānota trešdienas vakarā “Mullsjo” mājvietā.

Ļoti spraigi rit sērija starp “Vaxjo” un “Kalmarsund” komandām, kur pirmajās trijās spēlēs allaž pie uzvarām izdevies tikt viesu komandām. Vispirms “Kalmarsund” pārveda 6:2 uzvaru no Vēkšjes, bet pēc tam savās mājās pamanījās zaudēt ar 6:10. Interesanti, ka trešajā spēlē “Kalmarsund” izbraukumā atkal tika pie panākumā, uzvarot ar 10;6. Pirmos vārtus gan guva mājinieki, taču jau līdz trešdaļas vidum viesi bija panākuši 3:1 savā labā. Pēc pārtraukuma Viktors Vetergrēns ar diviem vārtiem pārsvaru palielināja jau līdz 5:1.. Mājinieki vēl panāca 3:5 un trešā perioda ievadā arī 4:6, taču diži tuvāk netika. Trešajā periodā no 4:8 “Vaxjo” četras minūtes pirms pamatlaika beigām atkal tika līdz divu vārtu deficīta, taču vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju rezultējās ar divām bumbiņām savos tukšajos vārtos. Vetergrēns aizvadīja teicamu spēli, gūstot četrus vārtus un izdarot vienu piespēli. Mājiniekiem rezultatīvākais ar diviem vārtiem un vienu piespēli šoreiz bija Samuels Folkesons Algmans.

Zviedrijas florbola Superlīga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Storvreta IBK – Jonkopings IK5:35:02:0
IBF Falun – Mullsjo AIS11:26:39:43:0
Pixbo IBK – Linkopings IBK6:55:32:0
Vaxjo IBK – FBC Kalmarsund2:410:66:101:2