Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Šveices florbola klubi pastiprina sastāvu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šveices florbola klubi pastiprina sastāvu
Manuels Mauers Šveices izlases kreklā, foto: Dieter Meierhans

Par ievērojamiem sastāva pastiprinājumiem pēdējās dienās paziņojuši divi Šveices vadošās līgas klubi. Pašreizējiem čempionāta līderiem pievienosies Šveices izlases uzbrucējs Manuels Mauers, savukārt pērnās sezonas finālisti vienojušies ar diviem Somijas izlases spēlētājiem.

Pēc trim sezonā Zviedrijas florbola Superlīgā, pārstāvot “Vaxjo Vipers”, dzimtenē nolēmis atgriezties 30 gadus vecais uzbrucējs Manuels Mauers, kurš nākamajā sezonā pārstāvēs pašreizējos turnīra tabulas līderus “HC Rychenberg Winterthur”. Interesanti, ka pirms došanās uz Zviedriju, Mauers pārstāvēja “Floorball Koniz”, kuru rindās 2016. un 2020. gadā izcīnīja Šveices Superkausu, 2016. gadā – Šveices kausu, bet 2018. un 2021. gadā kļuva par valsts čempionu. Šajā sezonā Bernes komanda cīnās par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Pieredzējušais uzbrucējs kopš 2013. gada, kad debitēja nacionālajā valstsvienībā, tās sastāvā piedalījies 104 spēlēs, pārstāvot izlasi piecos pasaules čempionātos. Jaunajā komandā viņš būs vienā komandā ar citiem izlases dalībniekiem Nilu Konrādu un Nikolu Bišhofbergeru.

Tiesa, bez papildinājuma nepaliks arī “Floorball Koniz”, kuri vienojušies ar diviem Somijas izlases florbolistiem par pievienošanos viņu sastāvam. 1996. gadā dzimušais aizsargs Miska Mākinens aizvadījis vairāk nekā 200 spēles Somijas F-liiga, iekrājot gandrīz tikpat punktu (63 vārti, 110 piespēles). Mākinens līdz šim pārstāvējis “Nokian KrP”, ilgu laiku esot Morica Krūmiņa komandas biedram, bet šajā sezonā spēlējot kopā ar Jorenu Malkavu. Savukārt par gadu jaunākais Rasmus Kainulainens uzskatāms par vienu no bīstamākajiem somu florbola uzbrucējiem, kurš savās 163 spēlēs atzīmējies ar 132 vārtu guvumiem un 149 piespēleēm, pārstāvot Espo “Oilers” vienību. Abi somi pārstāvēja savas valsts U-19 izlasi 2015. gada pasaules junioru čempionātā un arī pašlaik ir nacionālās izlases rotācijā.