Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Filipsones komandai astotā uzvara pēc kārtas, Malkavam "hat-trick"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Filipsones komandai astotā uzvara pēc kārtas, Malkavam "hat-trick"
Jana Filipsone vārtos, foto: IBK Goteborg

Zviedrijas florbola čempionāta spēcīgākajā līgā ļoti svarīgu uzvaru izdevies izcīnīt Luīzes Biļinskas komandai, kas spraigi cīnās par vietas saglabāšanu Superlīgā. Tikmēr Janas Filipsones komanda, tiekot pie astotās uzvaras pēc kārtas, turpina bruģēt ceļu atpakaļ uz SSL. Somijas junioros tikmēr ar trīs vārtu spēli atzīmējies Jorens Malkavs.

Filipsone sekmē komandas astoto uzvaru pēc kārtas

Lielisku sniegumu Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā turpina demonstrēt Janas Filipsones pārstāvētais “Jonkopings IK”, kas kārtējā mačā savās mājās ar rezultātu 5:3 (1:0, 4:1, 0:2) apspēlēja “Telge SIBK”. Uzvarētāju rindās pārliecinošu spēli aizvadīja arī Latvijas izlases vārtsardze, tiekot galā ar 22 no 25 pretinieču metieniem. Izšķiroša izrādījās spēles otrā trešdaļa, kurā Jenčepingas komanda guva četrus vārtus, tādējādi panākot 5:1 savā labā. Trešajā periodā viešņas ātri guva otros vārtus, kuriem nedaudz vēlāk sekoja arī trešie, taču turpinājumā Filipsone vairs nebija pārspējama un “Jonkopings IK” uzvarēja jau astoto cīņu pēc kārtas, turnīra tabulā saglabājot otro vietu.

Biļinskas komandai ļoti vērtīga uzvara cīņā par vietas saglabāšanu

Tikmēr Zviedrijas spēcīgākajā sieviešu florbola līgā ļoti svarīgu uzvaru cīņā par vietas saglabāšanu spēcīgāko komandu pulkā izcīnījis Luīzes Biļinskas pārstāvētais “Karlstad IBF”, kas viesos ar 4:3 (0:2; 1:1; 2:0; 1:0) papildlaikā pieveica savas tuvākās sekotājas cīņā par vietas saglabāšanu stiprāko komandu pulkā “Nacka”. Latviešu spēlētāja šoreiz ar rezultativitātes punktiem gan neizcēlās. Vēl trešā perioda ievadā “Nacka” atradās vadībā ar 3:1, taču viešņas prata rezultātu izlīdzināt, bet papildlaika otrajā minūtē Aleksandra Ternere ar rezultatīvu metienu nopelnīja savai komandai papildus punktu.

Kostusevs un Freimanis ar ļoti rezultatīvu spēli atgriežas Igaunijas čempionātā

Šajā sezonā Igaunijas kluba “Jogeva SK Tahe/Olivia” sastāvā Latvijas čempionāta 1.līgas turnīrā regulāri laukumā dodas Pēteris Freimanis, Mihails Kostusevs un Ainārs Juškēvičs. Igaunijas čempionātā regulārajā turnīrā, kurā komandām gan bija jāaizvada tikai pa sešām spēlēm, latvieši laukumā nedevās, bet ceturtdaļfinālā pirmie divi aizvadīja pirmās spēles šajā sezonā Igaunijas spēcīgākajā līgā, Jogevas komandai palīdzot ar 25:2 (5:1, 13:1, 7:0) sagraut “Sinimae” klubu. Kostusevam šajā spēlē trīs vārtu guvumi un sešas rezultatīvas piespēles, kamēr Freimanis četras reizes sarūgtināja pretinieku vārtsargu, vēl izceļoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Interesanti, ka dienu vēlāk abām komandām bija jāaizvada arī sērijas otrā spēle, taču “Sinimae” komanda no spēles atteicās, kā rezultātā latviešu pārstāvētais klubs tika pie tehniskās 5:0 uzvaras un vietas pusfinālā.

Malkavam trīs vārtu spēle Somijas junioros

Somijas U-22 florbola čempionātā vienu no individuāli rezultatīvākajiem mačiem aizvadījis Jorena Malkava pārstāvētais “Nokian KrP”, atzīmējoties ar trim vārtu guvumiem. Tomēr pašam veiksmīgā spēle nebija tā labākā komandai, jo nācās piedzīvot zaudējumu ar rezultātu 5:10 (1:5, 0:4, 4:1) tika zaudēts SPV vienībai. Līdzšinējās 15 spēlēs cēsnieks bija guvis divus vārtus, tagad vienas spēles laikā rādītājs ir vairāk nekā dubultots. Tomēr komanda pašlaik turnīra tabulā atkāpusies uz pēdējo astoto pozīciju.

Bračka un Lužinskis rezultatīvi spēlē pret Lēvalda bijušo klubu

Kārtējā Vācijas spēcīgākajā florbola līgā savā starpā sacentās klubs ar trim valmieriešiem ierindā pret komandu, kurā sezonas sākumā sevi kā līderis pieteica Sandis Lēvalds. Tomēr no četriem plānotajiem latviešiem laukumā devās vien puse, jo Lēvalds jau labu laiku kā noslēdzis sezonu smaga savainojuma dēļ. Tajā pšā laikā “Red Hocks Kaufering” komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt Lauris Alvis Stiprais. Pārējie latvieši atzīmējās ar rezultativitāti, Krišam Lužinskim gūstot vārtus, bet Artūram Bračkam tiekot pie rezultatīvas piespēles. Tas gan viņu komandai nepalīdzēja un savās mājās nācās ar 4:9 (0:4, 1:1, 3:4) piekāpties “Floor Fighters Chemnitz”. Līdz ar to vienība joprojām turpina saglabāt savu septīto vietu turnīra tabulā.