Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Krūmiņš sekmē "Warberg" uzvaru, Balodis mača MVP

Krūmiņš sekmē "Warberg" uzvaru, Balodis mača MVP
Morics Krūmiņš

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā rezultatīvu sniegumu turpina demonstrēt Morics Krūmiņš, komandai arī demonstrējot atzīstamu sniegumu. Tikmēr Norvēģijas virslīgā par mača labāko spēlētāju atzīts Ivo Balodis.

Krūmiņš un “Warberg IC” turpina uzvarēt

Lielisku sniegumu Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā turpina demonstrēt šī čempionāta debitants Morics Krūmiņš, kurš kārtējā spēlē izcēlies ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, tādējādi sekmējot “Warberg IC” komandai 9:6 (3:2; 4:4; 2:0) uzvaru pār “FBC Lerum”. Cēsnieks mača 16. minūtē ar precīzu metienu panāca 3:1 savas komandas labā. Savukārt otrā perioda vidū Latvijas izlases aizsargs asistēja Rikardam Eriksonam, kad laukuma saimnieki atjaunoja iepriekš izlaisto vadību, rezultātam kļūstot 5:4. Krūmiņš deviņās aizvadītajās spēlēs iekrājis 10 (6+4) rezultativitātes punktus, bet “Warberg” ar 21 punktu joprojām atrodas otrajā vietā, par trim punktiem atpaliekot no “Hovslatts IK”, kas kārtējā mačā tika galā ar pirmspēdējā vietā esošo “Nisby IK”. Tieši pret šo vienību “Warberg IC” aizvadīs nākamo maču 3.decembrī.

Balodis mača MVP, komanda tiek galā ar “Valerenga”

Norvēģijas spēcīgākajā flrobola līgā pie panākuma ticis latviešu pārstāvētais “Harstad”, kas savās mājās ar rezultātu 8:5 (3:1; 1:2; 4:2) tika galā ar “Valerenga”, ierakstot trīs punktus turnīra tabulā. Uzvarētājiem par mača labāko spēlētāju atzina Ivo Balodi, kuram divas rezultatīvas piespēles. Toms Kirmužs savu punktu krājumu papildināja ar rezultatīvu piespēli, bet Arnijs Kuratņiks tika pie viena vārtu guvuma, kurš gan laukumā devās vien trešajā periodā, jo nav pilnībā atlabis no savainojuma. Ceturtais latvietis Roberts Līviņš šajā mačā nepiedalījās darba dēļ. Pēc mača Balodis sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka spēle bijusi diezgan saraustīta un ne tā labākā “Harstad” izpildījumā, taču, neskatoties uz to, mājinieki esot kontrolējuši notikumu gaitu laukumā un īsti neesot bijušas šaubas par uzvaru. Pēc šī panākuma “Harstad”ar 15 punktiem desmit spēlēs saglabājuši piekto vietu turnīra tabulā, par punktu atpaliekot no “NOR 92”, kuriem par vienu nospēlētu maču vairāk.

“Jonkopings IK” bez Filipsones vārtos atkal iepaliek

Zviedrijas florbola čempionātā sieviešu otrajā spēcīgākajā čempionātā neveiksmi piedzīvojis Janas Filipsones pārstāvētais “Jonkopings IK”, kas izbraukuma mačā ar rezultātu 6:7 (3:3; 1:1; 2:3) dramatiskā mačā piekāpās “Vaxjo IBK”. Latvijas izlases vārtsardze šo spēli vēroja no rezervistu soliņa, bet trešajā periodā komanda vēl bija vadībā ar 5:4 un 6:5. Izlīdzinājumu mājinieces panāca mača 47. Minūtē, bet uzvaras vārtus guva jau pamatlaika pēdējā minūtē. Piedzīvotais zaudējums liedza Jenčepingas komandai pakāpties uz otro vietu un nonākt punkta attālumā no “Lindome IBK”. Pēc desmit kārtām “Jonkopings IK” ar 20 punktiem atrodas ceturtajā vietā, četrus punktus atpaliekot no pirmās vietas un divus – no kārotās otrās pozīcijas, kas sezonas beigās varēs piedalīties izslēgšanas turnīrā.

Cinītis un Paegle sekmē komandas uzvaru

Zviedrijas florbola čempionāta 4.divīzijā pie pārliecinošas uzvaras tika Patrika Cinīša un Riharda Paegles pārstāvētais “Nynashamns IBK”, kas savās mājās ar rezultātu 8:3 (2:2; 1:1; 5:0) pēdējā periodā sagrāva “Skogas/Trangsunds IBK” komandu. Paegle mājinieku vārtus sargāja visu spēli, bet Cinītis mača 13. minūtē ar precīzu metienu atklāja spēles rezultātu. Mača vidū latviešu florbolists nopelnīja divu minūšu sodu, kas viesiem ļāva gūt trešos un, kā vēlāk izrādījās, pēdējos vārtus mačā, tobrīd panākot 3:3 līdzsvaru. Turnīra tabulā pēc šīs uzvaras “Nyasnhamns IBK” ar 19 punktiem astoņās spēlēs atrodas otrajā vietā, par viena panākuma tiesu atpaliekot no līderiem.

Dumpis rezervē komandas panākumā

Somijas otrajā spēcīgākajā līgā pie panākuma tikuši “Rangers” florbolisti, kas savās mājās ar rezultātu 10:8 (2:1; 5:4; 3:3) apspēlēja “O2-Jyvaskyla” vienību. Teicamu spēli uzvarētājiem aizvadīja Seti Roimela, kuram septiņi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Dumpis spēlei bija pieteikts, taču sāka to no rezervistu soliņa. Pēc izcīnītā panākuma “Rangers” ar 22 punktiem 12 spēlēs pašlaik ieņem septīto vietu turnīra tabulā, bet ļoti svarīga būs nākamā spēle, kad jātiekas ar vienu vietu augstāk esošo “Koovee”.


Epizode no "Oilers" un "Indians" spēles, foto: Severi Hopsu

Dumpis gūst vārtus, komandai neveiksme pirmajā mačā

Pēc vairāku dienu pārtraukuma atsākušās cīņas Somijas spēcīgākajā florbola līgā, kur uzsāktas pusfinālu spēles. Tajās ar vārtu guvumu atzīmējies Markuss Dumpis, taču viņa pārstāvētais “Indians” pusfināla sēriju sāka ar 3:6 zaudējumu viesos pret “Oilers”.
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.
Jirži Besta (centrā) gūtie vārti atnesa "Mlada Boleslav" ļoti vērtīgu uzvaru, foto: Martin Flousek

“Tatran” tiek pie otrā panākuma, otrā pārī līdzsvars

Čehijas florbola Superlīgā aizvadītas otrās pusfinālu spēles. Ja “Tatran Strešovice” atkārtoti tikusi pie panākuma Prāgas derbijā, tad “Mlada Boleslav” panākusi līdzsvaru duelī ar “Vitkovice”.