Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Bijušie "Rubenes" florbolisti "uguņo" Vācijā un Norvēģijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Bijušie "Rubenes" florbolisti "uguņo" Vācijā un Norvēģijā
Kristers Babris (#52) gūst vidēji divus punktus mačā, foto: UHC Sparkasse

Vācijas un Norvēģijas vadošajās florbola līgās pēc vairākiem piedzīvotiem zaudējumiem pie panākumiem izdevies tikt latviešu pārstāvētiem klubiem, turklāt individuāli ar rezultatīvu sniegumu atzīmējušies bijušie "Rubenes" komandas florbolisti Toms Kirmužs, Arnijs Kuratņiks, Kristers Babris un Jēkabs Keišs.

Babris ar Keišu atgriežas uz panākumu takas

Pēc diviem piedzīvotiem zaudējumiem, uzvaru Vācijas vadošajā florbola līgā izcīnījis Kristera Babra un Jēkaba Keiša pārstāvētais “UHC Sparkasse Weissenfels”, kas izbraukuma cīņā ar rezultātu 7:4 (3:1; 3:1; 1:2) apspēlēja “MFBC Leipzig”. Abi latvieši spēlēja savas komandas pirmajā virknējumā, Babrim izceļoties ar diviem vārtu guvumiem un vienu piespēli, kamēr Keišs šoreiz samierinājās ar vienu piespēli. Izcīnītā uzvara “Sparkasse” komandai ar desmit punktiem ļāvis pakāpties uz trešo vietu turnīra tabulā. Babris piecos mačos iekrājis 10 (3+7) rezultativitātes punktus, kas līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā viņam dod 20. pozīciju.

Kirmuža hat-trick sekmē komandas pirmo panākumu

Norvēģijas florbola virslīgā pēc divām neveiksmīgām cīņām pie uzvaras beidzot izdevies tikt latviešu pārstāvētajam “Harstad”, kas viesos ar rezultātu 9:4 (2:2; 2:0; 5:2) apspēlēja “Gjellerasen”. Sekmīga spēle arī latviešu spēlētājiem, jo Toms Kirmužs šajā cīņā atzīmējās ar trim vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli, kamēr Arnija Kuratņika rēķinā trīs piespēles. Izcīnītais panākums ļāvis “Harstad” komandai ar trim punktiem ielauzties izslēgšanas spēļu zonā, pašlaik ieņemot trešo pozīciju. Ļoti svarīga būs nākamā spēle, kad viesos jātiekas ar devītajā vietā esošo “Ajer”. Panākums šajā spēlē ļautu pozīcijas nostiprināt vēl vairāk.

Frolova komanda lūko atgriezties stiprāko pulkā

Pērn izkrituši no Norvēģijas vadošās florbola līgas, jauno sezonu krietni sekmīgāk 1.divīzijas čempionātā iesākuši “Ull/Kisa” florbolisti ar latvieti Ņikitu Frolovu ierindā. Kārtējā spēlē šī vienība savās mājās ar rezultātu 7:4 (1:0; 6:1; 0:3) apspēlēja “Sjetne” vienību, teicami aizvadot cīņas otro periodu, kurā guva sešus no septiņiem mača vārtiem. Latviešu florbolists šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Turnīra tabulā ar trim uzvarām trijās spēlēs “Ull/Kisa” pašlaik ieņem kāroto pirmo pozīciju, kas sezonas izskaņā ļautu atgriezties vadošo komandu pulkā.

Stukānam vēl viena neveiksme

Otro zaudējumu divās dienās Somijas U-22 florbola čempionātā piedzīvojis Kārļa Stukāna pārstāvētais “Nokian KrP”, kas kārtējā spēlē viesos ar rezultātu 6:9 (2:3; 0:3; 4:3) piedzīvoja neveiksmi pret TPS vienību. Latviešu aizsargs spēlēja savas komandas pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, bet nopelnot divu minūšu noraidījumu. Spēlējot pēc spēka nomināli otrajā spēcīgākajā grupā, “Nokian KrP” komanda sešās spēlēs nopelnījusi desmit punktus, kas dod ceturto pozīciju astoņu komandu konkurencē.

Robertam Ābelem divi vārtu guvumi

Šveices florbola čempionātā U-16 vecuma grupā pie pirmās uzvaras sezonā izdevies tikt brāļu Roberta un Haralda Ābeļu pārstāvētajam “Floorall Thurgau”, kas viesos ar rezultātu 8:5 (2:2; 2:3; 4:0) apspēlēja “Thurgau Unihockey Erlen” vienību. Izšķirošo pārsvaru viesi ieguva noslēdzošajā periodā, turklāt viens no galvenajiem panākuma kaldinātājiem bija Roberts Ābele, kurš guva divus no komandas četriem vārtiem. Tādējādi šajā sezonā viņam trijās spēlēs 5 (4+1) rezultativitātes punkti. Pēc izcīnītās uzvaras latviešu pārstāvētā komanda ar trim punktiem trijos mačos desmit komandu konkurencē ieņem astoto vietu.