Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Filipsone pārliecinoši atgriežas kluba vārtos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Filipsone pārliecinoši atgriežas kluba vārtos
Jana Filipsone, foto: IFF Floorball

Zviedrijas sieviešu florbola čempionata otrajā spēcīgākajā līgā pie vērtīgas uzvaras izdevies tikt Janas Filipsones klubs, kas turpina cīņu par atgriešanos spēcīgāko pulkā. Mainīgām sekmēm Somijā darbojies Markuss Dumpis, bet Patriks Cinītis ticis pie diviem vārtiem Zviedrijas junioru līgā.

Filipsone klubā atgriežas ar teicamu spēli

Pirmo spēli savā “Jonkopings IK” klubā pēc pasaules čempionāta aizvadījusi latviešu vārtsardze Jana Filipsone, tiekot galā ar 11 no 12 pretinieču metieniem, sekmējot komandas 4:1 (2:1; 0:0; 2:0) uzvaru savās mājās pār “FBC Partille". Filipsone savas komandas vārtus sargāja visu spēli. Pēc izcīnītā panākuma “Jonkopings IK” ar 23 punktiem 11 spēlēs atrodas trešajā vietā, par punktu apsteidzot tieši savas pēdējās pretinieces. Jāpiezīmē, ka savā starpā aizvadītajā kārtā tikās arī abas tabulas vadošās komandas, “Vaxjo” vienībai viesos ar 4:3 pieveicot “Lindome IBK”. Tādējādi abām līderēm ir tikai par punktu vairāk nekā “Jonkopings IK”. Nākamā spēle Jenčepingas komandai ieplānota vien 14. Janvārī, kad jātiekas ar sava reģiona vājāko komandu “Fristads GoIF”.

Dumpis paliek bez punktiem Diivari uzvarā

Pie vēl viena panākuma Somijas pēc spēka otrajā spēcīgākajā flrobola līgā izdevies tikt “Rangers’ komnadai, kas savās mājās ar rezultātu 8:7 (5:2; 1:3; 1:2, 1:0) papildlaikā pieveica AIF. Mača gaitā laukuma saimnieki izvirzījās vadībā ar 5:1, taču pamatlaika beigās tieši laukuma saimniekiem nācās atspēlēties, kas arī sekmīgi izdevās. Dumpis spēlēja komandas trešajā virknējumā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties un spēli beidzot ar negatīvu (-2) lietderības koeficientu. Turnīra tabulā “Rangers” komanda pašlaik ar 26 punktiem ieņem septīto vietu jeb atrodas uzreiz aiz play-off zonas.

Kas neizdevās pieaugušo mačā, tad Dumpim izdevās pie saviem vienaudžiem U-19 čmepionātā, kur latvietis atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Viņa pārstāvētais “Indians” gan gada noslēdzošajā spēlē savās mājās ar rezultātu 6:12 (1:3; 1:4; 4:5) piekāpās “EraViikingit” vienībai. Līdz ar to otrā posma cīņās “Indians” divos mačos izcīnījuši vienu uzvaru un piedzīvojuši vienu neveiksmi, tabulā ieņemot sesto vietu asoņu komandu konkurencē. Dumpis šsezona aizvadījis vien sešas spēles U-19 līmenī, tiekot pie 8 (2+6) punktiem, kas ir septītais labākais rādītājs komandā.

Cinītim divi goli, Paeglem – 18 ielaisti vārti

Zviedrijas junioru spēcīgākajā florbola līgā pamatīgu sagrāvi piedzīvojis Riharda Paegles un Patrika Cinīša pārstāvētais “Nynashamns IBK”, kas kārtējā spēlē savās mājās ar 3:18 (0:4; 1:7, 2:7) kapitulēja vieniem no savas grupas vadošajiem konkurentiem “Hammarsby IF IBF”. Visu spēli laukuma saimnieku vārtus sargāja Rihards Paegle, bet Patriks Cinītis mačā guva divus no komandas trim vārtiem šajā spēlē. Tāpat ogrēnietim arī viens divu minūšu noraidījums. Ar deviņās spēlēs iekrātajiem trim punktiem “Nynashamns IBK” pašlaik ieņem astoto vietu deviņu komnadu konkurencē, šajā pozīcijā arī dodoties gadu mijā, jo nākamās spēles jau 2024. gadā. Un jau pirmais mačs būs ļoti svarīgs latviešu pārstāvētajai komandai, kad 12. Janvārī izbraukumā jātiekas ar tabulā vienu vietu augstāk esošo “Alvsjo AIK IBF”.

Ražinskis noraidās komandas sagrāvē

Pēc mēneša ilga pārtraukuma maču Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā aizvadījis Gustava Rolanda Ražinska pārstāvētais “Papas”, kas izbraukumā ar rezultātu 5:14 (0:4; 3:3; 2:7) kapitulēja “Popula” vienībai. Latviešu florbola leģionārs darbojās komandas pirmajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, taču tiekot pie divu minūšu soda. Lai gan komandai šī bija otrā neveiksme pēc kārtas, “Papas” ar 17 punktirm 11 spēlēs turnīra tabulā joprojām atrodas piektajā pozīcijā. Svarīga būs nākamā spēle 6. janvārī, kad pie sevis jāuzņem OFBC, kas tabulā atrodas uzreiz aiz “Papas".