Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

“Storvreta” atspēlē četru vārtu deficītu, viss izšķirsies atbildes mačā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Storvreta” atspēlē četru vārtu deficītu, viss izšķirsies atbildes mačā
Gabriels Kohonens (#79) guva divus vārtus un izdarīja divas piespēles, foto: Adam Troy

Aizvadīta pirmā pusfināla spēle šīs sezonas Čempionu kausa izcīņā florbolā vīriešu komandām. Tiekoties divām vadošajām zviedru komandām “Storvreta” un “Falun” tika fiksēts kaujniecisks neizšķirts 5:5.

Spēle, kas tika aizvadīta Upsalā, “Storvreta IBK” kluba mājvietā, laukuma saimniekiem sākās gaužām neveiksmīgi. Mača rezultātu sestajā minūtē ar ne to sarežģītāko metienu no laukuma kreisās malas atklāja Emīls Rūds, bet pēc pusotras minūtes Malte Lundmarks un Emīls Rūds pretinieku laukuma pusē atbruņoja no bumbiņas pārgalvīgi spēlējošo Viktoru Nistedu. Pēc ātras “sieniņas” izspēles, Lundmarks dubultoja pārsvaru Falūnas komandai. Perioda turpinājumā viesi izturēja divas minūtes skaitliskajā mazākumā, bet cīņas 18. minūtē ātrajā pretuzbrukumā Malte Lundmarks tika arī pie sava otrā vārtu guvuma spēlē.

Otrajā trešdaļā bija nospēlētas nepilnas piecas minūtes, kad savu roku veiklību nodemonstrēja Emīls Lundmarks, “IBF Falun” pārsvaru palielinot jau līdz nepieklājīgajam 4:0. Mājinieku glābšanas operāciju sāka komandas debitanti, kad aktīvs presings noveda pie bumbiņas atgūšanas laukuma centrā, sekoja ātra saspēle un no Gabriela Kohonena piespēles pirmos vārtus mājiniekiem mača 32. minūtē guva Sakarias Ulriksons. Pagāja vien nedaudz vairāk par minūti, kad aizturētā soda laikā Oto Veidmans no iespējami tuvākās distances deficītu sadeldēja vēl vairāk, izmantojot Kohonena piespēli no laukuma stūra. Tieši noraidījumi iegāza viesu komandu, jo perioda turpinājumā par pretinieka bloķēšanu divu minūšu sods tika piešķirts Rūdam un Kohonens ar metienu no distances savu komandu pietuvoja līdz minimumam – 3:4. Tas gan vēl nebūt nebija viss, jo pusotru minūti pirms otrā perioda beigām teju no tās pašas pozīcijas Kohonens jaunākais vārtus guva arī skaitliski vienādos sastāvos, izlīdzinot rezultātu (4:4) un nopelnot savu ceturto rezultativitātes punktu mačā.

Trešajā spēles nogrieznī ritēja ceturtā minūte, kad viesi pilnīgi nepieskatītu atstāja Karlu Kostovu Bredbergu, kurš ar velkošo metienu pirmo reizi mačā vadībā izvirzīja jau laukuma saimniekus. Prieki gan ilga vien četras sekundes, jo viesi nopelnīja soda izspēli iepretim saviem vārtiem, kuru ar precīzu metienu noslēdza Simons Sederstroms – 5:5. Lai gan jāspēlē bija vēl vairāk par 16 minūtēm, atlikušajā laikā vārti vairs netika gūti. Tas nozīmē, ka viss izšķirsies abu komandu atbildes spēlē Falūnā.

Čempionu kauss florbolā vīriešiem, pusfināli

DatumsSpēleRezultāts
22.11.Storvreta IBK – IBF Falun5:5 (0:2; 4:2; 1:1)
26.11.SV Wiler-Ersigen – Tatran Strešovice
29.11.IBF Falun – Storvreta IBK
02.12.Tatran Strešovice – SV Wiler-Ersigen