Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ķikutam "hat-trick", Meldere uzvar Ankudinovu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ķikutam "hat-trick", Meldere uzvar Ankudinovu
Roberts Blumbergs, foto: Unihockey Igels Dresden

Somijas U-22 florbola čempionātā ar trim vārtu guvumiem mačā izcēlies Mikus Eduards Ķikuts, bet Šveicē Kate Meldere guvusi vārtus un uzvaru cīņā pret Annas Ankudinovas komandu. Neveiksmīga diena bijusi mūsu vārtsargiem, jo Vācijā pirmā neveiksme Robertam Blumbergam, kamēr Zviedrijā sezonu ar zaudējumu sākusi Jana Filipsone.

Filipsones klubam neveiksmīgs sezonas ievads

Likumsakarīgi izstājoties no cīņas par Zviedrijas kausu, kur bija jāieņem pirmā vieta četru komandu grupu turnīrā, kur bija jātiekas ar divām Superlīgas vienībām, zaudējums piedzīvots arī sezonas pirmajā spēlē Zviedrijas Allsvenskan čempionātā. Latvietes pārstāvētais "Jonkoping" nerezultatīvā spēlē ar rezultātu 2:4 (1:0; 0:2; 1:2) piekāpās "Lindome IBK". Latviešu vārtsardze tika galā ar 15 no 19 pretinieču metieniem. Vēl deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts, taču tad nepilnu divu minūšu laikā mājinieces guva divus vārtus, tiekot pie panākuma.

Ķikutam “hat-trick” komandas kārtējā panākumā

Pārliecinoši ceļā pretim titula aizstāvēšanai Somijas U-22 florbola čempionātā soļo “Indians”, kas kārtējā spēlē ar rezultātu 9:4 (2:0; 3:1; 4:3) apspēlēja LaSB komandu. Uzvarētāju komandā pirmajā maiņā spēlēja abi latviešu florbolisti, turklāt Mikus Eduards Ķikuts bija labākais savā komandā, atzīmējoties ar trim vārtu guvumiem, vienu rezultatīvu piespēli un divu minūšu sodu. Tikmēr aizsargam Markusam Dumpim viena rezultatīva piespēle. Savā debijas sezonā ārzemēs Ķikuts trijos mačos pašlaik iekrājis 7 (4+3) punktus, kas ir 15. labākais rādītājs čempionātā. Dumpim pašlaik divos mačos divas rezultatīvas piespēles. Komanda tikmēr ar deviņiem punktiem komfortabli iekārtojusies pirmajā pozīcijā.

Blumbergam pirmais zaudējums sezonā

Vācijas florbola spēcīgākajā līgā pēc uzvarām pirmajās trijās čempionāta spēlēs, pirmo zaudējumu piedzīvojis latviešu vārtsarga Roberta Blumberga "Unihockey Igels Dresden", kas savās mājās uzņēma vēl vienu teicami sezonu sākušo "TV Schriesheim". Ātri ielaiduši pirmos vārtus, Drēzdenes florbolisti sakārtoja savu spēli un pirmo trešdaļu uzvarēja ar 4:2. Tomēr mača turpinājumā vārtus vairs neizdevās gūt, turpretim pretinieks arī katrā no nākamajām trešdaļām divas reizes guva vārtus. Mājiniekiem mača izskaņā bija iespēja atjaunot intrigu, taču neizdevās realizēt soda metienu, kas lika piedzīvot zaudējumu ar rezultātu 4:6 (4:2; 0:2; 0:2). Līdz ar to turnīra tabulā "Unihockey Igels Dresden" ar astoņiem punktiem četrās spēlēs nācies atkāpties pat līdz sestajai vietai. Tiesa, līderiem ir tikai par diviem punktiem vairāk.

Melderei panākums cīņā pret Ankudinovu

Šveices sieviešu florbola čempionāta 1.līgā jeb pēc spēka trešajā stiprākajā turnīrā pie uzvaras ticis Kates Melderes pārstāvētais "Floorball Zurich Lioness", kas savās mājās ar rezultātu 6:5 (1:0; 2:2; 2:3; 1:0) papildlaikā pieveica "UHC Bremgarten", kuru rindās šajā sezonā spēlē bijusī "lauvu" uzbrukuma līdere Anna Ankudinova. Meldere spēles vidū ar vārtu guvumu panāca 2:2 neizšķirtu, bet Ankudinova savas prasmes nodemonstrēja izšķirošajos brīžos, kad četras minūtes pirms pamatlaika beigām ar vārtu guvumu panāca 4:5, bet pēc pāris minūtēm asistēja izlīdzinājumu nesošajā vārtu guvumā. Līdz ar to uzvarētājs bija jānoskaidro papildlaikā, kurā 12 sekundes pirms finālsvilpes uzvaras vārtus guva mājinieces.

Latviešu trio atspēlējas un svin uzvaru papildlaikā

Dienu iepriekš "BSV Roxel" piedzīvoja zaudējumu Vācijas florbola 2.Bundeslīgas papildlaikā, bet šoreiz arī tieši pagarinājumā izdevās ar rezultātu 6:5 (2:2; 0:0; 3:3; 1:0) izbraukumā apspēlēt "Dumptener Fuchse". Nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām "Roxel" panāca 5:4 vadību, taču pusminūti pirms pamatlaika beigām mājinieki rezultātu prata līdzsvarot. Papildlaikā gan viesi noformēja uzvaru. Uzvarētājiem spēlēja gan Jānis un Uvis Eglīši, gan Kristaps Novikovs, taču neviens no viņiem ar rezultativitāti neizcēlās. Pēc trim aizvadītajām spēlēm "BSV Roxel" ar trim punktiem ieņem sesto vietu deviņu komandu konkurencē.