Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Birtstiņam trīs vārti pret līderiem, Staķis iekļūst Final Four

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Birtstiņam trīs vārti pret līderiem, Staķis iekļūst Final Four
Tomass Kristofers Birstiņš (#55)

Zviedrijas florbola čempionāta zemākajās līgās lielisku sniegumu turpina demonstrēt Tomass Kristofers Birstiņš, kurš kārtējā spēlē atzīmējies ar trim vārtu guvumiem. Šveices junioru līgā pie rezultatīvas piespēles tikusi Jūlija Rozīte, bet Vācijas kausa pusfinālu sasniedzis Edvards Staķis ar komandas biedriem.

Birstiņam hat-trick pret līgas līderiem

Zviedrijas florbola čempionāta 3.divīzijā vēl vienu rezultatīvu spēli aizvadījis Tomass Kristofers Birstiņš, atzīmējoties ar trim vārtu guvumiem, kamēr viņa komandas biedram Gustavam Tolmanim viena rezultatīva piespēle. Neskatoties uz to, viņu pārstāvētais "Storvreta IBK U" izbraukumā mača pēdējās trijās minūtēs neprata nosargāt divu vārtu pārsvaru un ar 7:8 (1:2, 2:2, 4:4) dramatiski piekāpās grupas līderiem "Balinge IF". Turnīra tabulā "Storvreta IBK U" ar 28 punktiem saglabā trešo vietu savā grupā, taču tagad jau par astoņiem punktiem atpaliek no otrās vietas, lai spētu pacīnīties par tikšanu līmeni augstāk. Birstiņš 13 spēlēs iekrājis 25 (18+7) punktus, esot starp turnīra 20 rezultatīvākajiem florbolistiem.

Regulārās sezonas noslēgumā Rozītei piespēle un norībināts pārliktnis

Šveices U-21 junioru florbola čempionātā noslēgusies regulārā sezona. Turnīra pēdējā spēlē neveiksmi piedzīvojis Jūlijas Rozītes pārstāvētais "Zug United', kas viesos ar 3:6 (1:1, 1:4, 1:1) piekāpās rangā zemāk esošajam "Skorpion Emmental Zollbruck", tādējādi nespējot nosargāt piekto vietu turnīra tabulā. Latviešu florboliste pirmajā periodā pie 1:0 vadības trāpīja pa vārtu konstrukciju, bet otrā perioda ievadā, kad komanda jau atradās iedzinējos ar 1:3, nopelnīja punktu par rezultatīvu piespēli. Līdz ar to šajā sezonā Šveices U-21 čempionātā septiņās spēlēs Latvijas izlases uzbrucēja atzīmējusies ar 11 (5+6) punktiem.

Ragovskim ļoti vāja lietderība pret čempioniem

Neveiksmi Somijas spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Jāņa Ragovska pārstāvētais LaSB, kas savās mājās ar rezultātu 6:9 (1:1, 3:4, 2:4) piekāpās pēdējo gadu nemainīgajiem čempioniem “Classic”. Vēl trešā perioda ievadā deficīts bija minimāls, taču trešajā periodā čempioni pierādīja savu pārākumu. Latvijas izlases aizsargs spēlēja komandas trešajā aizsargu pārī, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, taču mačs tika pabeigts ar ļoti negatīvu (-5) lietderības koeficientu.

Staķis ar komandu iekļūst Vācijas kausa "Final Four"

Sekmīgu sniegumu Vācijas florbola laukumos turpina demonstrēt Edvarda Staķa pārstāvētais "DJK Holzbuttgen", kas kārtējā spēlē ticis pie panākuma Vācijas kausa ceturtdaļfināla mačā. Šoreiz izbraukumā ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) izdevās apspēlēt "MFBC Leipzig" vienību. Tas nozīmē, ka komanda spējusi sasniegt labāko komandu kvartetu. Šajā spēlē Staķim ar rezultativitāti izcelties neizdevās.

Šimkūnai sausais zaudējums pret vicelīderēm

Norvēģijas sieviešu florbola virslīgas čempionātā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Nensijas Šimkūnas pārstāvētais “Sarpsborg”, kas izbraukumā tā arī nespēja tikt pie vārtu guvumu pret otrajā vietā esošo “Grei”, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 0:8 (0:3, 0:5, 0:0). Lieki piebilst, ka arī latviešu florboliste ar rezultatīvu sniegumu šajā spēlē neizcēlās. Sezonā kopumā viņai 13 spēlēs 4 (0+4) rezultativitātes punkti.