Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Šimkūnai 3+3, Meldere asistē uzvaras vārtu guvumā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Šimkūnai 3+3, Meldere asistē uzvaras vārtu guvumā
Kate Meldere (#3), foto: UH Red Lions Frauenfeld

Vērtīgu uzvaru cīņā par vietas saglabāšanu Šveices sieviešu florbola čempionāta otrajā spēcīgākajā līgā izcīnījis Kates Melderes pārstāvētais klubs, turklāt tieši pēc cēsnieces rezultatīvās piespēles tika gūti uzvaras vārti papildlaikā. Norvēģijā tikmēr ar trim vārtiem un tikpat piespēlēm atzīmējusies Nensija Šimkūna.

Meldere asistē uzvaras vārtu guvumā

Sekmīgi cīņu par vietas saglabāšanu Šveices otrajā spēcīgākajā florbola līgā turpina Kates Melderes pārstāvētais “UH Red Lions Frauenfeld”, kas izbraukumā cīņā ar 4:3 (1:1; 1:1; 1:1; 1:0) papildlaikā viesos tika galā ar “UH Zulgtal Eagles”. Regulārajā sezonā latvietes pārstāvētā komanda tika pie deviņiem punktiem, kamēr konkurentes iespēja tikai par punktu mazāk. Tas lika domāt, ka cīņas izslēgšanas turnīrā būs spraigas. Pirmajā spēlē Melderes pārstāvētā komanda savās mājās bija pārākas ar 3:2, bet otrajā cīņā neviena no komandām neguva vairāk par vienu vārtu pārsvaru, bet papildlaika otrajā minūtē pēc cēsnieces piespēles viešņas guva uzvaru nesošos vārtus. Tādējādi sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām rezultāts kļuvis 2:0 “UH Red Lions Frauenfeld” labā un 2. martā ar spēli savās mājās komanda var nodrošināt vietu līgā arī uz nākamo sezonu.

Malkavam 1+1 junioru līgā

Pazaudējis stabilu vietu F-liiga kluba sastāvā, Jorens Malkavs aizvadījis sekmīgu spēli Somijas U22 čempionātā, atzīmējoties ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli. Tomēr viņa pārstāvētais “Nokian KrP” izbraukuma spēlē pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 5:6 (2:1; 1:1; 2:3; 0:0; 0:1) piekāpās “Classic”. Otrā perioda vidū cēsnieces ar rezultatīvu metienu panāca 3:1 viesu komandas labā, bet 11 minūtes pirms pamatlaika beigām pēc latvieša piespēles viesi panāca 5:3 pārsvaru. Tomēr pašā mača izskaņā “Classic” prata atspēlēties, vēlāk uzvarot “bullīšu” sērijā. Divas spēļu kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma “Nokian KrP” ar 11 punktiem ieņem septīto vietu astoņu komandu konkurencē. Malkavs devies laukumā 12 spēlēs, kurās atzīmējies ar 19 (11+8) punktiem.

Šimkūnai seši punkti komandas pārliecinošajā uzvarā

Norvēģijas sieviešu florbola čempionāta 2.divīzijā ar teicamu spēli atkal izcēlusies Nensija Šimkūna, kurai izdevies tikt pie trim vārtu guvumiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm cīņā, kurā viņas pārstāvētais un Daiņa Ābola trenētais “Klepp IBK” savās mājās gana droši ar rezultātu 9:2 (3:1; 3:0; 3:1) apspēlēja “Brodd IBK” komandu. Jāpiezīmē, ka mājinieces uzvaru izcīnīja neskatoties uz to, ka maču vienība aizvadīja septiņu laukuma spēlētāju sastāvā. Izcīnītā uzvara ļauj “Klepp IBK’ ar 27 punktiem 11 mačos saglabāt pirmo pozīciju, tiesa otrajā vietā esošais “Stavanger IBK” atpaliek par pieciem punktiem, nospēlējot divas cīņas mazāk. Pēdējo maču regulārajā sezonā “Klepp IBK” aizvadīs teju pēc mēneša izbraukumā sacenšoties tieši ar Stavangeras komandu.

Cinītim divas piespēles, komandai kārtējais zaudējums

Zviedrijas spēcīgākajā florbola junioru līgā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Patrika Cinīša un Riharda Paegles pārstāvētais “Nynashamns IBK”, kas šoreiz viesos vien mača pašā izskaņā ar rezultātu 6:7 (3:3; 2:2; 1;2) piekāpās play-off pozīcijās esošajam “Varmdo IF”. Paegle šoreiz palika rezervē, bet Cinītis izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm jau mača ievadā, bet otrajā trešdaļā nopelnīja divu minūšu sodu. 15 aizvadītajās spēlēs komanda tikusi tikai pie viena panākuma, ar trim punktiem ieņemot pārliecinošu pēdējo pozīciju.

Kenstavičam divi pamatīgi zaudējumi

Somijas U19 florbola čempionātā pamatīgu zaudējumu viesos piedzīvojis Arta Kenstaviča pārstāvētais “Nokian KrP”, kas izbraukuma cīņā ar rezultātu 3:12 (0:2; 3:4; 0:6) kapitulēja Turku TPS, ļoti neveiksmīgi aizvadot spēles noslēdzošo periodu. Latviešu florbolists viesu rindās devās laukumā otrajā piecniekā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Četras spēļu kārtas pirms grupu turnīra noslēguma TPS ar 24 punktiem ieņem pirmo pozīciju, kamēr “Nokian KrP” rēķinā ir seši punkti un astotā pozīcija.

Nākamajā dienā jaunais Ulbrokas florbola kluba audzēknis devās laukumā arī Somijas 3.divīzijas mačā, kad “KrP Akatemia” savās mājās cieta pamatīgu 2:14 (0:4; 2:5; 0:5) kapitulāciju savās mājās pret “Pelicans SB”. Latviešu florbolists spēlēja savas komandas trešajā virknējumā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Vienībai šī bija trešā neveiksme pēc kārtas, bet komanda turnīra tabulā ar 15 punktiem ieņem desmito vietu 11 komandu konkurencē.