Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Balodim astoņu punktu spēle, komanda cenšas ielēkt pēdējā vagonā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Balodim astoņu punktu spēle, komanda cenšas ielēkt pēdējā vagonā
"Harstad" komanda līksmo par panākumu, foto: ht.no

Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā graujošu uzvaru izcīnījuši “Harstad” spēlētāji, galveno lomu panākuma kaldināšanā spēlējot latviešiem. Zviedrijas Superlīgā vārtu guvums Luīzei Biļinskai, Laurai Gaugerei divi vārti Šveicē.

“Harstad” komanda sezonas lielāko daļu sezonas atradušies ārpus labāko komandu astotnieka un, tuvojoties sezonas izskaņai, katrai spēlei ir ļoti liela nozīme. Pret savulaik titulēto “Sveiva” komandu izdevās tiešām lieliski noskaņoties, no izbraukuma pārvedot graujošu uzvaru ar rezultātu 16:2 (4:0; 3:2; 9:0). Teicama spēle padevās Ivo Balodim, kurš guva divus vārtus un izcēlās ar sešām rezultatīvām piespēlēm, saņemot mača vērtīgākā spēlētāja balvu. Divi vārti arī Arnijam Kuratņikam, kuram arī četras rezultatīvas piespēles. Tikmēr Toms Niedre tika pie pieciem vārtu guvumiem, bet Toms Kirmužs trīs reizes pārspēja pretinieku vārtsargus, vēl divas reizes atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli. Bez precīza metiena nepalika arī kaspars Grundšteins. Tikmēr Roberts Līviņš šoreiz nebija komandas pieteikumā.

Biļinska gūst vārtus, komanda turpina cīnīties

Zaudējumu Zviedrijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Luīzes Biļinskas pārstāvētais “Karlstad IBF”, kas viesos ar rezultātu 3:6 (1:1; 1:3; 1:2) piekāpās “Malmo FBC”, komandai, kura tādējādi pārtrauca četru zaudēto spēļu sēriju. Uz pirmajiem mājinieču vārtiem ar precīzu metienu atbildēja Biļinska, bet otrā perioda pirmajā minūtē komandas līdere Frīda Svana vadībā izvirzīja Karlstades komandu. Turpinājums gan nebija tik veiksmīgs un tika ciests zaudējums mačā, kurā varēja tikt pie vērtīgiem punktiem, lai ne tikai vēl vairāk aizmuktu no bīstamās zonas, bet arī iesaistītos cīņā par play-off.

Gaugere panāk izlīdzinājumu, taču komanda zaudē papildlaikā

Pēc divām komfortablām uzvarām Šveices NLB florbola čempionāta ceturtdaļfināla sērijā, trešajā mačā zaudējumu piedzīvojis Lauras Gaugeres pārstāvētais “Chilis Rumlabg-Regensdorf”, kas viesos ar rezultātu 6:7 (2:2; 2:4; 2:0; 0:1) papildlaikā piekāpās par sērijas favorītiem uzskatītajām “Unihockey Basel Regio” florbolistēm. Lai gan pirmos divus vārtus guva viešņas, mājinieces atbildēja ar trim vārtu guvumiem. Gaugere otrā perioda ievadā panāca 3:3, bet otrā perioda izskaņā mājiniecēm atkal bija divu vārtu pārsvars. Trešajā periodā “Chilis” vispirms atspēlēja vienus vārtus, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Gaugere rezultātu izlīdzināja, gūstot vārtus skaitliskajā vairākumā. Pamatlaikā vārti vairs netika gūti, bet papildlaika ievadā mājinieces tomēr guva uzvaras vārtus. Tas nozīmē, ka sērija turpināsies arī ar ceturto spēli, kas tiks aizvadīta Gaugeres komandas mājvietā.

Latvieši nerezultatīvi, komanda neizmanto iespēju tikt sešiniekā

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā svarīgu maču par sesto vietu turnīra tabulā aizvadīja Kriša Lužinska, Laura Alvja Stiprā un Artūra Bračkas pārstāvētais “VfL Red Hocks Kaufering”, kas viesos ar rezultātu 2:5 2:2; 0:1; 0:2) piekāpās “TV Schriesheim”. Pirms mača abas komandas turnīra tabulā šķīra vien divi punkti, līdz ar to, tiekot pie uzvaras, Kauferingas komanda pēc ilga laika varēja tabulā ielauzties labāko sešniekā. Tagad komandas šķir jau pieci punkti. Aizvadītajā spēlē latvieši ar rezultativitāti neizcēlās, Bračkam tiekot pie divu minūšu noraidījuma.

Malkavs iemet tukšos, komandai vēl viens panākums

Somijas florbola čempionātā vēl vienu uzvaru izcīnījis Jorena Malkava pārstāvētais “KrP Akatemia”, kas savās mājās ar rezultātu 10:6 (1:3; 5:2; 4:1) apspēlēja “Dynamo”, lai gan pirmajā periodā bija nonākuši iedzinējos ar divu vārtu deficītu. Vēl vienu rezultatīvu maču aizvadījis latviešu florbolists, kurš mača vidū atzīmējās ar rezultatīvu piespēli kolēģim, kad mājinieki pietuvojās rezultātā līdz 4:5. Jāpiezīmē, ka vārti tika gūti skaitliskajā vairākumā. Savukārt četras minūtes pirms mača beigām Malkavs iemeta bumbiņu vārtos brīdī, kad viesi centās glābt spēli, mainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Pēc šī vārtu guvuma rezultāts kļuva 10:5 “KrP Akatemia” labā.