Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Storvreta IBK" ar izbīli sasniedz kausa pusfinālu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Zviedrijas florbola kausa pusfinālu sasniegušas abas potenciālās favorītes "IBF Falun" un "Storvreta IBK", tiesa, katrai no komandām bija pietiekami grūts ceļš uz labāko kvartetu. Favorītiem konkurenci par trofeju turpinās sastādīt arī "Pixbo" un "Mullsjo" klubi.

Zviedrijas kausa nolikums paredz, ka gadījumos, ja komandas uzvaras spēlēs dala uz pusēm, tad tiek aizvadīts papildus periods ar tā sauktajiem zelta vārtiem. Līdz ar to rezultāta starpībai nav būtiskas nozīmes. Taču lielākā intriga bija starp “Team Thorengruppen SK” un “IBF Falun” komandām, kas Upsalā notikušajā spēlē uzvarētāju nenoskaidroja, spēlējot neizšķirti 8:8. Atbildes mačā Falūnā pirmajā periodā komandas ar vārtu guvumiem neizcēlās, bet otrajā periodā mājinieki panāca 3:0 vadību. Lai gan viens no viesu līderiem Aksels Hjolms ātri vienus vārtus atspēlēja trešā perioda ievadā, laukuma saimnieki līdz 56. minūtei bija ieguvuši jau 7:1 vadību. Rezultatīvā cīņas galotnē mājinieki nosargāja 8:4 uzvaru un vietu pusfinālā. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar diviem vārtiem un vienu piespēli bija Emīls Nilsens. Tikmēr viesiem divi vārti Albinam Karlsenam.

Pēc pretēja scenārija norisinājās duelis starp “Pixbo” un “Vaxjo” komandām, jo Gēteborgā laukuma saimnieki rezultatīvā mačā tika pie 11:9 uzvaras, bet izbraukumā dramatiskā galotnē prata izraut neizšķirtu, ar ko bija gana, lai tiktu pusfinālā. “Lapsas” jau trešajā minūtē izvirzījās vadībā, taču “ezerniekiem” ātri vien rezultātu izdevās līdzsvarot. Perioda vidū Antons Kidels pirmo reizi cīņā vadībā izvirzīja “Vaxjo” komandu, bet piecas minūtes pirms pārtraukuma Feliks Lanvers atkal rezultātu līdzsvaroja. Īsi pirms došanās pārtraukumā mājiniekiem vadību vēlreiz izdevās atjaunot, kas tika pazaudēta otrā perioda ievadā. Līdz nākamajiem vārtiem bija jāgaida spēles pati spēles izskaņa, kad mājiniekiem obligāti bija nepieciešama uzvara. Tika mainīts vārtsargs pret sesto laukuma spēlētāju un 66 sekundes pirms pamatlaika beigām Samuels Folkesons Algmans panāca 4:3 “Vaxjo” labā. Nu jau rezultāts neapmierināja “Pixbo”, kuri mainīja savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un arī tika pie vēlamā, vārtus gūstot Arvīdam Osem – 4:4. Vēlreiz “Vaxjo” komandai gūt vārtus sešatā neizdevās un “Pixbo” nosargāja neizšķirtu atbildes spēlē, ar ko bija gana, lai tiktu pusfinālā.

“Mullsjo” komanda savās mājās ceturtdaļfināla spēlē principiālā duelī ar 7:5 pieveica “Linkopings IBK”. Atbildes spēlē Linčepingas komanda sāka vareni, astoņu minūšu laikā panākot 3:0. Lai gan Žoels Ingesons perioda beigās ar diviem vārtu guvumiem atjaunoja intrigu, otrajā periodā mājinieki veica vēl vienu izrāvienu, panākot 7:2, būtībā izšķirot šīs spēles likteni. Trešajā periodā komandas apzinājās, ka no izšķirošā perioda neizvairīties, viesiem sevišķi neiespringstot par rezultātu un ciešot sagrāvi ar 3:12. Zelta periodā komandas vārtus neguva, tādējādi uzvarētāju noskaidroja pēcspēles metienu sērijā, kurā “Mullsjo” rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Pelle Tareniuss un Kaspers Karlsons, kamēr mājiniekiem vienīgos vārtus guva Kims Vargas. Tas nozīmēja vien to, ka neskatoties uz smago sakāvi atbildes spēlē, tieši “Mullsjo” ir tie, kas iekļuvuši pusfinālā. Vargas aizvadīja teicamu spēli, ne vien realizējot savu “bullīti”, bet arī atzīmējoties ar trim vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Ar izbīli pusfinālu sasniedza arī Superlīgas līderi “Storvreta IBK”, kas izbraukumā ar 7:5 bija uzvarējuši AIK komandu, bet atbildes cīņu savās mājās aizvadīja neizteiksmīgi, pirmajā periodā nonākot 0:2 iedzinējos, bet spēles vidū atrodoties jau 0:5 deficītā. Pēdējā trešdaļā intrigu atjaunot neizdevās un AIK tika pie 8:3 uzvaras, nodrošinot iespēju aizvadīt zelta papildlaiku. Tajā gan bija nepieciešamas vien 19 sekundes, lai Oto Veidmans gūtu uzvaras vārtus “Storvreta IBK” komandai, kas ar palielu izbīli tomēr spēja sasniegt pusfinālu. Viesiem teicamu spēli aizvadīja Simons Jirebeks, taču arī ar viņa četriem vārtu guvumiem pietika vien spēles ievirzīšanai papildlaikā.

Pirmās pusfinālu cīņas ieplānotas 9. un 10. janvārī.

Zviedrijas florbola kauss, 1/4 fināli:

Komandas1.spēle2.spēle
IBF Falun – Team Thorengruppen SK8:88:4
Linkoping IBK – Mullsjo AIS5:712:3 (0:1)
Pixbo IBK – Vaxjo IBK11:94:4
AIK IBF – Storvreta IBK5:73:8 (0:1)