Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Daršai pamatīga neveiksme, rezultatīvi Kenstavičs un Cinītis

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Daršai pamatīga neveiksme, rezultatīvi Kenstavičs un Cinītis
Zane Darša, foto: Koovee

Somjas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā pamatīgu zaudējumu piedzīvojis Zanes Daršas pārstāvētais klubs, latvietei paliekot bez punktiem. Tikmēr junioru līgās ar rezultatīvu sniegumu izcēlušies Artis Kenstavičs un Patriks Cinītis.

Daršai pamatīga neveiksme pret šosezon buksējošo “SB-Pro”

Somijas spēcīgākajā florbola līgā pamatīgu zaudējumu piedzīvojis Zanes Daršas pārstāvētais “Koovee”, kas ciemojās pie viena no nesenajiem Somijas florbola smagsvariem “SB-Pro”, kas gan šajā sezonas ievadā pamatīgi buksēja. Šoreiz gan “Koovee” nespēja konkurēt par panākumu, ciešot neveiksmi ar rezultātu 3:10 (2:3; 0:1; 1:6). Darša šajā mačā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Pēc šīs neveiksmes “Koovee” turnīra tabulā ar 12 punktiem 13 mačos atkāpusies uz desmito pozīciju, par diviem punktiem garām palaižot tieši savas pēdējās pretinieces. Izslēgšanas spēļu zona atrodas vienas uzvaras attālumā.

Kenstavičam vārtu guvums graujošā panākumā

Somijas U-19 florbola čempionātā ar vārtu guvumu izcēlies Artis Kenstavičs, kurš darbojās “Nokian KrP’ komandas otrajā piecniekā spēlē, kurā viņa pārstāvētais klubs savās mājās tika pie graujošas 17:4 (8:0; 6:3; 3:1) uzvaras mājas mačā pret “Pirkat”. Pēc latvieša rezultatīvā metiena mājinieki panāca 13:3 vadību. Kenstavičs šajā sezonā 11 mačos atzīmējies ar 5 (4+1) rezultativitātes punktiem. Dienu vēlāk “Nokian KrP” jau bez latvieša ierindā aizvadīja pirmā posma noslēdzošo cīņu, ar rezultātu 13:7 uzvarot “Stars”. Tādējādi turnīra tabulā latvieša pārstāvētā komanda ar 22 punktiem ierindojās trešajā vietā, par punktu apsteidzot “Josba” un “SPV”. Tas ļāvis automātiski iekļūt vadošo komandu otrā posma cīņās bez pārspēļu mačiem.

Cinītis piespēlē un iedzīvojas savainojumā

Zviedrijas florbola čempionāta 4. divīzijas turnīrā pārliecinošu uzvaru izcīnījis Patrika Cinīša un Riharda Paegles pārstāvētais “Nynashamns IBK”, kas kārtējā spēlē izbraukumā ar rezultātu 13:4 apspēlēja “Farsta IBK” komandu. Paegle spēlei bija pieteikts, taču vārtos nestājās. Tikmēr Cinītis pirmajā trešdaļā nopelnīja punktu par rezultatīvu piespēli, savukārt otrajā periodā iedzīvojās savainojumā, spēli noslēdzot priekšlaicīgi. Pēc izcīnītā panākuma “Nynashmans IBK” ar 16 punktiem septiņās spēlēs joprojām atrodas otrajā pozīcijā, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no “IFK Haninge”.

Kuzņecovam kārtējais zaudējums Zviedrijā

Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā vēl vienu zaudējumu piedzīvojis Kristera Marsela Kuzņecova pārstāvētais “Malmo FBC”, kas ļoti vāji iesāka cīņu un savās mājās ar rezultātu 4:10 (0:3; 1:5; 3:2) piekāpās “IBK Genarp” komandai. Latviešu florbolists atzina, ka šajā cīņā viņa pārstāvētajai komandai bija slikta spēles disciplīna pirmajā pusē, kas noveda pie pārliecinoša zaudējuma. Pats Kuzņecovs spēli sāka trešajā virknējumā, taču cīņas lielāko daļu aizvadīja otrajā piecniekā. Pie pirmajiem punktiem šajā līmenī gan joprojām vēl nav izdevies tikt.

Filipsone ārpus pieteikuma, komanda tuvojas līderēm

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā graujošu 14:1 (5:1; 7:0; 2:0) uzvaru viesos pār turnīra vājāko komandu ”Olofstroms IBK” izcīnījis Janas Filipsones pārstāvētais klubs “Jonkopings IK”, tādējādi tiekot pie sestās uzvaras deviņās aizvadītajās cīņās. Latvijas izlases vārtsardzei treneri šoreiz bija devuši atpūtu, atstājot viņu ārpus spēles pieteikuma. Pēc izcīnītās uzvaras komanda joprojām saglabā trešo vietu turnīra tabulā, taču izdevies ievērojami pietuvoties nu jau bijušajām līderēm “FBC Partille”, kas vispirms viesos spēlēja neizšķirti 4:4 ar “Lindas IBK”, bet pēc tam savās mājās ar 4:7 zaudēja līderu divcīņā pret “Lindome IBK”. Tādējādi tagad tabulā “Lindome IBK” ar 24 punktiem ir kļuvušas par līderēm, kamēr “FBC Partile” rēķinā ir 22 punkti. Jenčepingas komandai tikmēr ir 20 punkti, bet viena spēle rezervē.