Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Latvijai atkal pārstāve Zviedrijas SSL – Biļinska ar rezultatīvu piespēli atgriežas laukumā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvijai atkal pārstāve Zviedrijas SSL – Biļinska ar rezultatīvu piespēli atgriežas laukumā
Luīze Biļinksa (#3)
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Pēc pusotras sezonas ilga pārtraukuma florbola laukumos nolēmusi atgriezties latviešu florboliste Luīze Biļinska, kura karjeras lielāko daļu aizvadījusi, spēlējot Zviedrijas Superlīgā. Atgriezusies viņa ir savā bijušajā komandā un jau tikusi pie pirmā punkta.

Pēc 2020./21. gada sezonas Luīze Biļinska, kura savulaik bijusi arī viena no Latvijas izlases līderēm, bet nu jau vairākus gadus mūsu valstsvienību nav pārstāvējusi, nolēma pārtraukt savu karjeru pēc piecu sezonu aizvadīšanas "Karlstad" kluba rindās. 28 gadus vecā florboliste Zviedrijas Superlīgā paspējusi šo gadu laikā iekrāt 127 (72+55) rezultativitātes punktus.

Šajā sezonā Karlstādes komanda mokās ar vairāku spēlētāju nopietniem savainojumiem. Tā rezultātā vienība palikusi bez tādām līderēm kā Frīda Svana, Natālija Viksrēma un Maija Berglunda. Tā rezultātā klubs meklējis papildinājumu un kā viena no tādām būs arī latviešu Biļinska.

"Fiziski spēcīga spēlētāja ar labu metienu, kura var pieturēt bumbiņu pretinieku laukuma pusē un izveidot momentus partnerēm." Tā par Biļinsku zviedru laikrakstā "Varmlands Folkblad" izteicies "Karlstad IBF" kluba treneris Matiass Karlsons.

Ņemot vērā daudzos savainojumus, Karlstades klubam sezonas sākums sanācis visnotaļ smags, pēc astoņām spēļu kārtām komandai atrodoties tieši virs izkrišanas spēļu zonas. Pirmo spēli pēc atgriešanās laukumā Biļinska aizvadīja sestdien, kad kopā ar komandu tika pie vērtīgas 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) uzvaras izbraukumā pār tā brīža ceturto spēcīgāko komandu līgā – "FBC Kalmarsund". Maja Hane pirmās trešdaļas vidū vadībā izvirzīja "Karlstad" komandu, bet jau pēc 17 sekundēm Zviedrijas izlases florboliste Moja Čopa rezultātu līdzsvaroja. Otrajā trešdaļā ar diviem ātriem vārtu guvumiem viešņas ieguva divu vārtu pārsvaru, ko pēdējā trešdaļā prata noturēt.

Uzvarētāju rindās ar trim rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Sāra Dalstrēma, bet vēl vienos vārtos ar rezultatīvu piespēli izcēlās Luīze Biļinska. Pēc šīs spēles "Kalmarsund" zaudēja divas pozīcijas, atkāpjoties uz sesto vietu, kamēr Karlštādes komanda tagad ir 11 vietā un nākamo maču aizvadīs 25. novembrī mājās pret "Vasteras Ronnby".