Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Jaunie latviešu florbolisti cīnīsies Dānijas spēcīgākajā līgā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jaunie latviešu florbolisti cīnīsies Dānijas spēcīgākajā līgā
Kristiāns Jānis Rinkevičs

Arvien vairāk dažāda līmeņa latviešu florbolisti lūko pēc iespējām florbolistu gaitas turpināt ārpus valsts robežām. Kļuvis zināms, ka trīs jaunie spēlētāji centīsies nostiprināties Dānijas virslīgas jaunpienācēju rindās. Klubā, kuru trenē savulaik par Latvijas čempionu kļuvušais florbolists.

Jau pirms teju diviem mēnešiem tika nokārtota pāreja par Kristera Marsela Kuzņecova pāreju no “Ķekavas Bulldogs” vienības uz Dānijas komandu “Rungsted-Hørsholm FK”, kas pērn izcīnīja uzvaru pēc ranga otrajā spēcīgākajā florbola līgā un tikusi uz spēcīgāko valsts čempionātu. Kuzņecovs pēdējās divās sezonās bija “Ķekavas Bulldogs” florbolists Latvijas čempionāta 1. līgā, taču Covid-19 ierobežojumu dēļ divu sezonu laikā sanāca nospēlēt vien 14 spēles, kurās izdevās iekrāt 12 (7+5) punktus. Tagad 19 gadus vecais spēlētājs Dānijas virslīgā var piedzīvot ātrāku debiju kā Latvijas stiprākajā turnīrā. Kopā ar viņu Dānijas virslīgas jaunpienācējus pārstāvēs arī Kristiāns Jānis Rinkevičs, kurš arī pērn aizvadīja divas spēles “Ķekavas Bulldogs” komandas sastāvā, pirms tam spēlējot arī FBK SĀC komandas rindās. Līdzīgi kā Kuzņecovs, arī Rinkevičs līdz Elvi florbola līgai vēl nav aizcīnījies.

Kā sarunā ar Sportacentrs.com atzina Rinkevčs, tad komanda jau paspējusi aizvadīt pārbaudes spēli, kurā komandai nācās piedzīvot zaudējumu ar rezultātu 6:9, bet abi latvieši paspēja atzīmēties ar rezultatīviem metieniem. Jau šajā nedēļas nogalē komandai paredzēta arī pirmā spēle virslīgā. Pašlaik zināms, ka Kuzņecovam ir paredzēta vieta komandas sastāvā, bet pats Kristians vēl nav drošs par spēlēšanu, jo nav līdz galam nokārtota spēlētāja pāreja. Aprakstot komandas uzbūvi, Rinkevičs min, ka komanda tiek veidota no gados jauniem, fiziski spēcīgiem spēlētāji. Interesanti, ka komandas galvenais treneris ir Peters Hjerminds, kurš laika posmā no 1997. līdz 2003. gadam spēlēja Latvijas virslīgas čempionātā, pārstāvot “FK Rīga”, RTU un “Ķekava” komandas, 2000. gadā kopā ar “Ķekavu” arī kļūstot par mūsu valsts čempionu.

“Rungsted-Hørsholm FK” komandas sastāvs esot veidots ar skatu nākotnei, jo vienībā ir pārsvarā gados jauni florbolisti, taču ir arī pieredzējušie, ar desmit gadu pieredzi. Bez abiem latviešiem komandā ir arī viens Polijas izlases florbolists, turklāt tiek plānots, ka komandai varētu pievienoties FBK SĀC komandas vārtsargs Emīls Zīverts, kurš, atšķirībā no abiem pārējiem latviešiem, pērn debitēja arī Latvijas Elvi florbola līgā, pārstāvot Stalbes “Pārgauju”.