Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

SSL izslēgšanas turnīrs startē ar mājinieku uzvarām

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

SSL izslēgšanas turnīrs startē ar mājinieku uzvarām
Epizode np "Storvreta IBK" un "Jonkopings IK" pirmās spēles, foto: Storvreta IBK

Izslēgšanas spēļu turnīrs sācies arī joprojām par prestižāko uzskatāmajā Zviedrijas florbola Superlīgā un pie pirmajiem panākumiem izdevies tikt “Storvreta IBK” un “Pibxo IBK” vienībām, kas uzvarēja savās mājās.

Dramatiskā veidā nosargājuši uzvaru regulārajā sezonā, “Storvreta IBK” ar panākumu sākuši izslēgšanas spēles, savās mājās ar rezultātu 5:3 (2:1; 1:1; 2:1) apspēlējot “Jonkopings IK”. Pēc mača zaudētāju treneris Frederiks Ekvals atzina, ka komanda izveidoja pietiekami daudz labas iespējas, taču šoreiz iegāzusi piespēļu kvalitāte. Kopumā laukumā ritēja līdzvērtīga cīņa un vēl 54. minūtē rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet tad Ondrejs Nemečeks guva uzvaru nesošos vārtus. Kad jāspēlē bija mazāk par divām minūtēm, punktu mačam pielika Rasmus Andersona rezultatīvais metiens. Interesanti, ka spēlē vārtus guva astoņi dažādi florbolisti.

Rezultāta ziņā pat līdzīgāk noslēdzās otrs piektdienas mačs starp “Pixbo IBK” un “Linkoping IK”, kurā mājinieki tika pie panākuma ar 6:5 (1:0; 3:1; 2:4). Tomēr šajā spēlē Gēteborgas komanda aizvadīja lieliskus pirmos divus periodus un trešajā vajadzēja nosargāt iekrāto pārsvaru. Arī šajā spēlē vienīgi Arvīds Ase guva divus vārtus, bet citi florbolisti nespēja gūt vairāk par vieniem vārtiem. Cīņas 28. minūtē Daniels Kalentuns panāca 4:0 “lapsu” labā, četrus vārtu pārsvaru trešā perioda ievadā atjaunoja arī Gustavs Fricels, bet ofensīvu viesiem izdevās radīt mača izskaņā, kad precīzi bija divi čehu leģionārs – 57. minūtē Jozefam Ripāram panākot 4:6, bet pēc nepilnas minūtes Matejs Jendrišaks iemeta arī piektos vārtus.

Šajos pāros otriem mači ieplānoti svētdien, bet jau sestdien cīņas uzsāks pārējie divi pāri, kad “Mullsjo AIS” uzņems “IBF Falun” un “FBC Kalmarsund” savās mājās tiksies ar “Vaxjo IBK”.

Zviedrijas florbola Superlīga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Storvreta IBK – Jonkopings IK5:31:0
IBF Falun – Mullsjo AIS0:0
Pixbo IBK – Linkopings IBK6:51:0
Vaxjo IBK – FBC Kalmarsund0:0