Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Zariņam teicams mačs Zviedrijas junioros

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Zariņam teicams mačs Zviedrijas junioros
Gustavs Zariņš (#9), foto: Helene Larsson, Hasselby Hawks

Zviedrijas junioru florbola līgā ar rezultatīvu spēli izcēlies viens no Latvijas U19 izlases kandidātiem Gustavs Marks Zariņš. TIkmēr Šveicē teicami turpina spēlēt Andra Rajecka pārstāvētā komanda, bet Norvēģijā identisks sneigums arī Ņikitas Frolova klubam.

Garbare atkārtoti bezspēcīga pret “Jets”

Divas dienas pēc kārtas Šveicē pret vareno “Kloten-Dietlikon Jets” spēlēt dabūja Evelīnas Garbares pārstāvētais “Red Ants Winterthur”. Vispirms ar rezultātu 2:9 piedzīvojot neveiksmi kausa izcīņas astotdaļfinālā, “skudras” nākamajā dienā ar identisku 2:9 (1:2; 0:3; 1:4) kapitulēja arī valsts čempionāta spēlē. Garbare spēlēja savas komandas pirmajā virknējumā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Tādējādi turnīra tabulā “Red Ants” ar sešiem punktiem atrodas septītajā pozīcijā, bet, komanda aizvadījusi par vienu maču mazāk, nekā vairums konkurentu, tādēļ ļoti svarīgs būs nākamais duelis 20.oktobrī savās mājās pret “Zug United”, kas atrodas vienu vietu augstāk, pateicoties labākai vārtu attiecībai.

Zariņam teicama spēle Zviedrijā

Ar diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm Zviedrijas vadošajā junioru līgā izcēlies talantīgais 15 gadus jaunais latviešu florbolists Gustavs Zariņš, tādējādi sekmējot sava “Hasselby SK IBK” komandas pārliecinošo 14:1 (4:0; 5:1; 5:0) uzvaru viesos pār “IBF Offensiv Lidingo”. Latvietim šī bija trešā spēle turnīrā, kurā nopelnīti pirmie rezultativitātes punkti. Pēc izcīnītā panākuma “Hasselby SK IBK” ar sešiem punktiem trijās spēlēs pakāpušies uz ceturto vietu, kas regulārās sezonas noslēgumā nodrošinātu cīņu izslēgšanas turnīrā.

Rajeckis paliek bez punktiem, komanda turpina uzvarēt

Šveices florbola čempionāta 1.divīzijā netika ievērots starptautiskais izlašu logs, līdz ar to kārtējo maču aizvadījis arī Andra Rajecka pārstāvētais “UHC Sarganserland”. Latviešu florbolists, kurš vēl pirms diviem gadiem vilka mugurā Latvijas izlases kreklu, lai spēlētu pasaules čempionātā, šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās, bet komanda savās mājās ar 5:1 (1:1; 2:0; 2:0) izdevās uzvarēt “Floorball Uri”. Tādējādi turnīra tabulā ar maksimāli izcīnītajiem 18 punktiem sešās spēlēs vienība joprojām atrodas otrajā vietā, tikai sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ atpaliekot no “Bulach Floorball”.

Kuzņecova klubs uzvar arī bez līdera

Ceturto uzvaru četrās šīs sezonas spēlēs Zviedrijas florbola čempionāta 2.divīzijā izcīnījis Kristera Marsela Kuzņecova pārstāvētais “Malmo FBC”, kas savās mājās ar 6:5 (3:1; 1:2; 2:2) apspēlēja “Skurups IBK” vienību. Latviešu florbolists šajā cīņā ar rezultativitātes punktiem gan neizcēlās. Jāpiezīmē, ka Malmes vienība šo maču aizvadīja bez viena no saviem līderiem Ludviga Vū, kurš Polijā pārstāvēja Polijas izlasei 6-Nāciju florbola turnīrā. Uzvarot visos četros mačos, Malmes komanda pašlaik ar 12 punktiem ieņem otro pozīciju, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no “FC Helsingborg” dublieriem, kuri nospēlējuši par vienu spēli vairāk.

Frolovam kārtējais panākums Norvēģijā

Norvēģijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā pie kārtējā panākuma ticis Ņikitas Frolova pārstāvētais “Ull/Kisa”, kas šoreiz savās mājās ar rezultātu 8:3 (2:0; 2:2; 4:1) apspēlēja “Fet” vienību. Latvietis pie rezultativitātes punktiem gan netika. Sešās aizvadītajās spēlēs “Ull/Kisa” izcīnījusi sešas uzvaras, tādējādi iekrājot 18 punktus, kas ir par septiņiem vairāk nekā tuvākajiem sekotājiem.