Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņa klubs nepaspēj noķert ‘Classic”

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņa klubs nepaspēj noķert ‘Classic”
"Classic" - "Nokian KrP"
Foto: F-liiga.com

Somijas F-liiga florbola čempionātā vīriešiem sākušās pusfinālu sērijas un pirmās divas cīņas bijušas ļoti spraigas, kurās pie uzvarām tika laukuma saimnieki. Diemžēl Morica Krūmiņa pārstāvētais “Nokian KrP’ sāka sēriju ar neveiksmi.

“Classic” revanšējas par kausa pusfinālu

Ar lielu interesi tiek gaidīta sērija starp pēdējo gadu titula īpašnieku Tamperes “Classic” un Morica Krūmiņa “Nokian KrP” komandām. Šoseozn “Nokian KrP” aizlika Tamperes vienībai kāju priekšā ceļā uz Somijas kausa finālu, tādēļ “Classic” papildus motivācija nav jāmeklē. Pirmā spēle tika aizvadīta regulārās sezonas uzvarētāju mājvietā, taču tieši viņi nonāca iedzinējos pirmie, kad precīzi meta Jona Rantala. Pirmajā trešdālā gan mājinieki kopumā bija veiksmīgāki, pēc Āro Helina,Emelina Salina un Sami Johansona vārtu guvumiem panākot 3:1 vadību. Otrajā trešdaļā komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet trešā perioda ievadā Johansons mājiniekiem panāca triju vārtu pārsvaru (5:2), taču tikai tad sākās īstā cīņa par panākumu. Vienlaicīgi uz sodīto soliņa devās Ville Lastika un Juho Kivilehto un lielo skaitlisko vairākumu viesi sekmīgi pārvērta vārtu guvumā. Viesi regulāri mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju un pusotru minūti pirms finālsvilpes Rantala prata rezultātu sadeldēt līdz minimumam. Bija iespēja panākt arī līdzsvaru, taču šoreiz bez rezultāta un sēriju bija jāsāk ar neveiksmi.

Morics Krūmiņš spēlēja savas komandas otrajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties un maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Lindofrs ar vārtu guvumu papildlaikā nodrošina uzvaru “Oilers”

Par otru ceļazīmi uz F-liiga finālu cīnās Espo “Oilers” un Turku TPS vienības. Pirmā cīņa nelika skumt par spriedzi laukumā. Pēc līdzīgā pirmā perioda, otrajā “Oilers” iekrāja divu vārtu pārsvaru, taču Turku komandai bija vajadzīgas vien 11 sekundes lai rezultātu līdzsvarotu, bet vel pēc piecām minūtēm bijušais Arta Raituma pārstāvētais klubs jau atradās vadībā ar rezultātu 5:3. Trešajā periodā Tomass Iskola ņēma spēli savās rokās, izmantojot konkurentu nedisciplinētību, divas reizes realizējot skaitlisko vairākumu. Pamatlaika izskaņā divas iespējas spēlēt vairākumā bija arī TPS komandai, taču viņiem ar vairākuma realizāciju tik labi nesekmējās un jau pirmā pusfināla spēle tika ievirzīta papildlaikā. Tajā vairāk ar bumbiņu bija laukuma saimnieki un ar trim minūtēm bija gana, lai tiktu noskaidrots uzvarētājs. Pēc brāļu Lindforu saspēles bumbiņu vārtos trieca Santeri, tādējādi nodrošinot savai komandai uzvaru ar rezultātu 6:5.

Somijas F-liiga čempionāta play-off, pusfināls

“Classic” (#1) - “Nokian KrP” (#4)

Spēles #DatumsVietaRezultātsRezultāts sērijā
1.20.03Tampere5:4 (3:1; 1:1; 1:2)1:0
2.22.03.Nokija
3.24.03.Tampere
4.26.03.Nokija
5.*28.03.Tampere
6.*30.03.Nokija
7.*01.04.Tampere

“Oilers” (#2) - “TPS” (#3)

Spēles #DatumsVietaRezultātsRezultāts sērijā
1.19.03.Espo6:5 (1:1; 2:4; 2:0; 1:0)1:0
2.22.03.Turku
3.24.03.Espo
4.26.03.Turku
5.*28.03.Espo
6.*30.03.Turku
7.*01.04.Espo