Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Poļa klubs ar grūtībām Čehijas kausā uzvar zemākas raudzes komandu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Poļa klubs ar grūtībām Čehijas kausā uzvar zemākas raudzes komandu
Ralfs Polis (priekšplānā, #2), foto Sokoli Pardubice

Čehijas florbola kausa ceturto spēļu kārtu pārvarējis Ralfa Poļa pārstāvētais “Sokoli Pardubice”, kas viesos ar rezultātu 5:4 apspēlēja “FBŠ Slavia FatPipe Pilsen”. Latvietis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

Čehijas kausu Ralfa Poļa pārstāvētais “Sokoli Pardubice” iesāka jau augusta mēnesī, kad neveiksmīgi aizvadīja četru komandu grupu turnīru. Turnīra izspēles kārtība paredzēja, ka šo grupu turnīra uzvarētāji automātiski iekļuva astotdaļfinālā, otro vietu ieguvējas cīņas turpina no 1/16 fināla, bet trešās un ceturtās vietas cīņas sāk no 1/32 fināla, tātad arī “Sokoli Pardubice”. Izloze lēma, ka pirmajā izslēgšanas turnīra mačā latvieša klubam jādodas uz izbraukuma spēli Pilzenes pilsētā, lai sacenstos ar vietējo “FBŠ Slavia FatPipe”, kas šajā sezonā startē Nacionālajā līgā jeb pēc spēka trešajā stiprākajā valsts turnīrā. To gan komanda iesākusi ar panākumiem pirmajās divās cīņās.

Neskatoties uz būšanu izteiktu favorītu statusā, “Sokoli Pardubice” spēle izvērtās ļoti smaga – ne uz brīdi neizdevās iegūt vairāk par vienu vārtu pārsvaru, turklāt otrā perioda sākumā un desmit minūtēm nācās nonākt iedzinējos. Kad Mareks Dopāns 54. minūtē panāca 4:3 viesu labā, šķita, ka beidzot mājinieku ofensīva būs uzveikta, taču mājinieki pēc pusotras minūtes vēlreiz rezultātu prata līdzsvarot. Vēl pēc pusotras minūtes Ondrejs Kuhajda tomēr panāca 5:4 (2:2; 1:1; 2:1), nedodot mājiniekiem iespēju parūpēties par lielu pārsteigumu. Ralfs Polis, kurš rezultatīvi iesācis Superlīgas sezonu, šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, trešajā periodā nopelnot divu minūšu noraidījumu.

Piektās kārtas cīņas tiks izspēlētas novembra mēnesī. Jau zināms, ka tajā “Sokoli Pardubice” tiksies vai nu ar vēl vienu Nacionālās līgas klubu “Wizards DDM SO Praha 10” vai ar “DDQ Florbal Chomutov”, kas spēlē 1.divīzijā, jeb pēc spēka vien ceturtajā stiprākajā līgā. Šo komandu savstarpējais mačs ieplānots 3. oktobrī. Tāpat savu 4. kārtas maču aizvadīs arī Klāva Araka “TJ Sokol Kralovske Vinohrady”.

Ronim smags zaudējums Lahti

Somijas U-22 čempionātā smagu zaudējumu viesos piedzīvojis Ernesta Roņa pārstāvētais “EraViikingit”, kas ar rezultātu 8:14 (0:4, 1:4, 7:6) piekāpās Lahti LaSB komandai. Kaut arī beigu rezultāts nav tik bezcerīgs, mača gaitā latvieša pārstāvētais klubs atradās iedzinējos ar 0:8 un 2:11, mača izskaņā rezultātu nedaudz uzlabojot, taču nespējot iesaistīties cīņā par pozitīvu rezultātu. Latviešu florbolists darbojās otrajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem šoreiz neizceļoties. Trijās spēlēs izcīnot trīs punktus jeb vienu uzvaru, “EraViikingit” pašlaik ieņem piekto vietu septiņu komandu konkurencē. Nākamā cīņa ieplānota 25. septembrī savās mājās pret vienu vietu augstāk esošo “Oilers NG”. Ronis piedalījies divos mačos, pašlaik ar rezultativitātes punktiem pagaidām neizceļoties.