Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ankudinova kļūst par čempioni, Jeigei vēl jāpacīnās

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ankudinova kļūst par čempioni, Jeigei vēl jāpacīnās
"UHC Bremgarten" ar savu līderi Annu Ankudinovu kļuvušas par līgas čempionēm, foto: UHC Bremgarten

Šveices sieviešu florbola čempionātā par 1.divīzijas čempioni kļuvusi Annas Ankudinovas pārstāvētā komanda, kamēr līmeni augstāk triumfam tuvojas Elīnas Jeiges pārstāvētā vienība. Zviedrijā tikmēr arī regulārās sezonas noslēdzošajā mačā rezultatīvs bijis Morics Krūmiņš.

Krūmiņš piespēlē regulārās sezonas pēdējā spēlē

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā noslēgusies regulārā sezona un pēdējā mačā kārtējo uzvaru izcīnījis Morica Krūmiņa pārstāvētais “Warberg IC”, kas savās mājās ar 9:4 (1:0; 1:3; 7:1) apspēlēja “Hollvikens IBF”. Guvuši pirmos vārtus mačā, laukuma saimnieki otrajā periodā nonāca 1:3 iedzinējos līdz guva otros vārtus. Izšķirošais gan izrādījās trešais periods, kura ievadā jau pēc 13 nospēlētām sekundēm izdevās panākt izlīdzinājumu, ar rezultatīvu piespēli izceļoties Latvijas izlases aizsargam. Tādējādi savā debijas sezonā Zviedrijas čempionātā cēsnieks regulārajā sezonā 21 spēlē iekrāja 22 (13+9) punktus. Lai gan komanda sezonas 22 mačos piedzīvoja vien divus zaudējumus, ar 58 izcīnītajiem punktiem pietika vien otrajai vietai, par punktu atpaliekot no “Hovslatts IK”, kas arī uzvarēja pēdējā mačā. Par vietu izslēgšanas turnīrā “Warberg IC” sacentīsies ar “FBC Lerum”, pirmo maču aizvadot 24. martā savās mājās.

Jeige šoreiz rezervē, komanda soli no titula

Šveices NLB florbola čempionāta finālā pie otrās uzvaras izdevies tikt Elīnas Jeiges pārstāvētajam “UH Lejon Zaziwil”, kas savās mājās ar rezultātu 6:3 (1:1; 4:1; 1:1) pieveica “Waldkirch-St.Gallen”, tādējādi sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām panākot 2:0 vadību un nonākot viena panākuma attālumā no titula. Atšķirībā no sērijas pirmās spēles, šoreiz Jeigei tika dota atpūtas diena, bet laukuma saimnieces izšķirošo pārsvaru iekrāja spēles otrajā periodā. Sērijas trešais mačs ieplānot 20. martā Saintgallenā.

Ankudinova ieved komandu pārspēlēs

Trešo uzvaru trijās finālspēlēs Šveices sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā izcīnījis Annas Ankudinovas pārstāvētais “UHC Bremgarten”, kas šoreiz savās mājās ar rezultātu 6:5 (3:1; 1:1; 1:3) pieveica “UHC Lok Reinach”, tādējādi sērijā triumfējot ar 3:0. Šoreiz teicams sniegums arī komandas līderei no Latvijas, kura piedalījās visos komandas gūtajos vārtos, piecas reizes izceļoties pašai, vēl reizi rezultatīvi piespēlējot. Trešā perioda pirmajā minūtē pēc Ankudinovas vārtu guvuma mājinieces panāca 6:2 vadību. Drīz vien tika ielaisti trešie vārtiem, bet trešdaļas vidū viešņas deficītu prata sadeldēt līdz minimumam. Uzvaru gan laukuma saimnieces no rokām neizlaida, tādējādi kļūstot par 1. līgas čempionēm. Vienlaikus tas nozīmē, ka pēc diviem zaudējumiem finālsērijās, vēl pārstāvot citu komandu, Ankudinova nodrošinājusi iespēju ar savu vienību pacīnīties pārspēlēs ar vājāko NLB līgas komandu par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt līmeni augstāk. Pirmā cīņa pret “UH Zulgtal Eagles” ieplānota 30. martā.

Cinītis piespēle un kopā ar Paegli uzvar sezonas noslēgumā

Zviedrijas florbola čempionāta 4.divīzijas sezonas noslēdzošajā mačā pie panākuma izdevās tikt Riharda Paegles un Patrika Cinīša pārstāvētajam “Nynashamns IBK”, kas izbraukumā ar rezultātu 8:6 (3:1; 1:3; 4:2) apspēlēja “Skogas/Transgunds IBK”. Paegle uzvarētāju vārtus sargāja visu maču, bet Cinītis asistēja komandas pirmajos gūtajos vārtos.

Vēlāk abi latvieši piedalījās arī junioru 3.divīzijas mačā, kurā viņu pārstāvētā komanda ar 5:2 (0:0; 2:1; 3:1) viesos apspēlēja “Tungelsta IF” vienību. Paegle gan šoreiz palika rezervē, bet Cinītis asistēja komandas pēdējos vārtos šajā sezonā.