Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Anim izdodas saglabāt vietu līgā, “Wiler” vēl netiek pusfinālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Anim izdodas saglabāt vietu līgā, “Wiler” vēl netiek pusfinālā
Daniels Jānis Anis (no kreisās), foto: Unihockey Basel Regio

Otro sezonu pēc kārtas Daniela Jāņa Aņa pārstāvētajam “UHC Uster” klubam bija jācīnās par vietas saglabāšanu Šveices spēcīgākajā florbola līgā un arī šosezon viņi ar sarežģīto uzdevumu tikuši galā sekmīgi. Tikmēr “SV Wiler-Ersigen” ar pirmo piegājienu neizmantoja iespēju iekļūt pusfinālā.

Lai gan vēl neilgi pirms regulārās sezonas noslēguma latvieša pārstāvētais klubs bija reālā cīņā par vietu labāko astotniekā jeb play-off turnīrā, turnīrs tika noslēgts pēdējā 12. pozīcijā, kas pirmajā play-out kārtā nozīmēja spēkošanos ar devīto labāko vienību “Unihockey Regio Basel”. Zaudējuši sērijas pirmās divas spēles, Ušteras komanda uzvarēja trijās nākamajās un sērijas sestajā spēlē savās mājās varēja likt punktu duelim. Tomēr tajā cīņā tika zaudēts, kas lika doties uz izšķirošo septīto spēli Bāzelē. Tajā “UHC Uster” trešā perioda ievadā panāca 5:2 vadību un soļoja pretim vērtīgajam panākumam. Mača izskaņā ziemeļrietumos bāzētais Bāzeles klubs atspēlēja divus vārtus, taču izglābties nespēja. “UHC Uster” uzvarēja ar 5:4, ar pozitīvām emocijām noslēdzot sezonu. Tikmēr “Unihockey Regio Basel” gaidāmas pārspēles ar “UHC Thun” no Šveices NLB līgas. Tāpat vietu spečīgāko sabiedrībā nosargājuši “Waldkirch St.-Gallen”, kas izšķirošajā spēlē savās mājās ar 12:4 sagrāva ambiciozo “Chur Unihockey”, kuriem tagad gaidāmas spēles ar “Fribourg” par vietas nosargāšanu.

Savu piekto maču tikmēr aizvadījušas ceturtdaļfināla dalībnieces “SV Wiler-Ersigen” un “Tigers Langnau”. Pirms šīs spēles “Wiler” atradās 3:1 vadībā sērijā un savās mājās varēja likt punktu sērijai, turklāt jau 13. mača minūtē atradās vadībā ar 3:1. Tā gan bija vienīgā reize spēlē, kad kādai no komandām bija vairāk par vienu vārtu liels pārsvars. Cīņas 25. minūtē viesi panāca izlīdzinājumu un pēc trim minūtēm pirmo reizi arī izvirzījās vadībā. Cīņas 59. minūtē Langnavas komanda vēlreiz panāca līdzsvaru, kā rezultātā cīņai bija jāturpinās papildlaikā, kurā Simons Šteiners atnesa uzvaru savai vienībai ar rezultātu 8:7. Līdz ar to rezultāts sērijā kļuvis 3:2 joprojām “Wiler-Ersigen” vienības labā, bet nākamā cīņa tiks aizvadīta jau Langnavā.

Sērijas sestās spēles ieplānotas 23. martā

Šveices Lidl Unihockey Premjerlīga

1/4 finālu spēles:

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7. spēleSērijā
HC Rychenberg Winterthur – Floorball Thurgau6:116:46:114:54:5 (OT)XX1:4
SV Wiler-Ersigen – Tigers Langnau8:55:26:87:27:8 (OT)3:2
Zug United – UHC Alligator Malans4:33:56:59:21:33:2
Grasshopper Club Zurich – Floorball Koniz Bern4:32:510:45:66:5(OT)3:2