Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Latvietes rezultatīvas Čehijā un Šveicē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvietes rezultatīvas Čehijā un Šveicē
Evelīna Garbare (#59), foto: Dieter Meierhans

Čehijas spēcīgākajā florbola līgā ar trim rezultativitātes punktiem izcēlusies Simona Grāpēna, tiekot pie vieglas uzvaras. Rezultatīvi Šveicē darbojušās Evelīna Garbare, Jūlija Rozīte un Anna Ankudinova, bet pie uzvaras tikusi tikai pēdējā.

Grāpēnai trīs punkti, komanda iemet 21 vārtus

Čehijas spēcīgākajā florbola līgā graujošu uzvaru izcīnījis Simonas Grāpēnas pārstāvētais “1.SC Tempish Vitkovice’, kas neatstāja nekādas cerības “TJ Znojmo Laufen” komandai, oponentes saplosot ar rezultātu 21:0 (5:0; 10:0; 6:0). Jau pirmajā periodā mājinieces guva piecus vārtus, bet otrās trešdaļas laikā savu gūto vārtu rēķinu prata trīskāršot, vēl sešus vārtus iemetot noslēdzošajā periodā. Ar septiņiem vārtu guvumiem izcēlās Mihaela Šponiarova, bet rezultatīvi darbojās arī Latvijas izlases uzbrucēja Simona Grāpēna, kurai divi vārtu guvumi un viena rezultatīva piespēle. Tādējādi 19 spēlēs, kurās latviete devusies laukumā, viņa tikusi pie 18 (9+9) rezultativitātes punktiem. Komanda ar 51 punktu atrodas pirmajā pozīcijā, par vienas uzvaras tiesu apsteidzot “Chodov”, kuras savu regulārās sezonas noslēdzošo maču aizvadīs 25. februārī.

Garbare piespēlē komandas vienīgajos gūtajos vārtos

Šveices florbola spēcīgākās līgas regulārās sezonas noslēdzošajā mačā vēl vienu punktu nopelnījusi Evelīna Garbare, atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli cīņā, kurā viņas pārstāvētais “Red Ants Winterthur” savās mājās ar 1:5 (0:2; 1:0; 0:3) piekāpās “piranha chur”. Ielaidušas divus vārtus cīņas ievadā, otrajā periodā pēc latvietes piespēles deficītu izdevās “skudrām” sadeldēt līdz minimumam. Šāds rezultāts saglabājās līdz pat 55. minūtei, kad viešņas guva trešos vārtus, vēlāk vairākumā tiekot arī pie ceturtajiem vārtiem, bet mač apēdējā minūtē iemetot arī piekto bumbiņu laukuma saimnieču būrī. Evelīna Garbare, kura aizvadīja spēli savas komandas pirmajā maiņā, regulārajā sezonā tādējādi 18 spēlēs iekrāja 10 (3+7) rezultativitātes punktus, kas ir florbolistes rezultatīvākā sezona kopš 2017./18. gada sezonas, kad turnīra 24 spēlēs tika iekrāti 19 punkti. Regulāro sezonu komanda noslēdza ar 17 punktiem, kas deva astoto pozīciju, tādējādi 2. martā tiks uzsākta ceturtdaļfinālu sērija pret regulārās sezonas uzvarētājām “Zug United”, kas tika pie 17 uzvarām 18 spēlēs.

Rozītei rets rezultativitātes punkts

Tāpat ar rezultatīvu piespēli atzīmējusies Jūlija Rozītes, kuras pārstāvētais “FB Riders DBR” gan piedzīvoja nu jau kārtējo neveiksmi, šoreiz izbraukuma cīņā ar rezultātu 2:7 (1:3; 1:2; 0:2) atzīstot “Kloten-Dietlikon Jets” vienības pārākumu. Latviešu florboliste asistēja komandas otrajos gūtajos vārtos, kad kolēģe panāca 2:5 rezultātu. Latvietei līdz ar to šajā regulārajā sezonā izdevies iekrāt 4 (2+2) rezultativitātes punktus, kas ievērojami atpaliek no pērnās sezonas sasniegtā, kad Rozītei 12 (6+6) punkti. Tiekot vien pie divām uzvarām 18 mačos, “FB Riders DBR” ieņēma pārliecinošu pēdējo vietu turnīra tabulā, līdz ar to sezonas turpinājumā gaidāma spēkošanās par vietas saglabāšanu līgā.

Ankudinovai vārtu guvums, komanda soli no uzvaras regulārajā sezonā

Šveices 1.divīzijas turnīrā vēl vienu uzvaru izcīnījis Annas Ankudinovas pārstāvētais “UHC Bremgarten”, kas savās mājās ar rezultātu 6:2 (2:0; 2:1; 2:1) pieveica “Zuger Highlands”, vienu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma saglabājot pirmo vietu, par trim punktiem apsteidzot tuvākās sekotājas. Šajā mačā ar vienu vārtu guvumu izcēlās arī čempionāta rezultatīvākā florboliste, latvietei ar precīzu metienu panākot 2:0.

Daršai sausais zaudējums

Ja Simonas Grāpēnas komanda Čehijas spēcīgājaā florbola līgā atzīmējās ar 21 vārtu guvumu spēlē, tad Somijas vadošajā līgā Zanes Daršas pārstāvētā komanda tā arī neatrada veidu kā tikt kaut pie goda vārtiem, izbraukumā piedzīvojot 0:8 (0:3; 0:2; 0:3) neveiksmi pret SSRA. Latviešu florboliste spēlēja pirmajā maiņā, bet nespēja paglābt savu vienību no ceturtā zaudējuma pēdējās četrās spēlēs. Tādējādi pirms pēdējām divām spēlēm pret TPS un AIF “Koovee” joprojām atrodas desmitajā pozīcijā, par diviem punktiem atpaliekot tieši no AIF un par diviem apsteidzot “O2-Jyvaskyla”.

Ražinskis gūst vārtus, komanda piedzīvo zaudējumu un noslēdz sezonu

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā sezona noslēgusies Gustava Rolanda Ražinska pārstāvētajam “Papas”, kas arī otrajā pusfināla cīņā piedzīvoja sāpīgu zaudējumu pret “Popula” komandu, savās mājās piekāpjoties ar rezultātu 7:8 (1:3; 2:4; 4:1), tādējādi sērijā zaudējot ar 0:2. Latviešu florbolists darbojās pirmajā maiņā, trešajā periodā atzīmējoties arī ar vārtu guvumu, kas 45. minūtē mājiniekus pietuvināja rezultātā līdz 5:7. Pēc pāris minūtēm deficīts tika sadeldēts līdz minimumam, bet tad pie vārtiem tika arī viesi. Kad jāspēlē bija vēl nepilnas divas minūtes, “Papas” vēlreiz tika līdz vienu vārtu deficītam, taču tik ļoti vajadzīgos astotos vārtus gūt neizdevās. Tādējādi savā debijas sezonā Somijas 2.divīzijā Ražinskis 18 spēlēs iekrāja 13 (4+9) rezultativitātes punktus. Sezona gan Ražinskim vēl nav beigusies, jo jāaizvada vēl 2 spēles 4.divīzijas komandas sastāvā.