Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kovaļevskis atgriežas ar rezultatīvu sniegumu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kovaļevskis atgriežas ar rezultatīvu sniegumu
Arto Rīhimeki, Rolands Kovaļevskis un Gustavs Griezītis, Foto: Esa Takalo

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā rezultatīvu sniegumu pirmajā mačā pēc pārtraukuma atzīmējies Rolands Kovaļevskis, sekmējot latviešu pārstāvētā “Koovee” panākumu.

Sezonas pirmā puse “Koovee” vienībai padevusies ļoti neveiksmīga un komandai pašlaik jāturpina cīņa par iekļūšanu labāko komandu sešniekā jeb izslēgšanas turnīrā. Pirmajā cīņā pēc pārtraukuma, kas bija saistīts ar pasaules čempionātu, “Koovee” savās mājās ar 9:6 (3:1, 4:2, 2:3) pieveica “Karhut”. Lai gan mājinieki pirmie nonāca iedzinējos, turpinājumā laukuma saimnieki bija krietni pārāki, trešā perioda ievadā esot vadībā jau ar 9:3. Mača izskaņā “lāči” rezultātā nedaudz pietuvojās, taču par uzvaru cīnīties neizdevās. Latvijas izlases aizsargam Jānim Ragovskim šajā spēlē rezultatīva piespēle, kamēr Rolands Kovaļevskis guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Jāpiezīmē, ka pirmajā periodā Kovaļevskis nerealizēja nozīmēto soda metienu. Vēl viens Latvijas izlases florbolists Gustavs Griezītis šoreiz palika bez punktu guvumiem. Izcīnītais panākums gan būtiski nav uzlabojis situāciju turnīra tabulā, jo “Koovee” ar 13 punktiem 11 spēlēs pašlaik atrodas tikai 11 vietā, par deviņiem punktiem atpaliekot no kārotā sešnieka. Salīdzinājumam, tikko uzvarētie “Karhut” 11 spēlēs iekrājuši 22 punktus, esot tabulas ceturtajā pozīcijā.

Šenbergam un Jančevskim rezultatīvs sniegums Zviedrijā

Zviedrijas florbola čempionāta 3.divīzijas mačā ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm atzīmējies Emīls Jančevskis, kamēr Edija Šenberga kontā divi vārtu guvumi. Latviešu pārstāvētā “Storvreta Ungdom IBK” izbraukuma spēlē ļoti pārliecinoši ar rezultātu 11:2 (3:0, 3:1, 5:1) apspēlēja “Fyris Nabla IBK” komandu. Pēc izcīnītā panākuma ‘storvreta” ar 11 punktiem pakāpās uz piekto vietu, tikai par četriem punktiem atpaliekot no kārotās otrās vietas, kas varēs turpināt cīņu par tikšanu līmeni augstāk. Šenbergs šajā sezonā sešos mačos iekrājis 11 (5+6) punktus, kamēr Jančevskim tikpat spēlēs ir 8 (4+4) punkti.

Dānijas virslīgā latviešiem neveiksme pastarīšu duelī

Dānijas florbola virslīgā čempionāta pirmspēdējā vietā esošie “Rungsted-Horsholm” kārtējā spēlē izbraukumā sacentās ar “Hafnia” komandu. Ja Emīla Zīverta un Kristeram Marsela Kuzņecova pārstāvētā komanda līdz šim bija izcīnījusi četrus punktus, tad “Hafnia’ bija zaudējusi visās cīņās, atrodoties pēdējā pozīcijā tabulā. Tomēr savstarpējā spēlē tieši “Hafnia” tika pie panākuma ar rezultātu 6:3. Kuzņecovs šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet Zīverts palika rezervē, jo iepriekšējā nedēļā bija saslimis, līdz ar to tika pieņemts lēmums šajā spēlē laukumā nedoties.

Karlsons debitē zviedru junioros

Savu pirmo spēli leģionāra gaitās aizvadījis Talsu florbola audzēknis Daniels Karlsons, kurš jau sezonas gaitā pameta dzimto komandu, lai dotos uz Zviedriju, pievienojoties “Visby IBK” klubam. Pašlaik gan viņš debitējis junioru komandā, kas spēlē junioru 3.divīzijā, kur līmenis neesot tas augstākais. Latvieša debijas spēlē komanda viesos ar rezultātu 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) apspēlēja “Nacka IBK (B)” klubu, Karlsonam pie punktiem netiekot. Jāpiezīmē, ka šīs komandas rindās divas spēles aizvadījis arī Gustavs Tolmanis, tiekot pie divām piespēlēm. Šoreiz gan viņš nebija pieteikumā. “Visby IBK” piecos mačos tikuši pie četriem panākumiem, ar 12 punktiem pašlaik esot otrajā vietā savā grupā desmit komandu konkurencē.

Dumpis nespēlē regulārās sezonas noslēguma cīņā

Somijas U-22 florbola čempionāta regulārās sezonas pēdējā spēlē “Indians” komandas pieteikumā nebija Markuss Dumpis, kurš vienā no iepriekšējām cīņām iesildoties nācās savianot roku, kā rezultātā viena spēle jau tika izlaista. Lai nepastiprinātu savainojumu, Dumpis šajā cīņā nebija kopā ar komandu. Tikmēr “Indians” izbraukuma spēlē pret “Classic” piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 4:6 (0:2, 1:1, 3:3). “Classic” vienība vienu spēli pirms regulārā turnīra noslēguma nodrošinājuši pirmo vietu, kamēr ‘indians” pašlaik ir ceturtajā vietā, savas priekšsacīkšu spēles noslēdzot. Teorētiski gan komanda var atkāpties pat līdz sestajai pozīcijai.