Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kuratņiks labākais pret bijušo komandu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kuratņiks labākais pret bijušo komandu
Arnijs Kuratņiks

Norvēģijas florbola virslīgas turnīrā rezultatīvu sniegumu demonstrējuši Ivo Balodis un Arnijs Kuratņiks, sekmējot komandas uzvaru. Vācijā individuāli labs joprojām ir Sandis Lēvalds, bet ne tik albas sekmes mūsu "somietēm", "dāņiem" un "ziedriem".

Kuratņikam MVP balva pret bijušo klubu

Norvēģijas florbola spēcīgākajā līgā pie panākuma beidzot izdevies tikt "Harstad" komandai ar latviešu kvartetu sastāvā. Šoreiz savās mājās ar rezultātu 10:9 (3:4, 3:2, 3:3, 1:0) pēcspēles metienu sērijā izdevās uzvarēt "Sandnes" vienību. Uzvarētājiem par labāko spēlētāju atzina Arniju Kuratņiku, kurš pret savu bijušo komandu iemeta trīs vārtus, atdeva divas rezultatīvas piespēles, nopelnīja divas soda minūtes, kā arī nerealizēja pēcspēles metienu. Vēl uzvarētājiem ar 3+2 atzīmējās Ivo Balodis, kuram arī realizēts pēcspēles "bullītis". Roberts Līviņš un Toms Kirmužs pie punktiem netika, pēdējam gan iemetot pēcspēles metienu. Tikmēr Toms Niedre nebija komandas pieteikumā. Pēc izcīnītā panākuma komanda ar septiņiem punktiem tikpat mačos panākusies uz astoto vietu turnīra tabulā. Kuratņiks ar 23 (11+12) punktiem ir rezultatīvākais savā komandā, visā čempionātā esot piektais labākais punktu guvējs. Labāko desmitnieku turnīrā ar 19 (10+9) punktiem noslēdz Ivo Balodis.

Lēvalds turpina rezultatīvi, komanda – neveiksmīgi

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu neveiksmi piedzīvojis Sanda Lēvalda pārstāvētais "Floor Fighters Chemnitz", kas viesos ar rezultātu 4:14 (1:6, 2:3, 1:5) piekāpās "MFBC Leipzig" vienībai. Individuāli sekmīgi turpina spēlēt Liepājas florbola audzēknis, kuram šajā spēlē vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Šīs sezonas septiņās spēlēs latvieša kontā ir jau 15 (8+7) rezultativitātes punkti, kas ir labākais rādītājs klubā, bet visā līgā ar šādu statistiku Lēvalds atrodas uzreiz aiz desmit rezultatīvākajiem turnīra spēlētājiem. Komandai kopumā gan sekmes ir krietni vājākas, jo septiņos mačos izdevies iekrāt tikai četrus punktus, kas dod 11.vietu 12 klubu konkurencē. Labāko astotnieks gan ir tikai vienas uzvaras tiesas attālumā. Svarīga būs nākamā spēle 23. oktobrī, kad savās mājā jāuzņem septītajā vietā esošais "SSF Dragons" no Bonnas.

Daršai un Grāpēnai smags sausais zaudējums

Somijas spēcīgākajā florbola līgā vēl viens smags zaudējums čempionāta pastarītēm "Koovee" ar Zani Daršu un Simonu Grāpēnu ierindā. Savās mājās sacenšoties ar "SB-Pro" nācies ciest neveiksmi ar rezultātu 0:12 (0:5, 0:2, 0:5). Grāpēna bija laukumā pie komandas trijiem ielaistajiem vārtiem, kamēr Darša – pie četriem, saņemot arī šādus negatīvos lietderības koeficientus. Turnīra tabulā "Koovee" joprojām bez punktiem turnīra tabulā ieņem pēdējo pozīciju.

Zīvertam "sauss" periods komandas vēl vienā zaudējumā

Dānijas florbola virslīgā vēl vienu neveiksmi piedzīvojis Kristera Marsela Kuzņecova un Emīla Zīverta pārstāvētais "Rungsted-Horsholm FK", kas izbraukumā ar rezultātu 4:8 (2:3, 2:4, 0:0) piekāpās "Benlose" vienību. Bez punktiem šajā spēlē palika Kuzņecovs, bet vārtsargs Zīverts laukumā devās vien trešajā periodā, sev atvēlētajā laikā bumbiņu savā cietoksnī neielaižot. Pēc šī zaudējuma latviešu pārstāvētā komanda ar izcīnītajiem trim punktiem piecās spēlēs atrodas sestajā vietā septiņu komandu konkurencē.

Jančevskim nerealizēts soda metiens

Zviedrijas U-18 florbola čempionātā zaudējumu piedzīvojis Edija Šenberga un Emīla Jančevska pārstāvētais "Storvreta Ungdom IBK', kas viesos ar gana bezcerīgu 1:8 (1:2, 0:1, 0:5) piekāpās "IBF Falun Utveckling" vienībai. Pirmajā perioda izskaņā pie 1:2 rezultāta uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts soda metiens, kuru neveiksmīgi centās realizēt Jančevskis. Līdz ar to latvieši ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Pašlaik "Storvreta" ar trim punktiem divās spēlēs atrodas septītajā vietā desmit komandu konkurencē, tiesa, konkurentu vienībām ir par vienu, divām vai pat trim spēlēm vairāk.