Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš turpina būt rezultatīvs, Kirmužam "hat-trick" Norvēģijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņš turpina būt rezultatīvs, Kirmužam "hat-trick" Norvēģijā
Ivo Balodis (no kreisās), foto: ht.no

Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā ar trīs vārtu maču izcēlās Toms Kirmužs, tādējādi sekmējot latviešu pārstāvētās komandas vērtīgu uzvaru. Zviedrijas otrajā spēcīgākajā līgā nevainojami turpina spēlē Morics Krūmiņš un viņa pārstāvētā komanda. Pie uzvarām šajās valstīs tikuši arī Toms Niedre un Patriks Cinītis.

Krūmiņam atkal vidēji punkts spēlē

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli atzīmējies Morics Krūmiņš, tādējādi sekmējot sava “Warberg IC” kārtējo uzvaru. Šoreiz Varbergas komanda izbraukumā ar rezultātu 8:2 (1:2; 2:0; 5:0) apspēlēja “FBC Kalmarsund Ungdom” jeb šī kluba dublierus. Pirmo periodu mājinieki uzvarēja ar minimālu rezultātu, bet otrajā trešdaļā viesi ātri panāca izlīdzinājumu, savukārt cīņas 34. minūtē tieši Morics Krūmiņš izvirzīja vadībā viesus un, kā vēlāk izrādījās, tie bija uzvaru nesošie vārti mačā. Trešajā periodā cēsnieks nopelnīja arī punktu par rezultatīvu piespēli ceturtajos komandas vārtos. Tādējādi šīs sezonas 17 spēlēs Krūmiņš iekrājis 17 (10+7) rezultativitātes punktus. Ļoti svarīga būs nākamā spēle 24. februārī, kad savās mājās jāuzņem “Hovslatts IK”, kas iekrājuši par diviem punktiem vairāk, atrodoties tabulas galvgalī.

Niedre iemet, komanda turpina cīņu

Trešo uzvaru pēdējās četrās spēlēs Norvēģijas virslīgā izcīnījis “Gjellerasen”, kuru rindās mājas cīņā pret “Valerenga” otrajā maiņā laukumā devās latviešu florbolists Toms Niedre, izceļoties ar vienu precīzu metienu. Tikmēr “Gjellerasen” tika pie uzvaras ar rezultātu 8:5 (3:1; 3:2; 2:2) apsteidzot konkurentus turnīra tabulā par trim punktiem. Jāsaka gan, ka viesi desmit sekundes pirms mača beigām guva ļoti svarīgos piektos vārtus, ņemot vērā, ka pirmā apļa spēlē viņi uzvarēja ar 6:2. Tas nozīmē, ka vienāda punktu skaita gadījumā “Valerenga” atradīsies augstākā vietā tabulā. Pašlaik ar 21 punktu divas spēļu kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma “Gjellerasen” atrodas tik ļoti kārotajā astotajā pozīcijā.

Kirmuža hat-trick nodrošina uzvaru arī “Harstad”

Citā spēlē pie panākuma tika arī piecu latviešu pārstāvētais “Harstad”, kas izbraukuma mačā ar rezultātu 8:6 (2:2; 3:1; 3:3) pieveica “Sveiva” komandu, kura izpildīja teju divtik vairāk metienu (33:18). Harštades komanda lauvas tiesu vārtu guvuma, izmantojot pretuzbrukumus. Sevišķi izceļams Toms Kirmužs, kuram šajā mačā trīs rezultatīvi raidījumi. Vienus vārtus un vienu piespēli nopelnīja Arnijs Kuratņiks, bet Roberts Līviņš un spēlējošais treneris Ivo Balodis atzīmējās ar vienu piespēli, pēdējam tiekot arī pie divu minūšu noraidījuma. Savukārt Jānis Rajeckis šoreiz palika bez rezultativitātes punktiem. Noteikti izceļama Norvēģijas U-19 izlases vārtsarga Stefena Rīsa sniegums vārtos, kurš tika galā ar 27 pretinieku metieniem. Pēc izcīnītās uzvaras “Harstad” joprojām atrodas ceturtajā pozīcijā turnīra tabulā.

Cinītim vārtu guvums, Paegle paliek rezervē

Zviedrijas junioru florbola čempionāta 3.divīzijā ar vārtu guvumu un divu minūšu noraidījumu izcēlies Patriks Cinītis, tādējādi sekmējot “Nynashamns IBK” komandas svarīgu 8:4 (2:0; 2:3; 4:1) panākumu pār “Tungelsta IF” vienību, tādējādi apsteidzot konkurentus turnīra tabulā un pakāpjoties uz otro vietu. Cinītis ar vārtu guvumu izcēlās cīņas 34. minūtē, tobrīd panākot 4:2 savas komandas labā. Divas kārtas pirms sezonas beigām latviešu pārstāvētā komanda par pieciem punktiem atpaliek no līderiem, bet par diviem apsteidz savus pēdējos oponentus.

Kenstavičam zaudējums U19 čempionātā

Somijas U19 florbola čempionāta mačā zaudējumu piedzīvojis Arta Kenstaviča pārstāvētais “Nokian KrP”, kas savās mājās ar rezultātu 5:8 (1:3; 2:0; 2:5) piedzīvoja zaudējumu pret “Happee” komandu. Jaunais latviešu florbolists šajā spēlē palika rezervē. Komandai šī bija otrā neveiksme pēc kārtas, kā rezultātā vienība atkāpusies uz pēdējo pozīciju tabulā, par diviem punktiem atpaliekot tieši no “Happee”, kuriem tā bija otrā uzvara pēc kārtas un trešā pēdējos četros mačos.