Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Filipsonei kārtējais panākums, Kuzņecovam pirmie punkti

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Filipsonei kārtējais panākums, Kuzņecovam pirmie punkti
Jana Filipsone, foto: IFF Floorball

Zviedrijas florbola sieviešu čempionātā ar pārliecinošu spēli vārtos kārtējo uzvaru sekmējusi Jana Filipsone, kamēr Kristers Kuzņecovs ticis pie pirmajiem punktiem šīs valsts čempionātā. Norvēģijā labākā spēlētāja balvu nopelnīja Ivo Balodis, taču viņa pārstāvētā komanda mačā ielaida 19 vārtus...

Filipsone sekmē komandas panākumu

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā sekmīgi turpina spēlēt Latvijas izlases vārtsardze Jana Filipsone, kura tika galā ar 20 pretinieču metieniem spēlē, kurā Filipsones pārstāvētā komanda izbraukumā ar rezultātu 7:3 (3:1; 2:0; 2:2) pieveica “Fristads GoIF”. No vadošā kvarteta Dienvidu reģionā uzvaras izcīnīja trīs komandas, bet “Lindome IBK” spēlēja neizšķirti, tādējādi tabulā ar 25 punktiem atkāpjoties uz ceturto vietu. Latvietes vienība ar 26 punktiem ieņem otro vietu, bet līderes ir “Vaxjo”, kas tikušas pie 27 punktiem. Filipsone ar 85.7% atvairīto metienu pašlaik ir trešā labākā vārtsardze turnīrā.

Latviešiem trīs vārti no četriem, komanda ielaiž 19…

Pamatīgu sagrāvi Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis latviešu pārstāvētais “Harstad”, kas aizvadījis divas spēles divās dienās. Ja pret NOR92 pēc slikta sākuma spēli izdevās sakārtot un tikt pie uzvaras, tad pret vareno “Tunet” atgūties tā arī neizdevās. Jau pēc pirmā perioda “Harstad”, kuru rindās šoreiz no latviešiem spēlēja Toms Kirmužs un Ivo Balodis, nonāca iedzinējos ar 0:8, pie pirmajiem vārtiem viesi tika mača 32. minūtē, kad precīzs bija Kirmužs, taču tad rezultāts kļuva 1:12. Otrajā pārtraukumā komandas devās pie 15:1 mājinieku labā, bet visā spēlē triumfēja ar 19:4. Trešajā periodā divus no viesu trim vārtiem guva Balodis, kurš pēc mača saņēma labākā spēlētāja balvu savā komandā. Pēc spēles sarunā ar Sportacentrs.com Ivo atzina, ka “komanda spēli iesāka ļoti slikti, pretinieks kustējās un kustināja bumbiņu krietni ātrāk nekā mēs. Bijām saguruši pēc spēles iepriekšējā dienā turklāt meistarības līmeņu atšķirība bija ļoti liela, tādēļ nevarējām izrādīt nopietnu pretestību. Taču galveno paveicām – no izbraukuma pārvedām trīs punktus tabulā.” Tabulā “Harstad” ar 25 punktiem 17 spēlēs ieņem ceturto vietu, tālu atpaliekot no trim vadošajām komandām, bet cīņa par sava laukuma priekšrocībām būs sīksta līdz pat sezonas noslēgumam.

Citā spēlē bez punktiem palika Ņikita Frolovs, taču viņa pārstāvētais “Ull/Kisa” parūpējās par pārsteigumu, tiekot pie retas uzvaras, savās mājās ar 6:3 (1:1; 2:0; 3:2) pieveicot “Sandnes” vienību. Komandai tā bija vien otrā izcīnītā uzvara spēles pamatlaikā, kas ar astoņiem punktiem gan neļauj tikt augstāk par pēdējo vietu turnīra tabulā. Lai pacīnītos par vietas saglabāšanu līgā, nepieciešams atspēlēt vēl četru vārtu deficītu pret pirmspēdējā vietā esošo Toma Niedres pārstāvēto “Gjellerasen”.

Kuzņecovam pirmie punkti Zviedrijā

Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā 12 spēles bez punktiem aizvadīja Kristers Kuzņecovs, bet 13. mačā viņa rēķinā vārtu guvums un rezultatīva piespēle cīņā, kurā viņa pārstāvētais “Malmo FBC” savās mājās ar 3:8 (3:1; 0:1; 0:6) piekāpās “Vetlanda IBF” komandai. Latviešu flrobolists cīņas 13. minūtē ar saviem pirmajiem vārtiem Zviedrijas 1.divīzijā panāca 2:1 savas komandas labā, bet pēc minūtes latvietim arī rezultatīva piespēle, kas deva jau 3:1 vadību. Turpinājums gan nebija sekmīgs, jo laukuma saimnieki vairāk ar vārtu guvumiem neizcēlās, savā cietoksnī ielaižot septiņas. Sevišķi neveiksmīgs bija trešais periods, kurā tika zaudēti seši vārti. Tabulā Malmes komanda joprojām ieņem pēdējo 12. vietu.

“Skudras” līdzīgā cīņā zaudē Klotenas vienībai

Šveices spēcīgākajā florbola līgā neveiksmi piedzīvojis Evelīnas Garbares pārstāvētais “Red Ants Winterthur”, kas savās mājās ar 4:6 (1:0; 0:3; 3:3) piekāpās spēcīgajam “Kloten-Dietlikon Jets”. Uzvarot cīņas pirmo periodu, otrajā “skudras” nonāca iedzinējos ar 1:3. Mājinieces nepadevās un trešajā periodā prata rezultātu līdzsvarot. Turpinājumā gan atkal sekmīgākas bija viešņas, panākot 5:3. Mājinieces pietuvojās viena precīza metiena attālumā, bet spēles pašā izskaņā viešņas meta tukšos vārtos, uzstādot beigu rezultātu. Evelīna Garbare šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.