Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

SSL uzvar visi līderi, vadību pārņem "Storvreta"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

SSL uzvar visi līderi, vadību pārņem "Storvreta"
"Storvreta IBK" līksmo pēc uzvaras pār "Mullsjo", foto: Storvreta IBK

Zviedrijas florbola Superlīgā pie panākumiem 5. spēļu kārtā tikušas visas trīs līdervienības, taču vadošajās pozīcijās izvirzījušies "Storvreta" apsteidzot "Pixbo". Trio tuvākie sekotāji tagad ir "Linkoping IBK", kas svinēja panākumu pār Latvijas izlases kandidātu Pontus Zariņu un viņa "Karlstad".

“Mullsjo” iztur divas trešdaļas, “Storvreta” pārņem līdeprozīcijas

“Mullsjo” komanda mājas mačā pret titulēto “Storvreta” izvirzījās vadībā ar 1:0 un 2:1, taču īsi pirms pārtraukuma viesi prata rezultātu līdzvarot. Otrā perioda izskaņa’Ondrejs Nemečeks vadībā izvirzīja jau “Storvreta” komandu. Tomēr savu patieso varēšanu vieni no čempionāta līderi parādīja noslēdzošajā trešdaļā, kad “Storvreta” noformēja sev 7:3 panākumu. Pēc mača uzvarētāju treneris slavēja pretiniekus par pirmo periodu, bet kopumā atzina, ka, viņaprāt, “Storvreta” šajā spēlē bija labāka un uzvarēja pelnīti. Ar diviem vārtu guvumiem uzvarētājiem izcēlās Filips Langers un Sakarias Ulriksons, kuram sevišķi skaists padevās pirmais precīzais metiens. Rezultatīvais Gabriels Kohonens šoreiz savu punktu bagāžu papildināja ar divām piespēlēm. Mājiniekiem rezultatīvākais šoreiz bija Oskars Malmgrēns ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, bet līdzšinējais čempionāta labākais punktu guvējs Palle Tareniuss šoreiz savu individuālo kontu nespēja papildināt.

“Pixbo” tiek galā arī ar “Kalmarsund”

Nopietns pārbaudījums bija “Pixbo” komandai, kas savās mājās uzņēma “Kalmarsund”. Viesiem gan šajā sezonā ļoti vājas sekmes izbraukuma mačos, no kuriem nav izdevies pārvest nevienu punktu un arī no Gēteborgas mājup bija jādodas tukšām rokām, jo “lapsas” triumfēja ar rezultātu 6:4. Otrās trešdaļas beigās laukuma saimnieki bija panākuši 4:0 vadību, taču viesi spēja atspēlēties un rezultātu izlīdzināt. Taču pēdējais vārds piederēja mājiniekiem, kuri guva divus vārtus, noformējot uzvaru. Labākas vārtu attiecības dēļ gan viņiem tabulā garām aizspraucās “Storvreta”, taču tik un tā “Pixbo” sekmes sezonas ievadā ir lieliskas. Tikmēr ‘Kalmarsund” maču bija jāaizvada bez viena no līderiem Kevina Haglunda, kamēr Kims Nilsons, kurš spēlējis tikai sezonas pirmajā spēlē, ceļgala savainojuma dēļ būs ārpus sastāva vēl vismaz piecas līdz astoņas nedēļas. Tabulā “Kalmarsund” pašlaik izkrituši jau ārpus labāko astotnieka. Markus Peils ar diviem vārtu guvumiem bija rezultatīvākais uzvarētājiem, kamēr tukšā palika Gustavs Fricels. Tikmēr viesiem tukšā palika Linus Malmstrēms, bet Filips Formans savu punktu krātuvīti papildināja ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm.

“Falun” pieticīgi uzvar pastarīšus

Vienā no kārtas spēlēm, kurā šaubas par uzvarētāju nebija jau pirms mača tika aizvadīta starp pēdējā vietā esošo “Helsingborg” un “Falun”, kas pirmajā vietā neatradās tikai sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ. Šajā mačā Falūnas vienībai bija iespēja šo vārtu attiecību ievērojami uzlabot, taču ar uzdevuma izpildi nemaz tik gludi neklājās. Kaut gan vairāki zviedru eksperti paredzēja, ka šī būs spēle, kurā savu rezultativitāti ievērojami uzlabos Aleksandrs Galante Karlstroms, lai cīnītos par rezultatīvākā līgas spēlētāja titulu desmito sezonu pēc kārtas, “Falun” uzvarēja vien ar 7:4, kas kļuva par mazāko zaudējumu “Helsingborg” komandai šajā sezonā. Galante Karlstroms samierinājās tikai ar vienu precīzu metienu, kamēr rezultatīvākie uzvarētājiem bija Malte Lundmarks un Emīls Rūds, katram gūstot pa diviem vārtiem un vienai piespēlei. Mājiniekiem divus vārtus iemeta Hannes Andersons.

Zariņš turpina sargāt komandas vārtus, vienība slīd tabulā

Vēl vienu neveiksmi piedzīvojuši līgas jaunpienācēji “Karlstad IBF” ar Latvijas izlases kandidātu vārtsargu Pontus Zariņu vārtos. Šoreiz komanda izbraukumā ar rezultātu 2:6 atzina “Linkopings IBK” pārākumu, tādējādi ciešot ceturto neveiksmi pēc kārtas. Zariņš tika galā ar 19 no 25 pretinieku meiteniem, ar ko izrādījās par maz punktu izcīņai. Pēc pāris klusajām spēlēm ar vārtu guvumu un piespēli izcēlās uzbrukuma līderis Simons Sjogrēns, bet uzvarētājiem trīs precīzi metieni Mateja Jendrišaka rēķinā.

Par kārtas pārsteigumu parūpējas “Hagunda”

Pirms šīs spēļu kārtas pirmspēdējā pozīcijā turnīra tabulā atradās “Hagunda IF”, taču piektās kārtas spēlē savās mājās ar 8:7 papildlaikā apspēlēja vienus no potenciālajiem favorītiem “Vaxjo”. Pēc 40 nospēlētām spēles minūtēm, “Vaxjo” atradās vadībā ar rezultātu 6:4, lai gan viens no viesu līderiem Jespers Sankels pārtraukumā atzina, ka komanda spēlē slikti un uz trešo periodu pārkārtojās, spēlējot divos piecniekos. Tomēr tieši “Hagunda’ bija tā komanda, kas lauza cīņas gaitu, trešā perioda vidū ne vien atspēlējot trīs vārtu deficītu, bet jau arī pārņemot vadību ar 7:6. Sankels gan ātri vien rezultātu izlīdzināja, taču uzvaru neviena no komandām izraut nespēja. Sekoja papildlaiks, kura ceturtajā minūtē ar vārtu guvumu izcēlās 26 gadus vecais Aleksandrs Spinords, kuram tas kļuva par pirmo precīzo metienu SSL čempionātā. Rezultatīvākais mājiniekiem bija Adams Nilbrinks, kuram divi precīzi metieni un viena piespēle. Zaudētājiem tāda pati statistika Samuelam Folkesonam Algmanam.

“Nykvarn” tiek pie pirmās uzvaras, beidzot atveras Madani

Otro uzvaru šosezon izdevies izcīnīt ambiciozajiem līgas jaunpienācējiem “Nykvarns IBF”, kas savās mājās ar rezultātu 8:7 papildlaikā pieveica AIK IBF. Pirmajās četrās kārtās tika izcīnīta tikai viena uzvara, kas tabulā neļāva tikt augstāk par 12. pozīciju. Vienlaikus jāmin, ka “Nykvarn” visas četras spēles bija aizvadījuši pret pērnās sezonas Superlīgas pusfinālistiem. Mačs pret AIK gan arī neizvērtās par vieglu pastaigu, jo vēl 11 minūtes pirms mača beigām AIK atradās vadībā ar 7:4, taču pārsvaru nosargāt nespēja. Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām “Nykvarn” komandā beidzot ar rezultatīvu metienu izcēlās Jespers Lindstrēms, kurš savulaik spēlējis arī nacionālajā valstsvienībā, bet šajā starpsezonā pievienojies “Nykvarns”, taču sezonas ievadā spēlēt traucēja savainojums. Savukārt 17 sekundes pirms finālsvilpes izlīdzinājumu panāca Markus Jonsons, bet uzvaras vārtus jau papildlaikā guva Sebastjens Torbergs. Jonsons mačā kopumā izcēlās ar trim vārtu guvumiem, bet AIK komandā rezultatīvākais bija Liams Estroms, kurš trim vārtu guvumiem pievienoja vienu piespēli. Pirmajās spēlēs ļoti tika kritizēts Sams Madani, kurš ļoti rezultatīvs bija pērn Allsvenskan, taču Superlīgā pie pirmajiem punktiem tika vien ceturtajā kārtā. Tagad piektās kārtas spēlē viņam vārti un trīs piespēles.

Johansona hat-trick sekmē Jenčepingas kluba uzvaru

Pirmo uzvaru pamatlaikā šajā sezonā izcīnījuši “Jonkopings IK”, kas viesos ar rezultātu 4:3 apspēlēja “Team Thorengruppen”. Laukuma saimnieki gan pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 2:0, bet pēc pārtraukuma viesi spēja jau pārņemt vadību, panākot 3:2 un vēlāk arī 4:3. Lai gan priekšā bija vēl vairāk par 20 cīņas minūtēm, atlikušajā laikā komandas ar rezultatīviem metieniem vairs nespēja izcelties. Uzvarētājiem ar trim vārtu guvumiem izcēlās 21 gadu jaunais Noā Johansons, kamēr viesiem vieni vārti un viena piespēle Aksela Hjolma rēķinā. Pēc šīs spēles “Jonkopings” spējuši apsteigt konkurentus turnīra tabulā.

Zviedrijas florbola Superlīga

4.spēļu kārtas rezultāti:

DatumsSpēleRezultāts
11.10.Nykvarns IBF – AIK IBF8:7 (2:3; 1:3; 4:1; 1:0)
13.10.Mullsjo AIS – Storvreta IBK3:7 (2:2; 0:1; 1:4)
14.10.Hagunda IF – Vaxjo IBK8:7 (2:3; 2:3; 3:1; 1:0)
14.10.Team Thorengruppen SK – Jonkopings IK3:4 (2:0; 1:4; 0:0)
15.10.FC Helsingborg – IBF Falun4:7 (1:2; 0:2; 3:3)
15.10.Pixbo IBK – FBC Kalmarsund6:4 (2:0; 2:1; 2:3)
15.10.Linkoping IBK – Karlstad IBF6:2 (2:0; 3:1; 1:1)

Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesVārtiPunkti
1.Storvreta IBK530:1413
2.Pixbo IBK532:1813
3.IBF Falun530:2013
4.Linkoping IBK533:2011
5.Vaxjo IBK535:259
6.Mullsjo AIS534:288
7.AIK IBF533:377
8.FBC Kalmarsund536:336
9.Jonkopings IK527:306
10.Team Thorengruppen SK533:405
11.Nykvarns IBF523:335
12.Hagunda IF530:424
13.Karlstad IBF517:314
14.FC Helsingborg516:400

5.spēļu kārta:

DatumsSpēleRezultāts
20.10.Storvreta IBK – Pixbo IBK
21.10.FBC Kalmarsund – Nykvarns IBF
21.10.Vaxjo IBK – Linkoping IBK
21.10.Jonkopings IK – FC Helsingborg
21.10.IBF Falun – Hagunda IF
22.10.AIK IBF – Mullsjo AIS
22.10.Karlstad IBF – Team Thorengruppen SK

Rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKlubsSpēlesPunkti
1.Palle TareniussMullsjo AIS514 (8+6)
2.Žoels IngesonsMullsjo AIS513 (11+2)
3.Filips FormansFBC Kalmarsund513 (6+7)
4.Liams EstromsAIK IBF55 (11+1)
5.Gabriels KohonensStorvreta IBK512 (8+4)
6.Linus MalmstrēmsFBC Kalmarsund512 (6+6)
7.Simons SjogrēnsKarlstad IBF511 (5+6)
8.Oskars SetsLinkoping IBK510 (9+1)
9.Malte LundmarksIBF Falun510 (8+2)
10.Kevins HaglundsFBC Kalmarsund410 (7+3)