Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Koovee" viesos tiek galā ar līderiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Koovee" viesos tiek galā ar līderiem
"Koovee", foto: Juhani Järvenpää

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā pie ļoti svarīgas uzvaras izdevies tikt "Koovee" florbolistiem ar trim Latvijas izlases spēlētājiem ierindā. Kārtējā mačā komanda viesos ar 11:7 uzvarēja līgas līderus "M-Team".

"Koovee" komanda oficiālas spēles nebija aizvadījuši teju mēnesi, jo pēdējā cīņa bija 18.decembrī, kad savās mājās ar 10:7 tika uzvarēti "O2-Jyvasila" spēlētāli. Šoreiz komanda lūkoja tikt pie trešā panākuma pēc kārtas.

Lielisku spēli aizvadot Samuli Segermanam, kurš guva trīs vārtus un izdarīja tikpat rezultatīvas piespēles, "Koovee" rezultatīvā spēlē tika pie panākuma ar rezultātu 11:7 (5:2, 1:1, 5:4). Viesu komanda pārliecinoši kontrolēja notikumu gaitu laukumā – jau 15.minūtē viesi bija vadībā ar 4:0, bet perioda izskaņā savu vienīgo rezultativitātes punktu ar vārtu guvumu nopelnīja Rolands Kovaļevskis, panākot 5:2. Otrajā trešdaļā komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet Gustavs Griezītis atzīmējās ar divu minūšu noraidījumu, kuru gan mājinieki nepārvērta vārtu guvumā.

Noslēdzošajā spēles trešdaļā intriga neradās, jo 54. minūtē viesi bija vadībā jau ar 10:3, desmitajā vārtu guvumā rezultatīvu piespēli nopelnot Griezītim. Turpinājumā komandas apmainījās rezultatīviem metieniem, bet viesi pavirši nospēlēja pēdējās divas minūtes, kuru laikā ielaida trīs vārtus. Vienus no tiem, realizējot skaitlisko vairākumu, kad vēl viens noraidījums Griezīša kontā.

Latvieši šoreiz bija gana pieticīgi, jo Kovaļevskis nopelnīja vienu punktu par vārtu guvumu un negatīvu (-1) lietderības koeficientu. Griezītim un Jānim Ragovskim tāda pati lietderība, bet Gustavam tātad arī rezultatīva piespēle un četras soda minūtes.