Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Sezona noslēdzas gan "Harstad", gan Garbarei

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sezona noslēdzas gan "Harstad", gan Garbarei
"Red Ants Winterthur" noslēdz šo sezonu, tostarp Evelīna Garbare (#59), foto: Red Ants

No cīņas par čempionu titulu izstājusies Šveices sieviešu komanda "Red Ants Winterthur" ar Evelīnu Garbari sastāvā. Līdzīgs liktenis Norvēģijā latviešu pārstāvētajam "Harstad", kamēr Somijā Krišjāņa Tiltiņa un Gustava Griezīša klubs ar uzvaru sācis cīņu par vietas saglabāšanu.

Garbarei sezona noslēdzas ceturtdaļfinālā

Arī ceturtajā ceturtdaļfināla spēlē neveiksmi Šveices sieviešu florbola čempionāta spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Evelīnas Garbares pārstāvētais “HC Red Ants Winterthur”, kas viesos ar rezultātu 3:7 (2:3; 0:2; 1:2) piekāpās regulārās sezonas uzvarētājām “Zug United”, tādējādi ciešot neveiksmi arī visā sērijā ar rezultātu 0:4 un no turpmākās cīņas par trofeju izstājoties. Garbare pēdējā spēlē pie punktiem netika, kamēr uzvarētājām rezultatīvākā bija viena no Čehijas izlases līderēm Denisa Ratajova, kurai divi vārtu guvumi un tikpat rezultatīvu piespēļu. Pieredzējusī Latvijas izlases aizsardze šajā sezonā 22 spēlēs iekrāja 11 (4+7) rezultativitātes punktu, kas bija viņas produktīvākā sezona kopš 2017./18. gada, kad čempionāta 24 spēlēs izdevās savākt 19 (11+8) punktus.

Tiltiņš un Griezītis nosargā minimālu uzvaru

Pēc ilga laika pie uzvaras ticis Somijas spēcīgākās līgas klubs “FBC Turku”, kuru rindās laukumā dodas Krišjānis Tiltiņš un Gustavs Griezītis un kuriem treneru korpusā pievienojies Latvijas izlases vadītājs Heiki Lūkonens. Komanda pašlaik cīnās par vietas saglabāšanu stiprāko sabiedrībā un pirmajā mačā savās mājās ar rezultātu 3:2 (0:0; 1:0; 2:2) tika pie uzvaras pār Kirkoniemi “Rangers”. Griezītis arī šajā spēlē laukumā devās komandas otrajā maiņā, kurā šoreiz tika iespēlēts arī Tiltiņš. Latvieši šoreiz pie punktiem netika, bet komanda prata nosargāt pārvaru. Trešā perioda ievadā nepilnu trīs minūšu laikā “FBC Turku” panāca 3:0 vadību, bet mača pēdējās divās minūtēs “Rangers” prata deficītu sadeldēt līdz miniumam. “Rangers” komandā vairs nespēlē Markuss Dumpis, kurš pievienojies “Indians” un vietu komandā zaudējis arī ar Mikus Eduards Ķikuts.

Ar vieniem gūtiem vārtiem izrādās par maz, “Harstad” sezonu noslēdz

Kaut vai pie vienas uzvaras Norvēģijas florbola čempionāta ceturtdaļfinālā šajā sezonā tā arī neizdevās tikt pērnās sezonas pusfinālistiem “Harstad”, kas trešajā ceturtdaļfināla mačā savā laukumā ar rezultātu 1:7 (1:1; 0:3; 0:3) piedzīvoja neveiksmi pret objektīvi spēcīgākajiem “Slevik”. Cīņa gan sākās sekmīgi Ziemeļnorvēģijas klubam, kurš devītajā minūtē spēja izvirzīties vadībā. “Slevik” gan praktiski uzreiz spēja rezultātu līdzsvarot. Pirmā trešdaļa noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu, bet katrā no nākamajiem periodiem viesiem izdevās pievienot vēl pa trim vārtiem, kamēr “Harstad” pie vārtiem netika. Arī neviens no latviešiem šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās. No latviešiem rezultatīvākais šosezon bijis Ivo Balodis, kuram 23 spēlēs 46 (17+29) punkti. Toms Kirmužs 25 spēlēs pievienoja 25 (19+6) punktus, kamēr Arnijam Kuratņikam 14 mačos 16 (7+9) punkti. Sešos mačos paspēja piedalīties Jānis Rajeckis, savācot 7 (5+2) punktus, bet Robertam Līviņam 12 mačos 4 (1+3) punkti.

Malkavs uzvar Ķikuta atgriešanās spēlē

Pēc ļoti ilga laika “Indians” komandas pieteikumā Somijas U-22 florbola čempionātā atgriezies Mikus Eduards Ķikuts, kurš gan palika rezervē komandas mājas spēlē pret “Nokian KrP”, kuru rindās trešajā maiņā laukumā devās Jorens Malkavs. Abiem latviešiem paliekot bez ierakstiem spēles protokolā, cīņu ar 8:7 (2:5; 3:1; 2:1; 1:0) papildlaikā uzvarēja “Nokian KrP”, kuri cīņas gaitā prata atspēlēties no trīs vārtu deficīta, bet pamatlaika izskaņā tieši viņi nenosargāja minimālu pārsvaru. Tādējādi pusfināla sēriju pašreizējie titula īpašnieki ir sākuši ar zaudējumu un sērija turpināsies 18. martā ar spēli jau “Nokian KrP’ mājvietā.

Filipsone nespēlē, komanda regulāro sezonu pabeidz ar zaudējumu

Vienu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā uzvaru bija nodrošinājis Janas Filipsones pārstāvētais “Jonkopings IK”, kas tādējādi noslēdzošajā mačā varēja dot atpūtu Latvijas izlases vārtsardzei izbruakuma spēlē pret “FBC Partille”. Ielaidušas vārtus pēc soda metiena pirmajā periodā, otrajā Jenčepingas komanda panāca 3:1 vadību, taču trešo periodu atkal labāk aizvadīja mājinieces, tādējādi “Partille” tika pie 4:3 (1:0; 0:3; 3:0) uzvaras. “Jonkopings IK” ar 47 punktiem 22 spēlēs ieņēma pirmo vietu, par diviem punktiem apsteidzot “Lindome IBK”, kas negaidīti izrāva otro vietu grupā.