Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņam kārtējā piespēle, Darša nesasniedz kausa finālu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņam kārtējā piespēle, Darša nesasniedz kausa finālu
Morics Krūmiņš, foto: Warberg IC

Zviedrijas flrobola čempionāta otrajā spēcīgākajā līgā ar rezultatīvu sniegumu turpina priecēt Morics Krūmiņš, kura pārstāvētā komanda pārliecinoši turpina ceļu pretim Superlīgai. Somijas kausa finālu nav izdevies sasniegt Zanes Daršas komandai, bet Anna Ankudinova nostiprinājusi savas pozīcijas cīņā par rezultatīvākās godu savā līmenī Šveicē.

Krūmiņam kārtējā piespēle komandas kārtējā uzvarā

Zviedrijas florbola čempionāta otrajā spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu pārliecinošu uzvaru izcīnījis Morica Krūmiņa pārstāvētais “Warberg IC”, kas savās mājās ar 11:4 (5:1; 1:1; 5:2) pieveica “Lillan IBK”, cēsniekam asistējot komandas ceturtajā vārtu guvumā. Ņemot vērā, ka pie pārliecinošas uzvaras izdevās tikt arī “Hovslatts IK” komanda, latvieša pārstāvētais klubs ar 33 punktiem 13 spēlēs joprojām atrodas pārliecinošā otrajā pozīcijā, par vienas uzvaras tiesu atpaliekot no līderiem. Latviešu aizsargs savā debijas sezonā Zviedrijā 13 spēlēs ticis pie 12 (7+5) rezultativitātes punktiem.

Daršas klubam finālu sasniegt neizdodas

Līdz Somijas kausa Final Four sacensībām spēja nokļūt Zanes Daršas pārstāvētais “Koovee”, kurām par vietu finālā bija jātiekas ar spēcīgo TPS. Favorītes jau ar pirmajām minūtēm kontrolēja notikumu gaitu laukumā, taču pirmajā periodā tika tikai pie viena vārtu guvuma. Otrajā trešdaļā jau krietni vairāk izpaudās favorītu pārsvars laukumā, kuras pārsvaru palielināja līdz 6:1, bet noslēdzošajā spēles nogrieznī rezultātu padarīja pavisam neglītu latvietes pārstāvētajai komandai, tiekot pie panākuma ar rezultātu 15:3 (1:0; 5:1; 9:2). Darša spēli aizvadīja “Koovee” komandas pirmajā maiņā, asistējot komandas pirmajā vārtu guvumā, kas tika gūts sešas sekundes pirms otrā perioda noslēguma.

“Harstad” atspēlējas un tiek pie panākuma

Norvēģijas florbola virslīgā pie panākuma izbraukumā tikuši “Harstad”, kas ar rezultātu 7:4 (2:2; 2:0; 3:2) pieveica “NOR 92”. Spēles pirmajā daļā laukumā dominēja mājinieku komanda, izvirzoties vadībā ar 2:0. Tad viesi pamainīja taktiku aizsardzībā un sāka izmantot savas iespējas uzbrukumā. Turklāt lieliski nospēlēja pieredzējušais vārtsargs Ole Peters Anfinsens, kurš arī tika atzīts par mača labāko spēlētāju. No latviešiem uz izbraukumu devās vienīgi Ivo Balodis, kuram divas rezultatīvas piespēles un Toms Kirmužs, kuram viens vārtu guvums.

Vēl vienā spēlē ar rezultatīvu piespēli izcēlies Toms Niedre, taču viņa pārstāvētais “Gjellerasen” piedzīvojis kārtējo neveiksmi. Šoreiz savās mājās ar 3:5 (0:0; 3:2; 0:3) nācās atzīnt “Sandnes” komandas pārsvaru, lai gan vēl 48. minūtē mājinieki atradās minimālā vadībā, bet iedzinējos nonāca cīņas 54. minūtē, pēdējos vārtus ielaižot jau spēles pašā izskaņā, realizējot piešķirto soda metienu.

Ankudinovas rezultatīvais florbols neglābj no zaudējuma

Retu zaudējumu Šveices sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā piedzīvojis Annas Ankudinovas pārstāvētais “UHC Bremgarten”, kas izbraukumā ar rezultātu 5:7 (1:4; 2:1; 2:2) piekāpās “Bassersdorf Nurensdorf” komandai, kas atrodas tuvāk turnīra tabulas lejasgalā. Latvijas izlases florboliste izcēlās ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli, taču tas neglāba no neveiksmes. Komanda gan ar 19 punktiem deviņās spēlēs saglabājusi pirmo vietu turnīra tabulā brīdī, kad līdz regulārā čempionāta noslēgumam palikušas piecas spēļu kārtas. Latviešu florboliste šajās spēlēs izcēlusies ar 21 (13+8) punktu, esot čempionāta rezultatīvākā spēlētāja.