Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Latvietes sasniedz Šveices kausa pusfinālu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvietes sasniedz Šveices kausa pusfinālu
Evelīna Garbare (#59)

Aizvadītajā nedēļas nogalē Šveicē tika izspēlēti florbola ceturtdaļfināli dāmu konkurencē un astotdaļfinālu cīņas vīru konkurencē. Ja Daniela Aņa pārstāvētā komanda nespēja turpināt cīņu par trofeju, tad Elīnas Jeiges un Evelīnas Garbares komandas sasniegušas labāko četrinieku.

Garbare asistē kausa ceturtdaļfinālā, pusfinālā arī Jeige

Šveices florbola kausa pusfinālu sasnieguši “R.A.Rychenberg Winterthur”, kas izbraukumā ar 5:1 (2:1, 2:0, 1:0) apspēlēja “FB Riders DBR”. Kaut arī pirmās nonākušas iedzinējos, “skudras” turpinājumā vārtus vairs neielaida. Mača 16. minūtē ar rezultatīvu piespēli atzīmējās arī Evelīna Garbare, palīdzot kolēģei rezultātu izlīdzināt.

Citā spēlē pie panākuma izdevies tikt Elīnas Jeiges pārstāvētajam “Skorpion Emmental Zollbruck”, kas izbraukumā ar rezultātu 6:2 (0:1, 4:1, 2:0) apspēlēja “Zug United” vienību, kuras sastāvā cer iekļūt Jūlija Rozīte. Latviešu vārtsardze šajā spēlē palika rezervē.

Anim izstāšanās no kausa

Pretēji dāmām, neveiksmi kausa izcīņā piedzīvojis Daniela Aņa pārstāvētais “UHC Uster”, kas izbraukumā ar rezultātu 4:9 (3:2, 0:6, 1:1) piekāpās šīs sezonas vadošajai Šveices komandai “Grasshopper Club Zurich”. Pēc pirmās trešdaļas Aņa pārstāvētā vienība atradās minimālā vadībā, taču vājais otrais periods liedza paspēkoties un parūpēties par pārsteigumu. Latviešu florbolists šoreiz ar rezultatīvām darbībām neizcēlās.

Bergmanim ceturtais punkts sezonā

Savu ceturto rezultativitātes punktu debijas sezonā ārvalstīs nopelnījis Oskars Bergmanis, kurš asistējis vārtu guvumā cīņā, kurā viņa pārstāvētais “SV Waldenbergs Eagles” rezultatīvā spēlē ar 6:13 (0:4, 2:2, 4:7) piedzīvoja neveiksmi pret “Lions Konolfingen”. Latviešu florbolists asistēja astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad kolēģis panāca 4:11 uz tablo. Ja “Lauvas” ar vidēji 2.308 nopelnītajiem punktiem turnīra tabulā atrodas trešajā pozīcijā, tad “ērģliem” ir vidēji 1.167 nopelnītie punkti, kas dod astoto pozīciju, ar gana labām izredzēm kvalificēties izslēgšanas turnīram.

Rukavišņikovam negaidīta sakāve

Šveices U-18 čempionāta spēcīgākajā divīzijā negaidīti smagu zaudējumu izbraukumā piedzīvojis Nikolasa Rukavišņikova pārstāvētais “Grasshopper Club Zurich”, kas ar rezultātu 1:7 (0:1, 1;0, 0:6) kapitulēja “Waldkirch-St.Gallen” priekšā. “Sienāži” ļoti vāji aizvadīja spēles noslēdzošo trešdaļu, tajā ielaižot sešus vārtus. Latviešu florbolists ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komanda ar 22 punktiem 13 spēlēs atkāpusies uz sesto vietu, kamēr Saintgallenas komandas rēķinā ir 15 punkti un desmitā pozīcija.