Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Filipsone ielaiž vienus, Novikovs - vienpadsmit vārtus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Filipsone ielaiž vienus, Novikovs - vienpadsmit vārtus
Jana Filipsone, foto: JIK Dam

Diametrāli pretējas spēles citvalstu florbola čempionātos gadījušās latviešu vārtsargiem. Ja Jana Filipsone Zviedrijas otrajā stiprākajā līgā kapitulēja tikai vienu reizi, tad Vācijas vadošajā līgā pirmo zaudējumu piedzīvojis Kristaps Novikovs, kurš bija spiests bumbiņu no saviem vārtiem ārā ķeksēt 11 reižu.

Filipsone ielaiž tikai vienus vārtus, komandai panākums

Pēc vienas spēles izlaišanas vārtos Zviedrijas Allsvenskan līgas mačā “Jonkopings IK” komandas sastāvā atgriezusies Latvijas izlases vārtsardze Jana Filipsone. Viņa aizvadīja teicamu maču, līdz pat 58. minūtes izskaņai spējot savus vārtus nosargāt neskartus. Cīņā kopumā viņa tika galā ar 13 no 14 metieniem un, lai arī partneres uzbrukumā arī nebija sevišķi naskas uz rezultatīvu spēli, divi no deviņiem metieniem, kas viešņām tika saskaitīti, bija rezultatīvi, tādējādi Jenčepingas komanda viesos ar 2:1 (1:0; 1:0; 0:1) pieveica “FBC Katrineholm”. Izcīnītais panākums ļāvis “Jonkopings IK” komandai ar astoņiem punktiem piecās spēlēs pakāpties uz piekto pozīciju, no kārotā labāko komandu kvarteta atpaliekot par četriem punktiem.

Novikova klubs piekāpjas 24 vārtu spēlē

Ar netipisku rezultātu zaudējumu Vācijas vadošajā florbola līgā piedzīvojis Kristapa Novikova pārstāvētais “SSF Dragons Bonn”, kas savās mājās ar rezultātu 10:14 (2:3; 4:3; 4:8) piekāpās Berlīnes “Rockets”. Jau mača desmitajā minūtē viesi bija panākuši trīs vārtu pārsvaru, ko līdz otrā perioda sākumam izdevās atspēlēt. Komandas vārtus bija nolēmušas gūt pa kārtām, turpinājumā “Rockets” panākot 6:3, uz ko mājinieki atbildēja ar saviem trim vārtiem, lai trešā perioda ievadā 35 sekundēs atkal ielaistu trīs un nonāktu 6:9 zaudētājos. Piecas minūtes pirms mača beigām Bonnas komanda pietuvojās līdz 10:11, bet pēc tam viesiem atkal trīs vārtu guvumi, bumbiņas allaž iemetot jau tukšos vārtos, kad Novikovs bija nomainīts pret papildus spēlētāju. Neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu “SSF Dragons Bonn” ar 25 punktiem saglabā pirmo vietu, par sešiem punktiem apsteidzot tuvākos sekotājus, kuriem gan viena spēle rezervē.

Latvieši uz nulles, komandai pamatīgs pēriens Norvēģijā

Norvēģijas vadošajā florbola līgā pamatīgu zaudējumu piedzīvojis Arnija Kuratņika un Toma Kirmuža pārstāvētais “Harstad’, kas pēc pirmā perioda atradās pārsteidzošā 3:2 vadībā, taču visā mačā ar 3:15 (3:2; 0:7; 0:6) kapitulēja mačā pret “Slevik”. Latviešu spēlētāji šajā mačā ar rezultativitātes punktiem gan neizcēlās. Pēc piedzīvotiem diviem zaudējumiem pēc kārtas komanda gan ar deviņiem punktiem septiņās spēlēs atrodas septītajā ailītē. Tikmēr “Slevik” ir tabulas komfortablā līderpozīcijā, nopelnot 20 no maksimāli iespējamā 21 punkta.

Zariņam otrais panākums

Zviedrijas florbola čempionāta 3.divīzijā pie otrās uzvaras trijās spēlēs izdevies tikt Gustava Zariņa pārstāvētajam “Hasselby SK IBK” komandai, kas šoreiz savās mājās ar rezultātu 6:5 (2:2; 1:2; 3:1) pieveica “Rosersberg Arlanda IBK”. Jaunais latviešu spēlētājs šajā cīņā pie rezultativitātes punktiem gan netika. TIkmēr vienība ar sešiem punktiem pašlaik ieņem ceturto vietu desmit komandu konkurencē, par trim punktiem jeb vienas uzvaras tiesu atpaliekot no līderiem. Pēdējie uzveiktie konkurenti tikmēr visās trijās spēlēs zaudējuši ar vienu vārtu starpību, ieņemot devīto vietu desmit komandu konkurencē. Zariņam trijās spēlēs izdevies tikt pie trim vārtu guvumiem.

Petrovskis iemet, Sanders piespēlē, komanda cīnās neizšķirti

Zviedrijas junioru 2.divīzijas turnīrā latviešu Kristapa Petrovska un Markusa Sandersa pārstāvētais ”Storvreta Ungdom IBK” kārtējā mačā viesos sacentās ar AIK IBK, cīnoties neizšķirti 7:7 (1:1; 4:3; 2:3). Otrā perioda ievadā pēc Petrovska vārtu guvuma viesi panāca minimālu 2:1 vadību, bet perioda izskaņā Sanders piespēlē kolēģim, kurš panāca 4:4 līdzsvaru. Otrajā pārtraukumā viesi devās ar minimālu vadību, bet spēles 47.minūtē “Storvreta” juniori atradās iedzinējos ar 5:7. Vienus vārtus atspēlēt izdevās ātri, bet izlīdzinājuma vārti tika gūti vien mača pēdējā minūtē. Turnīra tabulā pēc četrām spēlēm “Storvreta Ungdom IBK” ar astoņiem punktiem ieņem trešo pozīciju, kamēr AIK šis bija pirmais nopelnītais punkts trijās spēlēs.