Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Grāpēnai vārtu guvums pārliecinošā uzvarā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Grāpēnai vārtu guvums pārliecinošā uzvarā
Simona Grāpēna (centrā) pēc saviem otrajiem vārtiem sezonā, foto: 1.SC Tempish Vitkovice

Pārliecinošu panākumu Čehijas spēcīgākajā florbola līgā izcīnījis Simonas Grāpēnas klubs, turklāt latviete tikusi pie vārtu guvuma. Zviedrijas junioros tikmēr rezultatīvs bijis Gustavs Tolmanis.

Simonas Grāpēnas pārstāvētais "1.SC Tempish Vitkovice' iepriekšējā kārtā piedzīvoja sāpīgu neveiksmi, tādējādi turnīra tabulā atkāpjoties uz trešo pozīciju. Šoreiz mājas mačā pret "FBC Intevo Trinec" šaubas par uzvaru neradās ne uz mirkli, jo jau pirmajā trešdaļā mājinieces izvirzījās vadībā ar 5:0, bet visu cīņu uzvarēja ar 13:2 (5:0; 4:2; 4:0). Jāpiezīmē, ka tieši Latvijas izlases uzbrucēja mača otrajā minūtē atklāja šīs spēles rezultātu. Pēc spēles viņa atzina, ka pretinieces tomēr bija nomināli vājākas, turklāt pašām izdevies realizēt savus momentus un novest spēli līdz patīkamam iznākumam. Šīs sezonas deviņās spēlēs Grāpēna atzīmējusies ar 7 (2+5) rezultativitātes punktiem, bet komanda tabulā saglabā trešo vietu, ņemot vērā, ka pie uzvarām šajā kārtā tika visas favorītes.

Zariņa nespēlē neliela savainojuma dēļ, komanda turpina uzvarēt

Aizvadītajā nedēļas nogalē divas spēles Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā aizvadījis Aurēlijas Zariņas pārstāvētais "SBS Wirmo", kas vispirms ar rezultātu 7:3 uzvarēja "SB Nivala", bet dienu vēlāk ar 3:1 tika pārvesta izbraukuma uzvara arī pār "HaHe" vienību. Latviešu florboliste neliela ceļa savainojuma dēļ šajās spēlēs laukumā nedevās, bet, domājams, ka nākamajā spēlē 24. novembrī, kad savās mājās jāuzņem galvenās konkurentes "Jokerit", latviete būs ierindā. Jāpiezīmē, ka Zariņa nav izvēlēta dalībai Latvijas sieviešu izlases sastāvā pasaules čempionātā, kas decembra ievadā norisināsies Singapūrā. Tā gan nav pirmā reize, ka augstā līmenī spēlējoša florboliste paliek aiz izlases treneru redzesloka.

Tolmanim pirmie vārti sezonā

"Visby IBK" junioru komandas sastāvā ar pirmo vārtu guvumu šajā sezonā izcēlies Gustavs Tolmanis, kurš tādējādi sekmēja komandas 9:4 (5:2; 1:0; 3:2) uzvaru savās mājās pret "FBI Tullinge". Latvietis pirmajā periodā panāca 3:0 savas komandas labā. Savukārt spēles izskaņā viņam arī divu minūšu noraidījums. Visbijas komandai šī bija vien piektā spēle šajā sezonā, kurās izcīnītas četras uzvaras un 12 punktiem. Tabulā tas dod ceturot vietu, par četriem punktiem atpaliekot no līderiem, kas nospēlējuši par divām cīņām vairāk.

Ar Ražinski sastāvā "Papa" uzlabo pozīcijas

Divas spēles Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā aizvadījis Gustava Rolanda Ražinska pārstāvētais "PaPa", kas vispirms Lāčplēša dienā savās mājās ar rezultātu 9:6 (1:2; 4:3; 4:1) pieveica "KeLy" komandu. Lielvārdes florbola audzēknis darbojās savas komandas trešajā virknējumā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Arī dienu vēlāk individuāli ar punktiem latvietis neizcēlās, bet komanda savās mājās ar 7:6 (0:2; 1:1; 5:3; 1:0) papildlaikā tika galā arī ar OVP komandu. Sekmīgā nedēļas nogale ļāvusi uzlabot situāciju arī turnīra tabulā, kur "Papa" pēc deviņām spēlēm ar 17 punktiem pašlaik ieņem trešo vietu. Tiesa, komandas aizvadījušas nevienādu spēļu skaitu un divas vienības, kas atrodas priekšā "Papa", nospēlējušas par divām spēlēm mazāk.

Paegle sekmē panākumu zviedru junioru līgā

Ja Zviedrijas junioru Elites un 2.divīzijas turnīra mačos 17 gadus jaunais latviešu vārtsargs Rihards Paegle reti tiek pie spēles laika, tad 3.divīzijas turnīrā ogrēnietim tika uzticēts sargāt "Nynashamns IBK-B" komandas vārtus spēlē, kurā viņa pārstāvētais klubs viesos ar rezultātu 11:6 (4:2; 3:4; 4:0) tika galā ar "Skogas/Tangsunds IBK". Latviešu vārtsargs aizvadīja visu spēli savas komandas vārtos, tieši izšķirošajā trešajā periodā nodemonstrējot labāko sniegumu, savu cietoksni nosargājot neieņemtu. Latviešu vārtsargs ceturto reizi bija komandas pieteikumā, trešo reizi sargājot kluba vārtus. Šajās cīņās izcīnītas divas uzvaras un piedzīvots minimāls zaudējums.